Jídlo na Štědrý den

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12884
22.12.24 19:39
@Kelsey1 píše: Více

Taky to tak budeme dělat, dopoledne dělám kapustnicu, odpoledne brsalát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
22.12.24 19:41
@Liberalissima píše: Více

Přeju dobrou chuť. Taky si dám, budu je dělat domácí. Že to někoho drtí je mi fuk. Zase neobědváme nic, nejime žádné ořechy, brambůrky, ani se během svátků nenaléváme alkoholem jako mnozí jiní.
Ať si to každý dělá jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
22.12.24 19:41

Přitom je to podávané jako jídlo ze zbytků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42254
22.12.24 19:42

Zítra rybí polévka, salát až na Štědrý den. A rybu pro mě a tchyni, kuřízek pro mamku a čočkový karbanátek pro dceru. Ale to je hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
22.12.24 19:47

No, já se překonala a po x letech „není čas“ si sehnala kvásek a upekla chleba. Čímžto asi považuju svékulinářské umění na vrcholu dnešním dnem, i když děti na to koukají dost s podezřením :roll:
Jinak v rodině praktikujeme dělbu práce, já polívku, máma salát a pak si to povyměňujeme. Loni byla v nemocnici, tak jsem dělala komplet všecko a mákla jsem si. Plus u nás nebudou po letech tchánovci, které jsme zvali rok co rok, tak za nima muž zajede aspoň s komplet večeří, cukrovím a vánočkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
22.12.24 19:49

Teď ukazují ve zprávách ty speciality. Zmíněné byly aj na Slovensku ty buchtičky, jak tu někdo psal. Mák miluji, to bych asi mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
22.12.24 19:50

Chtěla jsem napsat to samé. Ale raději jsem si sedla na ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
22.12.24 19:53

Na Štědrý den máme k obědu jen polévku, většinou zelňačku.
K večeři oplatky a rybu a řízky s nějakou variací brambor.
Letos bude smažená treska na česneku a vídeňský bramborový salát, ten bez majonézy.
Budou i řízky, mám kuřecí i vepřové.
Kapra nedělám, teda když manžel chce, usmažím mu, ale mě nechutná a za ty peníze si koupím raději lepší rybu.
Cena po vykuchání a očištění odpovídá ceně candáta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
22.12.24 19:55

Budu tlačit vše k večeru. Ať se uvaří a dám chladit do garáže. To je teď taková velká lednice. My vaříme zelňačku (jím já a děcka). A tu rybí polévku pro chlapa a aby zůstalo i pro hosty na 25., to nás bude na oběd 8.
Naštěstí máme rozšířenou indukci. Takže tam vleze víc hrnců souběžně. Případně vytáhnu multifunkční hrnec, až začne vývařovna :mrgreen:. Dopoledne chci zadělat na vánočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
22.12.24 20:17

Hrachová polévka s krutonky, KUBA, kdo nejí kubu tak až k večeři řízky a salát :mrgreen:
Jaktože nikdo neděláte toho kubu??? Při letošní houbové nadílce s tím budu děti štvát nejmíň 5× do roka :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42254
22.12.24 20:21
@Ochluplepsi píše: Více

My ho budeme mít zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
22.12.24 20:23
@Ochluplepsi píše: Více

Ja treba houby nejím, takze veškeré zážitky s Kubou jsou veskrze negativní. :D Vlastně nevim, jak to chutná mimo ty houby.

Jinak ja si furt hraju s myšlenkou, ze bych zitra v rybárně koupila proste dva pstruhy, u toho mam jistotu, ze to dítě sní. A asi na nej mam větší chuť než na kapra na prirodno. :D proste nemuzu tučné, trochu mi to kazilo výhled na bramborový salát, ale ted jsem si vzpomnela na existenci majonézy z vajíček na tvrdo, a tu bych mela zvládnout… :think: tak se hned vic těším. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
22.12.24 20:26

Pokud slavim Vánoce, tak je slavim jako celek. Ne, že si z nich vezmu jenom něco. Takže kapr, salát, polévka. Cukroví, vánočka. Na stromku čokoládové figurky. Je to tradice, nevím, proč bych měla večeřet to, co večeřím po celý rok. Děti jsou k tradicim vedené stejně jako celá naše i manželova rodina. A v okolí nikoho, kdo by večeřel něco jiného než kapra, salát, jsem nezažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
22.12.24 20:26

My večeříme později. Jako děti jsme mívali večeři až kolem 19 hodiny, doma to dělám dřív, mezí 17 a 18. Spíš teda k té 18 hodině. V 16 to pro mě ještě není večeře, spíš pozdní oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
22.12.24 20:27
@Zeoli píše: Více

Já zas neznám žádné dítě, které by jedlo kapra. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...