Jesle a hlídání od 7. měsíců, jak jste to zvládli?

21593
5.2.19 17:15

Ahoj,

me dite hlidala od 7,5m dite moje matka. Ze zacatku nebylo jasne, zda moje mama na to bude ci nebude mit cas, tak jsem se divala na moznosti hlidani chuvou. Je to draha zalezitost. Tady v Praze by stala hodina plusminus 160kc. Takze vyplatilo by se to za okolnosti, ze vydelavas vic nez 160kc za hodinu plus pokud ma tvuj manzel treba neobvykle smeny (napriklad nocni nebo 12, kdy si pak muze vybrat v pracovni dny 1-2dny volna a zaroven je ochotny tyto dny stravit hlidanim ditete, coz ne kazdy muz umi a chce se mu). Pokud mas jeste hlidaci babicku, ktera ti treba par hodin denne muze pomoct, tak se to rozhodne dna skloubit.

Taky znam jeden par z prace, kteri maji oba dva ruzne smeny a oba si to nastavuji tak, aby se mohli u ditete stridat. I tenhle model jsem zvazovala a nakonec zavrhla, protoze si myslim, ze rodinny zivot musi jit komplet do kytek a ze se manzele doma jenom mijeji.

Jinak k tomu hlidani. moje ditko to zvladalo bravurne od zacatku. Spis mam pocit, ze ji to dokonce prospelo. Je samostatna a do sveta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
5.2.19 17:19

Mam kamaradku v Nemecku a obe jeji deti sly v tomto veku do jesli.Ja si to nejak predstavit neumim,ale je pravda,ze ja i bracha jsme chodili do jestli od 9mesicu za komousu.Kamaradka rikala,ze si zvykla ona i deti rychle,ze jsou tvarne,sbalila je komplet i s plinama a bylo.Kdyz musis,tak se neda nic delat a zvladnete to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
5.2.19 17:31

Jesle zkus poptat na vasi mestske casti. Kazdopadne tak male dite bych nechala pouze hlidat chuve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.19 17:37

@jenny.fields Také přemýšlím o hlídačky.cz nebo tak nějak. Pokud chůvu, tak by to nebylo na každý den. Manžel má možnost home office, takže bychom to nějak dali dohromady. Jinak jsem ještě uvažovala i o tom, že bych dělala jen noční (bar, doplnovaní atd…) a v péči o syna bychom se střídali. No, ale dlouhodobě je to asi sebevražda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
5.2.19 17:41

Takze ty nemas nejake lukrativni misto? Ma smysl jit doplnovat zbozi a nechat 7 mesicni cizim lidem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.2.19 17:43

Pokud nemas nejaky dobre placeny job, zapomen na to. Max nejaka brigada typu: roznaseni letaku, kdy dite muzes dat do nositka a obehat to spolu s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.19 18:12

@jenny.fields Nyní to budu mít tak 3měsíce brigády „noční“ a pak bych šla na HPP. Nabídek mám dost, ale potřebuji spolehlivou chůvu. Pak se mi to vyplatí. Rodičák padne na chůvu a domů přinesu více. Od srpna jde navíc tchýně do důchodu, takže prý vypomůže. Jinak, pokud bych nemusela, byla bych doma aspoň do konce roku, ale situace je špatná, takže moc na výber nemám :-( Zkoušela jsem i najít domácí práce, ale je to vše podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.19 18:33

@warita Roznášení letáků jsem dělala, ale tady to bohužel skončilo. Bylo to fajn, ale bohužel tady nic není. Nyní se mi ozvala paní na pozici Externí náborář, tak tam jdu zítra a rovnou vyřeším to zapsání do agentury na ty noční směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.2.19 18:46
@hanabenešová píše:
@warita Roznášení letáků jsem dělala, ale tady to bohužel skončilo. Bylo to fajn, ale bohužel tady nic není. Nyní se mi ozvala paní na pozici Externí náborář, tak tam jdu zítra a rovnou vyřeším to zapsání do agentury na ty noční směny.

ze srdce ti preju, aby to klaplo. Ale bud opatrna, nepretezuj se, at mas dost energie na to se starat o dite a at nejses nemocna z prilisneho stresu a vytizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.19 19:13

@warita Také doufám, že to vyjde, ale s tím stresem, no, jako nyní to už horší být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
5.2.19 19:19

Ty jo nevim, ale ja bych volila radeji jesle nez chuvu. A to z duvodu, ze v jeslich je vice ucitlek/sester a muzou se zastoupit v pripade ze jedna nebude mit svuj den a take se vzajmne pohlidaji v peci o dite. U ciziho cloveka proste nemas nikdy jistotu co s ditetem dela. Znama (v cizine) mela chuvu a dopadlo to tak, ze ji jednou nacapala jak nechala pul rocni dite doma a se svym si pobihala venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
5.2.19 19:21

Hlidacky. cz. Zaplatila jsem členství a hledala. Nabídka je tam celkem pestrá. 130-150 Kč na hodinu je standardní sazba. Máme slečnu studentku a jsme spokojení

• Citovat
  • Upravit
9042
5.2.19 19:35
@hanabenešová píše:
@jenny.fields Nyní to budu mít tak 3měsíce brigády „noční“ a pak bych šla na HPP. Nabídek mám dost, ale potřebuji spolehlivou chůvu. Pak se mi to vyplatí. Rodičák padne na chůvu a domů přinesu více. Od srpna jde navíc tchýně do důchodu, takže prý vypomůže. Jinak, pokud bych nemusela, byla bych doma aspoň do konce roku, ale situace je špatná, takže moc na výber nemám :-( Zkoušela jsem i najít domácí práce, ale je to vše podvod.

Holka já tě nevím, ale spočítala sis to dobře? Abys neprodělala. O energii nemluvě. Chodit noční a pak přes den miminko, to bude záhul. Nebylo by lepší tedy zajít např. do Kiku, jysku, co já vím a nabídnout se jen na víkendy? Jako brigádník? Podle mě rádi vezmou člověka na víkend. A nebo tedy do fabriky, jsou fabriky, kde se jede nepřetržitý provoz a mohli by tě vzít. A opravdu je vaše situace tak zlá, že necháš tak malého broučka a půjdeš do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
5.2.19 20:10

Teda, zni to silene. Byt na vasem miste asi bych si taky nasla brigadu na vikendy, kdyz byste mela 8 dvanactek za mesic. Tak mozna budete mit i financne vic nez nekde na hpp - chuva. Nevim no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
3.9.24 14:29

navrat do prace pri vycerpani rodicovske v nejkratsi dobe

Ahoj, oživím to tu svým zmateným dotazem.
Potřebuji se co nejdříve vrátit do práce po mateřské (kvůli financím) a můj přítel je ochoten jít na rodičovskou dovolenou za předpokladu, že zvolíme co nejkratší rodičovskou, abychom si finančně pomohli a i on se mohl co nejdříve vrátit do práce. Otázkou jsou jesle, tedy odkdy tam můžeme dát dítě a co na to říká zákon. Upřímně, jsem z toho zmatená, když to čtu. Vidím, že je tu nějaké omezení, že maximálně můžete dát dítě do jeslí na 96 hodin měsíčně nebo 46 hodin? Počítač opravím, ale v tomhle jsem trochu ztracená. :nevim: Chci jen pozjišťovat všechny možnosti ať jsme připraveni na vše. Bohužel žadné hlídací tety či babičky nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat