Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Cekala bych ze tim spis priberes, aspon opicky - zvetsi se svaly ale nezhubnes tuk nad nimi. A vetsina zen ma sklony k mohutnejsim stehnum. Spis vynechat kavicku dopo/odpo (zejmena jestli pijes latte) a dezert, pripadne chodit pesky. ![]()
Já bych se zaměřila v práci spíš na stravu, pokud to jen trochu jde a doma si pořádně zacvičila ![]()
že bys vyloženě zhubla to asi ne, ale po nějaké době by to mělo být poznat na postavě. Určitě bych doporučila vynechat sladké a chodit víc pěšky, třeby trochu zmenšit porce.
@Helca83 to je ale volovina. Aby se ti nějak výrazně zvětšily ochablé svaly, tak potřebuješ velmi tvrdý tréning a většinou i anabolika.
Prokládat sezení v kanclu pohybem je dobrej nápad - primárně to pomůže se zdravím - je to například prevence hemeroidů. A ano na zpevnění zadku a podobně je to dobré. Je fajn primárně se naučit dobrou techniku (není potřeba dodřepovávat až do úplného sedu, zejména pokud máš větší nadváhu - je to zbytečná zátěž na kolena).
Začni klidně na pěti dřepích dopoledne a pěti odpoledne a postupně zvyšuj.
https://www.youtube.com/watch?…
jinak pokud si najdeš pár minut pauzu třeba, tak klidně můžeš zařadit i pár dalších cviků - především na krk a hrudná páteř.
Pokud jsi odpoledne unavená, tak alespoň zkus chodit a zvaž nějaké kratší jemnější ranní cvičení na protažení. Když do denního režimu nejdřív zařadíš trochu cvičení, tak to bude rozhodně lepší, než chtít po sobě najednou velké výkony a nebo nedělat nic, protože libovolný důvod- jak se ti bude pomalu vracet kondice, budeš moci postupně trošku přidávat a přidávat.
@beebee1 Ja necvicim, jsem hrozne leniva
Radeji nemlsam ![]()
Osobne mi staci kazdy den 30 drepu (do praveho uhlu kolen, ne az dolu k zemi) a je to na zadku a stehnech videt. Na vnejsi stehna jsou super vypady (treba na schodech). A opet jich staci kazdy den nekolik desitek. Zabere to 10 minut casu a na postave to jde videt ![]()
Důležitější pro vzhled je mít zpevněnou postavu, než správnou váhu, takže ano, hodně to pomůže. Já dělám tzv. plank, na břicho, v práci minutu dvě třikrát denně, taky pomáhá. Co napsala první diskutující je úplná blbost.
Děkuji všem za příspěvky. Tak já už zhubla 15 kilo, zdravě jím, to jo (nebo spíše jedla, po vánocích to semnou šlo z kopce
), ale změnila jsem práci a teď pořád sedím
Jde o to, že mi stačí shodit nějakých těch 5 ještě a zpevnit se, a ty poslední kila jdou nejhůř. Ale teď jsem byla dva měsíce lenivá, tak si tělo odvyklo na aktivitu a snad to půjde zase rychleji. ![]()
No dřepama určitě nezhubneš
ale zpevníš zadek, stehna, rozproudíš krev, bude se ti líp pracovat. Samá pozitiva, tak jen do toho.
Taky v práci cvičím. Dělám denně těch 30-50 dřepů…Občas si dám výpady když mám prostor. Zaměstnání mám sedavé a myslím, že tímto získáš jen samá pozitiva! Takže hurá do toho!
![]()
první příspěvek je těžce mimo!!! ![]()
@beebee1 cvicim od malicka, nikdy jsem neprestala, v obdobi puberty jsem pribrala a ted si drzim vahu…souhlasim s tim, ze opticky se ti muzou stehna zvetsit ale je potreba brat v potaz: zpevnena zenska naha vypada urcite lepe nez rosol vel 34:)) samotne drepy ti nepomuzou, to spis chod pesky do prace a z prace…a jidlo..a kavicku muzes: max presso..jidlo jidlo…to je 80% vseho:))
Záleží na tom, zda-li je Tvůj cíl mít jen menší číslo na váze, nebo chceš vypadat líp. Dřepy Ti rozhodně pomůžou zformovat nohy a zadek. Budeš mít i větší kalorický výdej, takže je i možné, že tělesná hmotnost půjde dolů. ![]()
@Ou To teda neni. Trochu se pohybuju ve svete fitness (pres 10 let, nejsem zadna rychlokvaska po kurzu) a nekterym zenam pravdu zrovna stehna pomerne rychle nabudou vic nez je zamysleno. Zalezi totiz jak moc velkou zatez si da a co k tomu bude jist. Lidi obecne hodne precenuji vydej a podcenuji prijem (takove to “muzu si dat dorta, udelala jsem dnes 10 drepu”) a pak to vypada jak jsem popsala. Za me je na zpevneni lepsi chuze, beh a na vytvarovani dlouhych hubenych svalu joga ci pilates ![]()
Pokud máš nějaké sedavé zaměstnání, tak je samozřejmě každý pohyb, změna, nějaké protažení, poskakování, vždycky přínosné. Jak už tu bylo zmíněno, hlídej si v práci stravu, klidně si zadřepuj.
Pro další tipy na pracovní cvičení zkus napsat do této poradny .
A koukni na tato videa , najdeš tam spoustu různých tipů, jak si na chvilku zacvičit v kanceláři.
A fakt kafe ne-e? Ani rozpustne nebo turka s mlekem a stevii?
jako když jsem ho dřív omezila, tak to vliv na hubnutí mělo, ale stejně jsem si každý den dala.. zase, v té nové práci si pořád dělají kafe a já nedokážu odolat. ![]()