Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Peggy54 píše:
@Kukacka123 presne, prevarenou kvuli bakteriim, doma z kohoutku neexistuje, jezdi 200km do lazni pro pramenitoune ona bydli v byte, a kupuje veci na nejakych farmarskych eshopech, ale co vetsinu slysim tak zije hlavne z tech proteinovyh napojich, protoze silene sportuje kazdej den nekolik hodin neco, kdyz manzel prestal kvuli casu v praci pravidelne plavat tak ji malem vezli…nez jsme se poznali tak ho nutila behat denne 8km ale s tim teda prestal nekdy v 17 s cihlama v batohu
, ani sem se nedivila, kdyz to vyprsvel ze jsme se rychle sestehovali
Kdyz jsme rekli ze na svatbe budeme mit teleci vyvar a svickovou tak mela milion kecu, ze ty jatra nebodou vyvarene a ze smetana urcite bude zkysla a ze dostaneme strevni bakterie, At dort udelame hlavne bez vajec a masla, ze kvuli nam budou vsichni nemocni, ze ve velkym se maso nikdy nepropece
no vylizala oba talire a pak mi prislo ze sezrala pulku rautu
ale celou dobu o caji, se rano cisnici divili ze tolik caju na svatbe nikdy nepadlo
Tak to je material teda. To ex tchyne byla taly matros. Ta byla zas opak. Všechno ji plavalo v oleji, jak rikam, tam se opakovalo 5 jidel. Kdyz mi tenkrat dala bramborák a ani ho nenechala okapat, proste to tam flakla s litrem omastku, tak mi jeste rika, ze pak to ma vyraznejsi chut, cesneku tolik ze me palila pusa a ze mam rada palivy jidla i cesnek. To proto, ze je hodne zdravej. Divila se, ze u nich nechci jist vzdy mi bylo špatně. Ae coz o to. Jina liga byla to, ze mu denne pripravovala cisty spodky, kosile co si ma vzit do práce, napouštěla mu vanu (koupal se 1× za tyden, když jsme byli spolu, tak 1× za 14 dni) pak jsme zacli spolu bydlet, chodila k nam uklizet a hrabala se v kose se špinavým prádlem a lovila jeho veci ze je vypere. Me prerovnala celou skrin. On to ten tuoec trpel, neumel rict svuj nazor, neumel si duonout. Pak vyndala vsechny miderni veci z obyvaci steny a dala tam svoje stolety serepeticky. S nim to ani nehlo. Ja uz pak odesla. Nezila jsem s chlapem ale s.. Ja ani nwm jak to nazvat
bud rada, ze ma aspon v necem svoji hlavu. S tim jidlem bych to ae nedavala… To to ani neochutna?
@Peggy54 píše:
@MartinaIrena deti mit nebudem, a jestli sis cetla predchozi prispevky tak ho na to navykla tchyne a ja pomalu odvykam, a ano varim i v nemoci, tim kor vydatna hutna jidla
A proč to sakra děláš? Proč ho „pomalu odvykáš“? Proč vaříš i v nemoci, kdy každý normální milující partner obskakuje toho nemocného? Prostě se jí, co přijde na stůl. Pokud se ti to nelíbí, OK, miláčku, ve vaření se ode dneška střídáme, pokud ti moje jídlo nevoní, uvař si sám. V nemoci si to hutné a vydatné jídlo objednej přes rozvoz: rozpočet pro dva máte takový, že by z něj kvalitně a dosyta měsíc jedla rodina se dvěma dětmi, takže by vás taková donáška určitě nezruinovala. A on ať si po tu dobu jí, co chce. Tím „pomalým odvykáním“ jen pokračuješ v tom, na co ho naučila tvoje tchýně. On není žádné domácí zvířátko ani malé dítě, které máš učit, že nad jídlem se nefrfňá. On je tvůj partner.
@klobinka no ona varila furt zeleninu, radoby polevky, pry uvarila kvetak a dala mu to v ty vode a jez..takze kdyz ja si sobe delam kvetak tak ma chudak osypky a nedonutim ho, s tou zeleninou je to nejhorsi, tak stejne jednou jsem koupila steheni rizky a zapomela jsem vyriznout tu mekkou kustku, tak to se daval, ted uz je kupuju normalne a ji to.., jo a jeste je zasadne proti koreni, sul je na ledviny, zpusobuje otoky a zavodneni, po pepri ji pali jazyk, Po ostatnich ji pali pri sra…
ja ji vidim nastesti jednou rocne na par hodin, vic bych asi nedala, jednou sem na navstevu prinesla chlebicky tak se ptala jestli je to vse domaci, tak jsem ji to odkejvala
ale stejne si nevzala a jeste karala nas i sveho otce ze to jime ![]()
@Peggy54 píše:
@klobinka no ona varila furt zeleninu, radoby polevky, pry uvarila kvetak a dala mu to v ty vode a jez..takze kdyz ja si sobe delam kvetak tak ma chudak osypky a nedonutim ho, s tou zeleninou je to nejhorsi, tak stejne jednou jsem koupila steheni rizky a zapomela jsem vyriznout tu mekkou kustku, tak to se daval, ted uz je kupuju normalne a ji to.., jo a jeste je zasadne proti koreni, sul je na ledviny, zpusobuje otoky a zavodneni, po pepri ji pali jazyk, Po ostatnich ji pali pri sra…ja ji vidim nastesti jednou rocne na par hodin, vic bych asi nedala, jednou sem na navstevu prinesla chlebicky tak se ptala jestli je to vse domaci, tak jsem ji to odkejvala
ale stejne si nevzala a jeste karala nas i sveho otce ze to jime
Oni totiz nevi, co je hlad.
@SlečnaDahlia ono to rychleji nejde, kdyz ma k vetsine jidla odpor, mu nebudu nutit sedet u talire meho zeleninoveho kari, kdyz toto mu delala v detstvi tchyne a akorat ho zdeptala tak mu to nebudu delat jeste ja…nechat se obskakovat? Nejsem dite, jsem na vesnici, takze dovoz neexistuje, a aby manzel vezl tak to ma pres hodinu tak to bude stat za prd a nesnasime ohrivane jidlo, u nas se ji 18:15 o vikendu v 20:00 a jak jsem psala kdybych ho nechala varit tak mi znici kuchyn a nebo ma kazdy den parky, ty zvladne a to fakt nechci aby se odrovnal na rakovinu streva…jak rikam, me to nevadi neomezuje
@Peggy54 píše:
@MartinaIrena nn umim odhadnout mnozstvi, vzdy si maso rozporcuju do sacku na omacku na 450-500kg a vim ze to snime, na steky nebo treba rizky beru po trech platcich, mlete si melu sama po 400g,, urcite nevarim kilo masa a zbytek vylivam, vyhazuji se predevsim prilohy, hlavne ryzi neodhadnu, ale leti, jednou sem ji nechala do druheho dne a byla to po ohrati lepenice…a neni to zadne mnozstvi ktereho by bylo kvanta
Jo tak to je dobře. Já bohužel u nás vidím opak. Kolem baráky, celkem honorace, v pátek vyváží popelnice a v sobotu se u nás pokaždý vyrojí mouchy masařky. Fakt nechutný. Nevím, když už musí vyhazovat maso, proč ti lidé nemůžou dá ten zbytek do mrazáku a do popelnice vyhodit až ve čtvrtek večer. Jsou to pěkný prasata tady kolem. Třídění odpadu už radši nekomentuju…
@Peggy54 píše:
@Kukacka123 presne, prevarenou kvuli bakteriim, doma z kohoutku neexistuje, jezdi 200km do lazni pro pramenitoune ona bydli v byte, a kupuje veci na nejakych farmarskych eshopech, ale co vetsinu slysim tak zije hlavne z tech proteinovyh napojich, protoze silene sportuje kazdej den nekolik hodin neco, kdyz manzel prestal kvuli casu v praci pravidelne plavat tak ji malem vezli…nez jsme se poznali tak ho nutila behat denne 8km ale s tim teda prestal nekdy v 17 s cihlama v batohu
, ani sem se nedivila, kdyz to vyprsvel ze jsme se rychle sestehovali
Kdyz jsme rekli ze na svatbe budeme mit teleci vyvar a svickovou tak mela milion kecu, ze ty jatra nebodou vyvarene a ze smetana urcite bude zkysla a ze dostaneme strevni bakterie, At dort udelame hlavne bez vajec a masla, ze kvuli nam budou vsichni nemocni, ze ve velkym se maso nikdy nepropece
no vylizala oba talire a pak mi prislo ze sezrala pulku rautu
ale celou dobu o caji, se rano cisnici divili ze tolik caju na svatbe nikdy nepadlo
To je masakr
takovyho silence jsem jeste nepotkala ![]()
@Peggy54 V pohodě, když ti to tak vyhovuje
u mě by se musel naučit vařit i ajťák, kdyby chtěl vařit něco jiného než já
a ještě by si to po sobě musel uklidit ![]()
@Paní Harringtonová Taky by mě nebavilo furt stát u plotny. Já se snažím jíst, abych žila, nikoliv žít, abych jedla.
@klobinka píše:
@Kukacka123Tak to je material teda. To ex tchyne byla taly matros. Ta byla zas opak. Všechno ji plavalo v oleji, jak rikam, tam se opakovalo 5 jidel. Kdyz mi tenkrat dala bramborák a ani ho nenechala okapat, proste to tam flakla s litrem omastku, tak mi jeste rika, ze pak to ma vyraznejsi chut, cesneku tolik ze me palila pusa a ze mam rada palivy jidla i cesnek. To proto, ze je hodne zdravej. Divila se, ze u nich nechci jist vzdy mi bylo špatně. Ae coz o to. Jina liga byla to, ze mu denne pripravovala cisty spodky, kosile co si ma vzit do práce, napouštěla mu vanu (koupal se 1× za tyden, když jsme byli spolu, tak 1× za 14 dni) pak jsme zacli spolu bydlet, chodila k nam uklizet a hrabala se v kose se špinavým prádlem a lovila jeho veci ze je vypere. Me prerovnala celou skrin. On to ten tuoec trpel, neumel rict svuj nazor, neumel si duonout. Pak vyndala vsechny miderni veci z obyvaci steny a dala tam svoje stolety serepeticky. S nim to ani nehlo. Ja uz pak odesla. Nezila jsem s chlapem ale s.. Ja ani nwm jak to nazvatbud rada, ze ma aspon v necem svoji hlavu. S tim jidlem bych to ae nedavala… To to ani neochutna?
Tak to je taky sila, zas opacny extrem…ty blaho holky teda, to cucim, ze jste to vydrzely, vydrzite!
a ja si rikala, jak je manzel (tehdy jeste pritel) rozmazlenej, ze mu mamka sem tam donesla jidlo k pocitaci
to ja mu teda nepraktikuju…nejdes ke stolu?
Budes to mit studeny, tak si to ohrej pak ![]()
@Peggy54 Hele nezlob se, to je psychicky narušený jedinec, tohle mi nepřijde normální. Podle mě tím na sebe upozorňuje.
@MartinaIrena píše:
@Paní Harringtonová Taky by mě nebavilo furt stát u plotny. Já se snažím jíst, abych žila, nikoliv žít, abych jedla.
A jeste to vymyslet, to je snad jeste horsi ![]()
@Paní Harringtonová píše:
A jeste to vymyslet, to je snad jeste horsi
Presne! To je snad to uplne nejhorsi pro me!
![]()
@Paní Harringtonová píše:
To je trosku moc, no.
Furt lepší, než kdyby to dávali ze chlast a cigarety. ![]()