Jídlo druhý den

Napsat příspěvek
Velikost písma:
596
26.10.19 14:56

Ano, mame jidlo druhej den. Ne z duvodu setreni, ale ze odmitan prostat volny cas u plotny. Na stesti mam manzela normalniho a nenechal by mne vyvarovat. Radsi jdeme ven ;) a kdyz uz, tak var mene at nemusis alespon vyhazovat tolik jidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
26.10.19 14:58
@hehehe píše:
Zapomněla si na vychlazené pivečko ;)

To mam vzdy pri ruce ze sedmeho schodu. Kavicka z vybranych druhu a cerstve namleta je tez samozrejmou soucasti meho servisu.
Ale mam sve limity, proto jsem objednala zmrzlinovac s kompresorem.

• Citovat
  • Upravit
14062
26.10.19 15:01

Vařím téměř vždy tak aby byla porce pro každého dvakrát a i tak stojím v kuchyni imrvere. Vaření, úklid. Pečení opět pak úklid… Vše dělám za asistence jednoho, nebo obou děti. Vařit každý den dvakrát tak mě klepne. Co buchty? To si dá taky jen jeden kousek a čeká že zbytek plechu vyhodís?
Navareno máš, pokud nechce ať si uvaří něco jiného.
Vždy tedy dovarim čerstvou přílohu. Těstoviny, brambory atd neohrivam, ale omáčku ano.
Nebo třeba řízky si obalim a osmazim kolik je vždy potřeba, naopak zase salat k nim dělám do velké misky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
26.10.19 15:02
@Anonymní píše:
Ahoj. Jak jste na tom s jídlem a jezenim ho ještě k večeři např. nebo na oběd druhý den? Nemyslím takovéto co se nedá už, ale třeba omáčka, když si k ní uděláte čerstvé těstoviny?
Můj přítel se na to moc netváří, já si dám klidně, ale on je rozmlsanej, nejraději by si dal i k večeři něco jiného i když zbyl třeba ještě hrnec omáčky. Za prvé mi to přijde škoda surovin a hlavně i času. Popravdě když zbude jsem ráda, aspoň si jen ohřeju a nemusíš stát u plotny. :)
Když odmítne tak prostě uvařím něco jiného, ale pak vylejvám do záchodu hrnec jídla. :roll:

Tak u nas nastesti s timto problem nemame to ba naopak ja uz to kolikrat nechci a manzel me upozorni ze jeste zbylo a nebo rekne udelej neco rychleho takze na tohle si stezovat nemuzu a nebo aby to nebylo stejne tak jen pouravim dodelam a je ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.10.19 15:05
@Elen8 píše:
Vařím téměř vždy tak aby byla porce pro každého dvakrát a i tak stojím v kuchyni imrvere. Vaření, úklid. Pečení opět pak úklid… Vše dělám za asistence jednoho, nebo obou děti. Vařit každý den dvakrát tak mě klepne. Co buchty? To si dá taky jen jeden kousek a čeká že zbytek plechu vyhodís?
Navareno máš, pokud nechce ať si uvaří něco jiného.
Vždy tedy dovarim čerstvou přílohu. Těstoviny, brambory atd neohrivam, ale omáčku ano.
Nebo třeba řízky si obalim a osmazim kolik je vždy potřeba, naopak zase salat k nim dělám do velké misky…

Tipla bych si, že vzhledem k sestavování nutričně vyvážené stravy se v takových domácnostech moc buchty na plech nepečou anebo se ráno vezmou do práce na dojedeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
26.10.19 15:06

@beruska9 no a to jeste nekdy k veceri delam dve jidla, protoze manzel neji 80% potravin 8o protoze proste tchyne :pocitac: :pocitac: on by nejradsi tocil pet jidel, ale na to nejsem ja zvedava tak radsi dve jidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
26.10.19 15:10

Ať si přítel vaří pro sebe sám, by mě fakt mohlo obskakovat rozmlsané dospělé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
26.10.19 15:25

Vařím na dva až tři dny (snadno ohřívací jídla), případně samozřejmě jednoporcově tu a tam… Nevadí nám si ohřát, spíš mi nejede zamražené…

Ani jednomu z nás to nevadí, vyjde to levněji a některá jídla se fakt nevyplatí dělat na dvě porce.

Rozhodně bych jídlo nevyhazovala, nemám to ráda-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
26.10.19 16:02
@Peggy54 píše:
@beruska9 no a to jeste nekdy k veceri delam dve jidla, protoze manzel neji 80% potravin 8o protoze proste tchyne :pocitac: :pocitac: on by nejradsi tocil pet jidel, ale na to nejsem ja zvedava tak radsi dve jidla

Ty jo…tak to by me mohlo. Abych varila na dvakrat. Bud si da a nebo ne, co jako. Pokud manzel neco vylozene nehce, udela si neco sam. Nastesti neni nejak vybiravy, spis kdyz neni chut. A co je nechutnyho na tom jist jidlo druhy den, kdyz se dobre skladuje? Lepsi nez vyhodit ne? ;)

Jinak zakladatelko manzel nema vetsinou problem jist dva dny to same…jako je to tak pul napul. Nekdy to tak mame, jindy se sni vse a varim druhy den znovu. Ja jsem na RD, takze varim + manzel ma teply obed v praci. Takze ma dve tepla jidla denne. Veceri si ja beru spis neco lehciho, manzel ma ten obed. A nic spatneho na testovinach druhy den nevidim, kdyz se daji do lednice, vsak se jim nic nestane ne? Vetsinou to nedelame, ale kdyz uz to neodhadnu a uvarim vic, tak je nevyhazuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
26.10.19 16:36

Ja delam jidlo vetsinou na 2 dny, malokdy na 1 den a omacka vetsinou vyjde na 3 dny, ale zalezi kolik ceho je, uz to tak nejak odhadnu. Pritel je v tomhle super stravnik, sni vsechno, chutna mu vsechno, urcite by me nebavilo stat u plotny denne a uz vubec ne vecer. A to ze mam cas, pac jsem na rizikovem. A kdyz reknu, ze se mi nechce varit tak pritel se bud nabidne, ze neco udela, nebo ze mam udelat to nejjednodušší jidlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
26.10.19 16:40
Ja delam jidlo vetsinou na 2 dny, malokdy na 1 den a omacka vetsinou vyjde na 3 dny, ale zalezi kolik ceho je, uz to tak nejak odhadnu. Pritel je v tomhle super stravnik, sni vsechno, chutna mu vsechno, urcite by me nebavilo stat u plotny denne a uz vubec ne vecer. A to ze mam cas, pac jsem na rizikovem. A kdyz reknu, ze se mi nechce varit tak pritel se bud nabidne, ze neco udela, nebo ze mam udelat to nejjednodušší jidlo :D
@Peggy54 píše:
@beruska9 no a to jeste nekdy k veceri delam dve jidla, protoze manzel neji 80% potravin 8o protoze proste tchyne :pocitac: :pocitac: on by nejradsi tocil pet jidel, ale na to nejsem ja zvedava tak radsi dve jidla

Tak to mas trpělivost :D ex byl mamanek, tam se jedly jen bramboraky, plneny knedliky, veprovy maso s hektolitry oleje a knedlikem, kase s uzenym a konecna. Nic jinyho nejedl, ovoce, zelenina, ostatni bezny jidla proste nic takovyho neexjstovalo. Ja mela vzdy takovej vztek u vareni :lol: a to jedl jen 1× denne treba obed az v 16 hod. Nic vic. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
26.10.19 16:47

@hehehe a kde má ten chudák předkrm a polívku? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.19 16:49

Tak můj taky skoro nic neji. Např. kdyz udělám omáčku s masem, on to maso prostě nesní :nevim:
To samé pečené kuře, rozrejpe. Jediný maso co sní je prsní řízek nebo pečené vepřové.
No a když udělám jidlo, který mu nechutná tolik tak sní jen co musí, aby neměl hlad. Zbytek nechá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2414
26.10.19 16:50

@Kukacka123 no proste nam to druhy den nechutna.. i to jidlo pak varim az treba dalsi mesic, no naucila jsem se za tu dobu odhadnout mnozstvi kolik, tak kockam nebo na kompost leti fakt minimum, Preci kdyz chlap prijede po celym dnum dom tak mu nebudu rikat at jde si uvarit sam, me to nevadi, neobtezuje udelat dve ruzne jidla, jen mi vadi, ze ji fakt malo jidel a ze mi ho tchyne zkazila, ale uz sem si ho na neco naucila, treba kachni stehno uz mi sni, ted je dalsi meta kureci stehno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
26.10.19 16:50

@Peggy54 Tak to mám pocit, že u nás by si buď vařil nebo by umřel hlady…tohle by mě ani nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí