Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@MartinaIrena jo to u nas taky, hlavne kdyz daji ven treba tem kockam omacku a oni to nechteji tak to tem nechaji fakt hnit a much jsou mraky..ted uz nastesti jak se ochlazuje je to lepsi, nejlepsi je koupit komposter, obcas mi zhnije zapomenute ovoce tak jsme ho poridili a super
@Peggy54 píše:
@MartinaIrena deti mit nebudem, a jestli sis cetla predchozi prispevky tak ho na to navykla tchyne a ja pomalu odvykam, a ano varim i v nemoci, tim kor vydatna hutna jidla
Mno, nechci rejpat do manželových zvyků, ale zrovna v nemoci je nejlepší hovězí vývar z kostí.. ![]()
A jakto, že děti mít nebudete? ![]()
@J_Doe píše:
Furt lepší, než kdyby to dávali ze chlast a cigarety.
Tak urcite ![]()
@Peggy54 A jak na takové nesmysly paní matinka přišla? Takové bludy přeci nemohla ani nikde vyčíst a tvůj drahý taky přeci číst umí, tak by lehce mohl zjisti, jak se věci ohledně jídla a vaření mají, ne? Jinak já bych ho fakt snad hnala na nějakou terapii, z tohohle by mě asi trefil šlak, z takových názorů.
@J_Doe vyvar ji, on sni i kure na paprice ze stehna jen nesmi videt tu kost, proste jsme se
rozhodli ze deti nechceme, kazdeho volba, ja si sebe jako matku nedovedu predstavit, ze by ve mne neco rostlo…a manzel mel krusne detstvi tak se boji selhani ani jeden nemame pocit ze bychom deti vedly spravne a daly jim plnou peci
@Peggy54 píše:
@SlečnaDahlia ono to rychleji nejde, kdyz ma k vetsine jidla odpor, mu nebudu nutit sedet u talire meho zeleninoveho kari, kdyz toto mu delala v detstvi tchyne a akorat ho zdeptala tak mu to nebudu delat jeste ja…nechat se obskakovat? Nejsem dite, jsem na vesnici, takze dovoz neexistuje, a aby manzel vezl tak to ma pres hodinu tak to bude stat za prd a nesnasime ohrivane jidlo, u nas se ji 18:15 o vikendu v 20:00 a jak jsem psala kdybych ho nechala varit tak mi znici kuchyn a nebo ma kazdy den parky, ty zvladne a to fakt nechci aby se odrovnal na rakovinu streva…jak rikam, me to nevadi neomezuje
Však já ti neradím nechat ho sedět nad talířem a nutit do jídla. Naopak. Uvař, polož na stůl, nechutná? Tak nejez a ulov si něco sám. Ono je děsně pohodlný tvářit se, že když si budu muset uvařit, zdemoluju kuchyň, a tak manželka raději vyvařuje i v nemoci a „pomalu mě navyká“. Jak dlouho by mu to nejezení a demolování kuchyně asi tak vydrželo? No do té doby, než by si sám zjistil, že pro běžný provoz musí někde najít Jar a houbičky a vygooglit si recept na něco, co mi chutná. Ale to se nestane, když manželka všechno přeochotně udělá za něj.
Říkáš, že „nejsi dítě“. Já mluvím o nějakém obskakování? Pomoci partnerovi s běžnými denními činnostmi včetně vaření, když je mu ouvej, nemá nic společného s dětinskostí. To je prostě normální partnerská ohleduplnost a projev lásky. Ten, kdo je u vás evidentně obskakován a ke komu se přistupuje jako k dítěti, je tvůj manžel. A „pomalé navykání“ to nezmění.
Mimochodem, to snad musíte bydlet na samotě uprostřed temného lesa, aby se k vám nedostali poslíčci s jídlem. Pokud to není zas takový temný kout světa, že chytáte připojení k internetu, tak k vám určitě jedna z milionu rozvážkových služeb u nás teplé jídlo podle tvého přání doručí. Jasně, není to zadarmo, ale finance za jídlo u vás evidentně nejsou problém. A že nejíš ohřívané jídlo? Tak jste holt rozežraní oba, no.
@Monchichik ona dela laborantku tak jen vsude vidi bacily, bakterii, nemoci
manzel aby neco precetl?
Pokud to neni it clanek nebo o autech tak nedokopu
![]()
@Peggy54 píše:
@J_Doe vyvar ji, on sni i kure na paprice ze stehna jen nesmi videt tu kost, proste jsme se
rozhodli ze deti nechceme, kazdeho volba, ja si sebe jako matku nedovedu predstavit, ze by ve mne neco rostlo…a manzel mel krusne detstvi tak se boji selhani ani jeden nemame pocit ze bychom deti vedly spravne a daly jim plnou peci
Vždyť ty už jedno dítě doma máš.
@Peggy54 No tak tchyně je magor a přenesla to na syna. Tak to ti přeju do budoucna pevné nervy ![]()
@SlečnaDahlia ano jezdi k nam pouze pizza.. s 3h limitem rozvozu.. takze mnamka, proste to nijak menit nebudu, manzelovi prichystam jidlo co mi sni a nenecham ho delat jidlo ktere nezvladne… ty si chlapa po praci do kuchyne klidne nazen i deti, dej si nohy na horu a nech se obsluhovat ![]()
@Monchichik píše:
@Peggy54 No tak tchyně je magor a přenesla to na syna. Tak to ti přeju do budoucna pevné nervy
Moje tchýně má přesně takový exemplář doma. Někdy se nahlas zasní, že kdyby to neživotaschopné přerostlé dítě majzla pánví po hlavě už před třiceti lety, byla by už dávno z lochu venku a užívala si obědů bez ksichtění se a umytého nádobí…
@Peggy54 fakt existuje člověk, co něco v kuchyni sám nezvládne? já asi nikoho takového neznám, každý je přeci schopný si něco k jídlu sám udělat…něco jiného je, že nechce a tobě to nevadí, tak ho obskakuješ…ale kdyby si třeba nebyla pár dní doma, tak bude dělat co?
@SlečnaDahlia no víš co se říká, jaký si to uděláš, takový to máš
…