Jihlava Sanus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4521
28.6.13 09:21

@versa Podle toho, co jsi psala to vypadá na PCO. Ale to by ti potvrdili v sanusu. S tímhle bych určitě nečekala a objednala se tam, ať můžete řešit těhotenství.
Jinak já jsem vzadala veškeré snahy mého gynekologa, protože nevedli nikam. A navíc jsme už nechtěli dýl čekat a marně se doma snažit.
V Sanusu mě vyšetřili, má mě na starosti pan doktor Kučera. Je fajn, dá se s ním mluvit a nechává prostor na veškeré dotazy.
První cyklus mi udělali hormonální profil, aby se ujistili jaký je u nás problém a v dalším cyklu jsme začali hned s léčbou. Snažíme se o miminko zatím pomocí IUI (takový vylepšený sex ;) ).
Začali jsme první cyklus menšími dávkami injekcí, aby se zjistilo jak na ně reaguju a jestli budou stačit. Při každé kontrole proběhl ultrazvuk, jestli narostli folikuly a kolik měřili, výška sliznice atd…
Bohužel se nám to tento cyklus nepovedlo, protože folící měli 17DC malé velikosti :( Pak jsem brala utrogestan na vyvolání další MS (je jak na vyvolání MS, tak i na udržení těhotenství).
Tenhle cyklus jsme se s panem doktorem dohodli na větších dávkách menopuru. A ty zabrali :dance: Folík měl už 5DC 15mm :) Tak jsme ho pomalu dokrmili a 10DC měl už 18,8mm, tak mi píchli pregnyl (ten umožní prasknutí folikulu) a včera jsme byli na našem prvním IUI :hug: No a teď budeme jen 14 dní čekat jak to dopadne. Pro jistotu jsme to doma ještě pojišťovali :)
Jinak ti doktor nemůže nasadit hned na začátku větší dávky menopuru, musí se postupně. Nikdy se totiž neví jak se polycystické vaječníky zachovají, jsou prý hodně nevyzpytatelné. A při IUI je důležité, aby narostol jen 1 nebo 2 dominatní folikuly, aby nedošlo k vícečetnému těhotenství. Ale to ti všechno poví pan doktor.
Určitě na nic nečekej, nic tím nezkazíš a navíc budeš o krok blíž mimnku :) Já jsem moc ráda, že do sanusu chodíme, i přes to, že to nemáme blízko.
Jinak jak často si máš injekce píchat ti řekne doktor, všechno je to individuální.
Jinak my do sanusu chodíme od 12.4. a do včerejška 27.6. jsem tam byla 13×.
Na první návštěvu jsem tam byla i s přítelem. Je to lepší, že to probere s váma oběma. Pak jsem jezdila sama. No a přitel pak přijel se mnou jen na podpis papírů, že souhlasí s IUI a s tím, že se jeho spermoníci použijou :) No a tohle se musí podepisovat každý měsíc, když to chcete podstoupit.
Jinak k tomu IUI = je to takový vylepšený sex, partnerovi odeberou sperma a pak ti ho za dvě hodinky vloží přímo do dělohy. Vůbec to nebolí a je to rychlovka. IUI platí 6× za rok pojišťovna.
Pak je ještě IVF = umělé oplodnění, které cenově vychází od 15 - 30 tisíc. A jen 3× za život ho pojišťovná hradí. U něj je větší pravděpodobnost otěhotní než u IUI.
Záleží jen na každém páru pro co se rozhodne. My chceme zkoušet IUI, protože na IVF zatím nemáme (předěláváme byt, takže všechny finance padli tam :( )
Moc ráda ti se vším pomůžu a poradím, když budu vědět :hug:
Držím palečky, abyste se dobře rozhodli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
28.6.13 09:58

@versa Ahoj, já bych taky neváhala. Se Sanusem jsem spokojená i když tam chodím teprve od 15.5., ale je to děsná rychlovka. My šli na první návštěvu ve středu a v pátek na první IUI. To bylo super!!! Sice se to nepovedlo, již 2× :| ale ta rychlost je podle mě skvělá. Co se týká mého gynekologa, tak to považuju za ztrátu času (a to víc jak rok :cert: ). Na co jsem se ho nezeptala, to mi neřekl… Navíc je perfektní, že nepotřebuješ žádné doporučení, když si chceš s těhotenstvím nechat trochu pomoci - to mi sám od sebe můj gynekolog taky neřekl :cert:

Já to spočítala od toho května na cca 6 návštěv. U mě se včera zjistilo, že mám cystu 4×5 cm, tak jsme se s mudr. Kučerou zaměřili na toto. S tímhle doktorem jsem také spokojená, je milý, cokoli chceš vědět, vysvětlí.. Necpe Tě hned do IVF - jak jsem četla, některá CAR to tak hodně dělají. Poprvé inseminace, nepovede se a už Tě tlačí do umělého. Toho se do Kučery bát nemusíš.

Já dojíždím cca 30 km. V práci jsem to řekla, i když jsem to chtěla tajit co nejdéle, jenže pak člověk zjistí, že to nemá smysl a v podstatě se mi i ulevilo, když jsem šéfovi řekla, že budu čas od času chodit z práce dřív nebo naopak dorazím až kolem poledne. Stíhám si to nadělávat po částech, vždy si nadělám nějakou tu hodinku dopředu, abych pak nemusela sedět v práci 10 hodin denně :? celý týden. To meškání zatím není tak hrozné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
29.6.13 10:53

Holky díky moc za plnohodnotné informace, jistě se budu ptát a zajímat dál. Hned při další navštěvě u gyn, řeknu že se odhodlávám tam tedy jet. Máte pravdu… A na co bych teké měla připravit přítele? Jak to probíhá z jeho stránky? Jak to nesou vaši partneři? Ještě se zeptám jestli ty návštěvy musí být přesné na den? nebo stačí např, další den ráno, nebo o den dříve? Jezdím do služeb a nehnu s nimi. Jinak co se týče peněz tak to vám také rozumím. Přemýšlím a už něco dávám po kouskách stranou, ale je to strašná myšlenka šetřit si na koupi vlastniho mimi. A ještě prosím v čem je rozdíl v polycystyckém vaječníku a v syndromu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
29.6.13 12:36

@versa Přítele možná připravit na to, že budou po něm chtít spermiogram, teda jestli jste na něm ještě nebyli? My na něm byli minulý rok v září a stačilo jim to, takže ho nemusel podstupovat znovu. Jen potom při IUI odevzdává spermio pokaždé :)
Jinak přítel to nese dobře, až se divím :) Ale jsem ráda, že to nehrotí a bere to s humorem :hug:
Návštěvy ti přesně určuje doktor, podle toho jak vypadá ultrazvuk. S těma nic neuděláš…ale můžeš se pokusit s doktorem nějak domluvit, ale nejsem si jistá, jestli to pomůže.
Myslím si, že ty vaječníky jsou jedno a to samé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
29.6.13 12:44

@Niiika88 dekuju ti za podporu, zkusim to a uvidime jak se domluvime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
29.6.13 12:46

@versa návštěvy vychází z tvého menstruačního cyklu. Tam to nijak posunout podle přání nelze. Pokud ti doktor řekne třeba, že podle velikosti folikulu na UTZ musíte přijít ve středu, tak ve čtvrtek už může být pozdě. Je to náročné, ale v zaměstnání to prostě musí pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
29.6.13 12:49

@versa jo a co se týče manžela, tak po tom nic jinéhom než spermiogram nechtěli. Byl na něm dvakrtát. Poprvé při vyšetření a podruhé před samotným IVF. Jinak můj manžel to nesl velice statečně a to mu přitom zjistili příšerný spermiogram. Měl jen 600 tisíc spermií. Takže vlastně byla neplodnost na jeho straně. Dnes už si dělá srandu, že se vlastně na „výrobě“ svých dětí moc nepodílel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
29.6.13 13:15

@versa Není vůbec zač, všichni potřebujeme podporu :hug: A je fajn, že jsou tyhle stránky, kde si můžeme popovídat s těmi, co jsou na tom stejně nebo podobně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
29.6.13 13:33

@Niiika88 To máš pravdu, také jsem ráda, že tyto stránky jsou. Najdu v diskuzích téměř všechno na co potřebuji odpoveď nebo radu. A to se to nemusí týkat zdraví. ;-)Akorat teda nevim s tema sluzbama je to problem teda. A vyhodit se nemuzu nechat. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
29.6.13 16:29

@versa Je mi jasný, že se nemůžeš nechat vyhodit. Taky jsem se dlouho rozhodovala, jak to v práci vemou. A hlavně ty časté absence. Řekla jsem to své nadřízené a ta to pochopila a nemám problém s tím, aby mě pouštěla.
Záleží to jen na tobě, jestli budeš čekat, že se u gynekologa něco změní a pomůže ti. Nebo začít chodit do centra, kde je větší pravděpodobnost, že ti pomůžou :)
Je to těžké rozhodnutí…ale musíš si sama vybrat, co je pro tebe důležitější.
A věř mi, že v práci se to dá vždycky nějak udělat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
29.6.13 17:52

@Niiika88 tady u nas v praci bohuzel ne, ale to je na delsi vypraveni co tu prozivame. A to bych tady nerada rozebírala. A co myslíš že je lepší jet do centra a poradit se tam, na nejakem řešení nebo rovnou nejdřív na ten zákrok na tu laparku? :-( popravdě bych nejraději jela do centra hned.Ale nevim jak tam pochodim, kdyz jim reknu to co tady. Tim myslim i skrze praci… Aby me odtamtud nevylifrovali, jen co tam přijdu… Potřebuji pomoci od dobrého lékaře, Ale nemám to jak v tuto chvíli řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
30.6.13 09:19

@versa To je mi líto, jak to máš v práci :( Ale s tím ti neporadím. Rozhodnutí je jen na tobě. Ale funguje to tak, že když lékař řekne, že máš přijet 5DC, tak prostě musíš.
Jinak s tou laparkou bych počkala až do centra, tam se na všem domluvíte líp a třeba ji ani nebudeš potřebovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
1.7.13 07:24

@versa S tou prací to je vážně blbé, také nevím jaká/ý je Tvůj/Tvoje šéf/ová. Já taky v prácí nechtěla nic říct, ne tedy proto, že jsem se bála, že mi nic nepovolí a kvůli jeho bezmezné zvědavosti a navíc se mu nechci svěřovat (on na to ale čeká, tuhle na mě tak blbě zíral..). Ale myslím si, že snad každý rozumný člověk to pochopí. Pokud se ze směn nevyvlíkneš tak jak bude třeba, zvažovala bych to s vedením probrat - přeci nemají srdce z kamene…

Já si vše co zameškám nadělávám - i postupně dopředu… Chápu, že směny k tomu nejsou zrovna ideální, ale myslíš, že dovolenou (čerpanou po částech) by se to nevyřešilo, popř. neplacené volno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
1.7.13 11:53

@Evaa.j Přesně jak píšeš, s prací je to hrozné :zed: Jsem ráda, že moje nadřízená je šéfová a pochopila to. Navíc je na mojí straně a doufá, že se to povede.
Určitě je lepší si o tom s vedením promluvit a probrat to a oni jí to určitě umožní. Krásně si to vystihla s tím, že nemůžou mít srdce z kamene :palec:
S těmi častějšími návštěvami v sanusu musí člověk počítat předem. Já šla do toho i s tím, že o práci třeba příjdu :(
Mimochodem, kdy tě čeká další návštěva v sanusu? Předpokládám, že asi tak koncem července viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
1.7.13 12:04

@Niiika88 Já tedy doufám, že o práci nepříjdu. Mám docela dobře placené zaměstnání. prac. doba 7-15 hod :lol: - nerada bych hledala něco jiného :roll:. No ale kdyby to nešlo jinak, tak bych upřednostnila mimi… Život není o práci - alespoň já to tak mám. Pro mě je to zdroj financí, abych mohla žít tak nějak bez obav co bude za měsíc, za dva, za tři…

Mám se objednat týden před dobráním antikoncepce na další týden. Vychází mi to tak na 17.7. To už mi řekne, jesti tam ta cysta zůstala nebo, zda můžeme začít se stimulací (mojí první).

No a jak Ty? Jsi nedočkavá na testík? Nebo si ho dělat nebudeš?
Koukám, že tam máš nějáký Utrogestan, to si pícháš, nebo užíváš tablety? To bude něco na udržení těhotenství asi, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.