Jídelníček při hubnutí II

Anonymní
15.3.19 11:37

Jídelníček při hubnutí II

Ahoj, prosím je muj jídelníček v pořádku? začínám zítra a tak at vím jestli něco změnit, děkuji. Prosím anonym, nechci aby rodina věděla že sem se dala do hubnutí.
Ps:pečivo a přílohy si mužu dávat omezene podle odborníka(rada po telefonu)
1den:
snídaně:plátek žitného chleba, máslo, eidam+zelenina
svačina:bílý jogurt 150g, jahody, ořechy
oběd:filé s porkem a bram. kaše, zelenina
svačina:mrkev
večeře:1plátek knackebrotu, kefír
2den:
snídaně:bílý jogurt, mandarinka, ořechy, chia semínka
svačina:1plátek knackebrotu, lučina, šunka, zelenina
oběd:brokolicový krém, kuřecí prso se zeleninou
svačina:ovocný pohár:smetana, ovoce a 86%čokoláda
večeře:zeleninový salát se sýrem

Tak co myslíte? mám naplánovaný ještě 3den a další dny si musím ještě domyslet.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
314
15.3.19 11:49

Na prvni pohled to vypada ok, ale nelze takto posoudit. Najdi si na netu kaloricke tabulky. A zkus si jidelnicek naplanovat tam. At vis vyzivove hodnoty. Tuky, bilkoviny, sacharidy, vlakninu a prijem energie. Kolik bys mela za den ceho přijmout lze zjistit, jsou na to na netu kalkulacky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
15.3.19 11:50
  • doplň výšku, váhu, kolik pohybu máš,
  • spočítej ne webu kolik tvé tělo potřebuje jako minimum (=bazální metabolismus)
  • spočítej pomocí kalorických tabulek či webu, kolik kalorií ti jídelníček dodal - pokud to bude o hodně méně, možná zhubneš, ale zpomalíš metabolismus a tělo začne ukládat tuky (vyhodnotí, že je období hladu)

nehubni víc, jak 0,5kg týdně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
15.3.19 11:52

Ty večeře mi přijdou zabijácké. Měla bych po ní akorát hlad. Pak bych měla výtku k odpolední svačině - než smetanu do ovocného poháru bych raději volila tvaroh a samotná mrkev tě moc nezasytí. Jinak mi to přijde celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.19 11:52

@lany2 děkuji,na Kalor.tabulkách jsem ale zapoměla jsem heslo k emailu tak snad si vzpomenu :lol: Na kalulačku sem koukla,ale nevím co zadat…ted necvičím až od zítřka, takže je tam velký rozdíl s necvičením a cvičením.

• Citovat
  • Upravit
6623
15.3.19 11:53

Já jim nizkosacharidove a musím říct, že je mi po letech konečně dobře. Co se jídelníčku týče, opravdu potřebuješ tolik jídla? Máš hlad přes den, že potřebuješ svačiny? Asi to vypadá dobře, ale zkus kalorické tabulky ať víš svůj denní příjem. Další věc, dokážeš takhle jist pořád? Umíš si představit se takhle stravovat dalších X let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.3.19 11:53

Ahoj, podle ceho sis jidelnicek sestavovala? Mas nekde vypocitany prijem co by si mela mit?
Takove jidelnicky jsem drzela driv, nejenze jsem mela hlad, ale navic jsem nic nezhubla. :(
Paradoxne jsem zacala hubnout, az jsem zacala jist vic :nevim: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.3.19 11:54

Pokud ti to chutná :nevim: tak proč ne? Předpokládám, že ten oběd, i když není odvážený, tak jde o malý talíř nebo misku polévky a cca 150 g masa a bramborové kaše třeba 2 lžíce, tak to vypadá v pohodě. Pozor v množství na ořechy, ty jsou opravdu hodně kalorické. Jinak opravdu záleží na tvých preferencích, třeba pro mě je knackebrot s lučinou naprosto nepoživatelný.
Co nějaké pohybové aktivity? Děláš něco? A také se při dietě sleduj, kdy máš hlad, jak je ti po jídle a podle toho upravuj třeba množství jídla. Nezapomeň taky na pitný režim, nejlépe se napít před jídlem, nesníš toho potom tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.19 11:55

@modravlocka a co bys na večeři ještě přidala?začínám zítra takže doplním :-)Čerpala jsem z jídelníčku pro diabetiky ,tak kdyžtak klidně nahradím zakysankou?tvaroh nemám ráda.
Jdu se znovu registrovat a zadám ten první den.Jinak první cíl je 10-15kg.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.19 11:59

@Natálka26 tak až vyzkouším podle toho zjistím jak mi to bude vyhovovat,taky jsem zkusila lc a 3× denně super,vyhovovalo mi to,ale ted budu pod dohledem doktorky a budu muset jíst,tak jak mi řekne co je pro mě nejlepší(ale taky říkala že nemusím jíst 5× denně),zatím ale se musím do toho pustit sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.19 12:02

@Tiger-lily ano to mi doktorka vše řekla po telefonu..co mužu jíst co nejíst,co mužu omezeně.Zatím to musím nějak zvládnout bez ní a pak uvidím.Pohyb kromě menších procházek zatím nic,ale zítra začínám tak už si to začnu plánovat.Určitě procházky a doma budu cvičit.Oříšky mám vlašské a dýnové semínka.

• Citovat
  • Upravit
37134
15.3.19 12:02

Taky mi přijdou večeře málo, budeš mít hlad. Já třeba jim večeři zhruba jako oběd, akorát si ji dám dřív a pak max uzobavam ovoce nebo zeleninu. Dát si večer jenom knackerbrot s kefirem tak do rána mi bude zle od hladu. Jinak místo bramborový kaše bych si dala jenom brambor místo smetany do poháru třeba tvaroh. Jinak to vypadá dobře, ale těžko říct musíš si to sestavit podle výšky, váhy, toho kolik chceš hubnout, toho jaký máš energetický výdaj, jestli k tomu děláš nějaké sporty atd… Zkus si to zadat do těch kalorickych tabulek pro začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
15.3.19 12:03

Otevřela su papíry od mého poradce, tak ti sem můžu napsat, co mi vyloženě doporučil on. Na snídani, pokud si dáš chléb, tak bez zeleniny. Svačina - něco s ovocem, ořechy (jogurt, případně ovoce samotné), k obědu je prý špatná kaše, knedlíky a cokoliv rozvařené, smažené, tučné a pod. Svačina 2 - hodně zapojit zeleninu (já osobně hrozně ujíždím na krouhané mrkvi s kouskem jablíčka) případně kousek chleba, ale hodně zeleniny. Večeře - zelenina, kousek masa, ryby, saláty… Neříkám že že vše musí být nutně správně, jenom jsem něco přepsala :) držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
15.3.19 12:06

Proc jsi cerpala z jidelnicku pro diabetiky? Jses diabetik? … Pokud zaradis do zivota sport a opravdu se budes hybat, je pravdepodobny ze budes muset jist vic nez ted. Jen proste spravny veci ve vhodnou dobu. Predpokladam ze nechces jen sundat dolu kg ale vytvorit i svalavou hmotu a vytvarovat postavu. Tak pak tolik nehled jak jdou dolu kg ale cm, svaly jsou tezsi nez tuk. Treba zrovna ta prvni snidane mi prijde malo. To chce fakt hodit do tabulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.3.19 12:08
@Anonymní píše:
@modravlocka a co bys na večeři ještě přidala?začínám zítra takže doplním :-)Čerpala jsem z jídelníčku pro diabetiky ,tak kdyžtak klidně nahradím zakysankou?tvaroh nemám ráda.
Jdu se znovu registrovat a zadám ten první den.Jinak první cíl je 10-15kg.

Je to blbost - je jedno, jestli tvaroh/zakysanka/smetana… řídila bych se jedině podle toho, jestli ten den potřebuju doplnit spíše bílkoviny (tvaroh) nebo tuky (smetana, zakysanka), nebo jestli mám všeho zatím tak přiměřeně, tak zvolit jogurt. Ten je i nejlépe stravitelný, takže bych ho brala jako první volbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková