Jídlo druhý den

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10030
26.10.19 21:14
@Peggy54 píše:
@Wani ma tento vikend pohotovost dela na narodnim dohledu a pro bisku tak kdyby se tam neco po, tak to musi ihned nahodit a hledat reseni

Hmm, tak to bych radsi vyrocni veceri/oběd odlozila. :nevim: Jako jit na slavnostnj jidlo s člověkem, ktery hlavne resi wifi, neni nic pro me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.10.19 21:23
@SlečnaDahlia píše:
Jenže situace, na kterou reaguji, není o rozdělení rolí, které popisuješ ty. Které se více či méně projevuje v každém páru. Je to situace, kdy paní má místo manžela velké dítě, které není schopné ulehčit jí při vaření ani tehdy, když ona lehne s nemocí, ani po sobě není schopen umýt pec, kterou zasvinil.. a to už je dost patologie. Navíc se mu tou svou „neschopností“ podařilo ji přesvědčit, že je to tak vlastně všechno cajk, „pomalu si navyká“ což je vlastně taky umění. Ale komu není rady… ;) Jak píšu, tchán si takhle „pomalu navykal“ skoro čtyřicet let. A tchýně na stará kolena přemýšlí, že než tohle, tak se raději rozvede a on ať si ty svoje buřty a kebaby jí klidně do aleluja. Je dospělý, jestli mu to odrovná žlučník, je to jeho volba.

No víš… Ono to v rodině s dětmi kolikrát tak funguje - máma nemocná, a stejně se musí starat o rodinu… :nevim: A taky je rozdíl, jestli je nemocná se 40-tkami horečkami, nebo jenom nachlazení… :nevim: Nevím, jak to kdo má doma… Nechci soudit. Jako když já jsem nachlazená, tak manžel do dvou dnů lehne s rýmyčkou taky - a stejně se starám o rodinu já… :nevim: V dané chvíli jsem na něj naštvaná, ale nechci soudit, protože vím, že ve spoustě věcí to zase vezme on za mě. Já bych například opravdu nechtěla řešit rozbité splachování nebo pračku…

A zase musím říct, že @Peggy54 fandím, pokud se doma stravují zdravě, ať to stojí, co to stojí. A pokud zbytky ve větší míře dají zvířatům - ty taky musí něco žrát… tak ok. Mně je teď největší odměnou to, že když manžel při nástupu do nové práce u lékařské prohlídky měl ve svém věku úplně suprové výsledky vyšetření krve - to je pochvala pro mě, že se o něj dobře starám… to jsou ty hodiny u plotny, a občasné běhání… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
26.10.19 21:25

@Wani ne to on jako nebyl online, krasne jsme si to uzili, popovidali, jen obcas mrkl na hodinky kdyz prislo oznameni, to on zas ty nase randicka ma rad… pak jsme doma dali tri dily naseho oblibeneho serialu, ja ted koukam na temny kraj on si v pracovne s necim hraje, zrovna pred chvili sebehl dolu pro nejaky kablik, tak se ptam co to je a on no redukce a nejaky bla bla a ja rikam nemluv na me ajtacky a on no kdyz se rekne redukce tak snad kazdy vi, ze je to propojeni 8o rikam k cemu a on no preci k monitoru a ntb, jako bych vedela co tam mam, ja tam chodim jen vytirat, nesmim sahat na jeho kabliky ani prach ze stolu.. no jeho mistnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
26.10.19 21:28

@J_Doe dekuji :kytka: tak uplne zdrave to taky neni, jednou tydne udelam treba manzelovi burt gulas, kynute livance, knedliky s uzenym, sobe smazene tvaruzky apod, kdyz jdem do kina tak si pak vetsinou kupujem kyblik v kfc, ale jinak ano snazim se zdrave a rozmanite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.10.19 21:29
@Peggy54 píše:
@Wani ma tento vikend pohotovost dela na narodnim dohledu a pro bisku tak kdyby se tam neco po, tak to musi ihned nahodit a hledat reseni

Jooo, tak když je to zdůvodněné, tak to chápu… Taky teď v práci finalizujeme jeden projekt, takže budu pracovat i zítra a v pondělí… A manžel je tak suprový, že zbalil děti a vyrazil ke tchýni, abych měla klid na práci… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.10.19 21:30
@Peggy54 píše:
@J_Doe asi jo, ale kdyz si to tam nadatluje sam a me nebude furt neco hlasit telefon tak at si hraje, ja mam aspon chvili casu na cteni

Super postoj, musím se smát, úplně to vidím! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.10.19 21:39
@Peggy54 píše:
@J_Doe dekuji :kytka: tak uplne zdrave to taky neni, jednou tydne udelam treba manzelovi burt gulas, kynute livance, knedliky s uzenym, sobe smazene tvaruzky apod, kdyz jdem do kina tak si pak vetsinou kupujem kyblik v kfc, ale jinak ano snazim se zdrave a rozmanite

Jó, tak vy jste mladí, tak to vám tělo ještě hodně odpustí… ;) My jsme tak plus 20 let než vy, tak už si musíme dávat trochu pozor ;) Ale musím říct, že hlídání si sacharidů nám teď hodně svědčí. :) Takže opravdu, pokud to jde - domácí strava s minimem sacharidů, je to pravé pro nás. A ano, stojí to prachy, ale stojí to za to. Takový kvalitní hovězí steak s grilovanou zeleninou… mňam.

Mmch, musím podotknout, ža ač manžel doposud vařil minimálně, tak ve steacích se vzhlédl, a ty zásadně dělá on - tedy postupně se syny… Asi aby je naučil, jak se správně připravuje flákota..- :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
26.10.19 21:40

@J_Doe jo ja taky :D s vyplazenym jazykem a pl ne oci soustredeni, :lol: :lol: to dela pokazdy kdyz neco kuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
26.10.19 21:44
@Anonymní píše:
@Peggy54 Tak někomu to třeba vadí no. Mě teda ne, vím co jsem si uvařila a vím jak to skladuju. Takže co by tomu mělo být. Radši tohle než si koupit někde krájený salám nebo vážený salát, to mě zase přijde fuj :)

me to vadi taky. Nemam obavy, ze by to bylo nejak zavadne, spis mi nechutna jist 2× po sobe to stejne. Taky varim tak akorat, nekdy to ale spatne odhadnu a zustane neco. Manzelovi nevadi dojidat zbytky, on je jako ziravina a hodne nevybirava. Kdyz treba od vepra knedla zustane kysele zeli (maso a knedliky uz se snedly), tak je schopny dorazit to kysele zeli k snidani. Za mne to je hnus tohle jist k snidani, ale jemu to nevadi. Da si to s kusem chleba a je spokojeny.

Takze u nas to je naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
26.10.19 21:44

@J_Doe ja hlidam hlavne mouku a i tuky, byt jsme mladi tak manzelovi bylo zjisteno neco ze srdcem, tak to hlidam a vzdy zurim kdyz se vecer prizna ze v praci zprasil treba burger nebo gyros :lol: nemam problem mu to udelat dom po svym a zdravejsi…tak to je super, muj mi tak rozpali gril a jde pryc, ze by to pokazil, no boze tak by to nebylo na medium, :roll: a pritom neznam jinyho chlapa co by nebavilo grilovat, ale kdyz treba odbehnu na wc a reknu otoc to tak se zepta za kolik sekund a jetse by k tomu chtel mikro sekundy :D to rostu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.10.19 21:50
@Peggy54 píše:
@J_Doe ja hlidam hlavne mouku a i tuky, byt jsme mladi tak manzelovi bylo zjisteno neco ze srdcem, tak to hlidam a vzdy zurim kdyz se vecer prizna ze v praci zprasil treba burger nebo gyros :lol: nemam problem mu to udelat dom po svym a zdravejsi…tak to je super, muj mi tak rozpali gril a jde pryc, ze by to pokazil, no boze tak by to nebylo na medium, :roll: a pritom neznam jinyho chlapa co by nebavilo grilovat, ale kdyz treba odbehnu na wc a reknu otoc to tak se zepta za kolik sekund a jetse by k tomu chtel mikro sekundy :D to rostu
:lol: :lol: Chápu, můj taky dělá steaky se stopkami na sekundy… Já z toho rostu, vařím i nakupuji „od oka“ (to zase nesnáší manžel - řeknu mu: „kup cibuli“, on z toho roste, že neví kolik ji má koupit) :lol: :lol:

Prostě to tak mají… Když bys chtěla, dej mu nějaký postup z internetu - který je na vteřiny ;) tomu bude rozumět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.10.19 21:53
@warita píše:
me to vadi taky. Nemam obavy, ze by to bylo nejak zavadne, spis mi nechutna jist 2× po sobe to stejne. Taky varim tak akorat, nekdy to ale spatne odhadnu a zustane neco. Manzelovi nevadi dojidat zbytky, on je jako ziravina a hodne nevybirava. Kdyz treba od vepra knedla zustane kysele zeli (maso a knedliky uz se snedly), tak je schopny dorazit to kysele zeli k snidani. Za mne to je hnus tohle jist k snidani, ale jemu to nevadi. Da si to s kusem chleba a je spokojeny.Takze u nas to je naopak.

hele, ono se dá sníst všechno… Kyselé zelí je ještě v pohodě, když by manžel chtěl ke snídani čerstvou cibuli, jedině tehdy bych ho krotila… přeci jen, chodí mezi lidi… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
26.10.19 21:54

@J_Doe tomu radsi nebudu rikat, on kdyz neco nema v tabulce tak nefunguje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
26.10.19 23:05
@SlečnaDahlia píše:
Jídlem nepohrdáme a svým volným časem taky ne. Takže zbytky nevyhazujeme a u plotny prostát dny odmítáme. Přes týden vaříme fifty fifty jídlo, které se dá jíst dva až tři dny (třeba s obměnou přílohy), často tak, že máme k večeři a druhý den s obměnou k obědu. Polévky a omáčky na více dní naprosto běžně.Mít doma tvého drahého, tak si denně maže chleba s máslem. Na rozfrcanou fajnovku bych zvědavá nebyla a rozhodně bych se nestrhala kvůli jeho mamánkovským výmyslům.

Moje řeč :palec:

• Citovat
  • Upravit
Hegy
26.10.19 23:08
@Peggy54 píše:
@J_Doe vyvar ji, on sni i kure na paprice ze stehna jen nesmi videt tu kost, proste jsme se
rozhodli ze deti nechceme, kazdeho volba, ja si sebe jako matku nedovedu predstavit, ze by ve mne neco rostlo…a manzel mel krusne detstvi tak se boji selhani ani jeden nemame pocit ze bychom deti vedly spravne a daly jim plnou peci

Když čtu tve prispevky naprosto vase rozhodnuti schvaluji… :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí