Jen péče o děti…a jinak nic?

432
21.12.25 14:34

Jen péče o děti…a jinak nic?

Předvánoční zdravíčko všem ve spolek,

zažili jste někdo takovou “vtipnou” otázku? Já docela nedávno od rodinné příslušnice staršího věku (má 1 dítě, 1 vnouče a 2 malá pravnoučata)…a co prý celý den dělám (3 děti - škola, školka, batole)…no co by, rýpu se v zadku a když ne tam, tak v nose a do toho ještě utrácím manželovy těžce vydělané peníze.
Totéž když jsem byla jednou omylem o hodinu dřív vyzvednout dítě ze školy, hm tak co budu tu hodinu dělat? Šla jsem do kavárny u školy, byl tam majitel a očividně jeho známá…hlasitě se bavili a on na ni: A děláš něco krom toho, že jsi na mateřské? Pracuješ nebo děláš si nějaký kurz? …paní se asi zastyděla a mluvila tišeji…ale to je jedno, co by řekla, i kdyby vyvážela popelnice, mě tedy tato otázka nevím jak to říct, rozezlila? rozesmutnila? nebo něco roze…? Co by měly ženy dělat kromě péče o dítě? Mít vrtulku v zadnici a stíhat i svou původní práci, péči o domácnost a psychickou a fyzickou pohodu všech členů blízké i široké rodiny?
Taky jste od okolí slyšeli podobné dotazy Co jako celý den děláš? (Když máš dítě a jsi na MD/RD?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.12.25 15:10

Ano, taky jsem to jednou slyšela, jak mi to někdo řekl když jsem byla doma na mateřské/rodičovské…

Toho dotyčného to rychlé přešlo, až měl vlastní děti…sklapnutí uši a ticho po pěšině ;)

Kazdej si to halt musí zkusit sám na vlastní kůži  :think:

• Citovat
  • Upravit
8664
21.12.25 15:42

:lol: :lol: Já bych se na takové dotazy víš co :lol: ať se lidi starají o sebe a neřeší ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
21.12.25 15:48

@maty009 Ne nikdo se me takhle blbě neptal kdyz jsem byla na mateřské. A kdyby jo, tak bych rekla po pravdě, ze nic jineho než deti a domácnost nestíhám, at si mysli co kdo chce.. Ja tedy pri prvni dceři dálkově studovala a bylo to dost náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 15:53

Moje první mateřská - nedělala jsem nic, než „jen“ péče o dítě a domácnost. A rodina: to nic jiného neděláš? To musí být nuda! Proč si neuděláš nějaký kurz? Nechodíš na brigády? No jo, ono to jde těžko, když člověk nemá žádné hlídání a manžel je věčně mimo domov.

Moje druhá mateřská - pracovala jsem opravdu až do porodu, dodělávala jsem si studium a od cca 1,5 roku dítěte chodila na brigády. A rodina: Máš mateřskou, jak to, že nejsi doma s dětmi? Co pořád někam lítáš, trajdáš…chudáci děti :mrgreen:

Asi tak.

• Citovat
  • Upravit
1929
21.12.25 16:06

Takéto otázky sa na explicitne nikto nepýtal, ale u podobnych debát je moje stanovisko furt rovnaké - niečo viac by som robiť sakra chcela, byt len na RD ma ubíja tak, že potrebujem terapie, ale mužova práca mi to bohužiaľ neumožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77376
21.12.25 16:16

Ne, mě se nikdo neptal, kromě péče o dítě jsem se starala o ležáka dědečka a od 9 měsíců dítěte doma pracovala pro zaměstnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
21.12.25 17:02

Od synova roku pracuju, čím dál tím víc. Ale nejsem žádná údernice, odnáší to hlavně naše domácnost. :nevim: Nejde stíhat všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 17:11

Slýchám to denně od partnera, že jenom ležim a kakam. Dítě se asi obstará samo. Pak se vždy podivim, když začne o dalším dítěti. S ním ani omylem. Zhnusil mi všechno.

• Citovat
  • Upravit
13784
21.12.25 17:14

Nikdy se mě nikdo neptal, ale i kdyby ano, něco bych prostě odpověděla a dál neřešila. Je to moje věc, já vím, co dělám, nepotřebuju si to potvrzovat přes ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21716
21.12.25 17:33

Ne, takové dotazy jsem nezažila. U prvního dítěte jsem na částečný úvazek pracovala od jeho roku, u druhého od jeho 9 měsíců. Měla jsem paní na úklid a chůvy na vyzvedávání. U mladšího chvíli chůvu na fulltime, než mohl jít do jeslí. Ale takto se může ptát jen člověk, co si péči o dítě nezažil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.12.25 17:53
@Anonymní píše: Více

A proč mu to nedáš vyzkoušet jaká to je pohoda? Takový víkend by mu určitě stačil a ty si mezitím můžeš skočit na wellness :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
21.12.25 17:56

Já ti fakt gratuluji k mimořádné schopnosti a šikovnosti, to já jsem holt stará neschopná a nic víc, než tu péči o dítě nezvládám… Tohle jsem v různé obměně používala na všechny rejpaly, co měli pocit, že bych toho měla zvládat víc, nebo to dělat jinak. Řekla jsem to i kolegyni v práci, která byla bezdětná a dělala něco jiného než já - nojo, holt jsi mnohem šikovnější, já toho tolik jako ty zdaleka nezvládám. Už byl klid. Netřeba se obhajovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
21.12.25 17:59

Jednou manžel vzal naše starší děti na výlet, zastavil se před odchodem mezi dveřmi a řekl: „Jo, když už budeš mít volno, tak prosím tě zkus udělat to…a to…a to…, než se vrátíme. A já tam stála, v náručí dvě devítiměsíční mimina, z nichž s každým jsem potřebovala 4× odcvičit vojtovku…a jen krmení toho menšího slabšího mi zabralo třeba třičtvrtě hodiny, abych do něj něco dostala. Začala jsem se smát a on taky. "No, chápeš to, že jo?“ zeptal se. A já to chápala. Proti normálnímu stavu, kdy manžel byl v práci a já doma se všemi dětmi, jsem měla ten den těžký komfort. Vlastně volno:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
21.12.25 18:01

3 roky na rodičáku by mne, prave tim nic nedelanim zabili, chlap je rodič jako já, musí se zapojit, abych se mohla taky realizovat. Jinak si nemyslim, ze pece o dite je narocna, ale ja nemam potrebu si k ni pribalovat jeste domacnost. Materske je od pece o dite, ne o chlapa na gauci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí