Jihlava Sanus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4525
29.5.13 08:07

@Arome Nikki Neboj, aby to vyšlo na poprvé - to bychom byly jedny z hóóódně mála :lol:

Já věřím tomu, že to vyjde IUI, že nebudeme muset na IVF :mrgreen:

Do nějákých drastičtějších vyšetření se mi taky zrovna 2× nechce (ale obě víme, že nebude-li zbytí, tak do toho jdeme ;) )

Hele jinak měříš BT, když do Tebe ládují všechny ty věci? Má to smysl, já si po tom Pregnylu přestala na čas BT měřit, protože jsem si říkala, že mi to ovulaci stejně ovlivní, ale jak je to s dalšími medikamenty - to nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
30.5.13 13:40

@Evaa.j Já si jí neměřila nikdy, nemám to ráda, jelikož mne od toho kdysi dost odradila kamarádka, která byla doslova posedlá tím, mít dítě, takže neustále něco měřila, počítala, užívala. Ten její se s ní málem rozešel, protože už mu přišla jak stroj na dělaní dětí.. My to nechávali osudu a když uběhl rok a půl, na gyndě mi dali doporučení do Sanusu. Jinak jsme fakt nikdy nic neměřili, ani nepočítali :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
1.6.13 17:53

Ahojky holky :hug:
Chtěla jsem se s vámi podělit o výsledky včerejšího ultrazvuku. Jsou takové, že nemám žádný dominantí folík. Největší je jenom 8mm. Takže mi doktor zvětšil dávkování, včera a o víkendu píchám dvě ampulky :) A v pondělí tam jdu znova. Říkal, že to se rozhodneme co dál. Buď nějaký narostou nebo ne a příští cyklus začneme s větším dávkováním od začátku. Říkal, že polycystický vaječníky jsou nevyzpytatelný a nikdy se neví, co udělají a jak zareagují. Takže příští cyklus může být úplně jiný. Možná bych byla ráda, kdyby se to nechalo až na příští cykl, protože by mi zůstal zbytek ampulek a nechal by se na něj.
Z té zprávy moc nadšená nejsem a je mi to líto :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
2.6.13 17:38

@Arome Nikki Ahoj, tak dnes jsem 2.DC. V pondělí se chystám volat (nebo manžel) do Sanusu co dál.
Co Ty, už máš sjednaný termín další návštěvy? Nevím jak to nyní bude probíhat, zda opět dostanu dávku Pregnylu a další IUI. Nebo zda tomu již bude předcházet nějaké detailnější vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alishie
11.6.13 13:19

Dobrý den, můžu se zeptat jaká je v sanusu objednávací lhůta? Už 6 měsíců beru proveru a clostilbegyt které mi naordinoval můj gyn.Ale k ničemu to zatím nevede. Nevím jestli by mě vzali hned, dokud beru léky?

• Citovat
  • Upravit
8569
11.6.13 14:06
@Alishie píše:
Dobrý den, můžu se zeptat jaká je v sanusu objednávací lhůta? Už 6 měsíců beru proveru a clostilbegyt které mi naordinoval můj gyn.Ale k ničemu to zatím nevede. Nevím jestli by mě vzali hned, dokud beru léky?

já jsem tam volala v úterý a v pátek jsme tam jeli s manželem hned na spermiogram a dokonce jsme stihli i HP jelikož jsem byla 3DC
zkus tam zavolat a určitě to nebude problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
11.6.13 14:51

Sweet78 Děkuji moc za radu, znervozněla jsem, když jsem si přečetla, že clostil. se může jen 6× za život a to už jsem překročila. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
11.6.13 15:08

@Alishia Ahoj, jo jde to hrozně rychle, já dokonce šla hned první návštěvu (12. DC) na ultrazvuk a třetí den na inseminaci :mrgreen:

Nevím co je ten clostil, ale to se domluvíš s nimi a oni už si s tím poradí. Jediné co vím, že máš nárok 6× za rok je ta inseminace - to jsem někde na emiminu vyčetla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
11.6.13 15:14

@Alishia neboj… oni určitě vymyslí čím nebo jak stimulovat na IUI… a jestli bude potřeba IVF tak klostík stejně nebude potřeba… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
11.6.13 15:20

Super :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
11.6.13 15:22

@Alishia hlavně se ničeho neboj a zbytečně se nestresuj. Do Sanusu jsem přešla z Obilňáku a jsem moc ráda že jsem to udělala. Už jen když tam přijdeš.. tak to prostředí dělá hodně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
12.6.13 18:33

Ahoj děvčata,

dnes jsme byli opět v Sanusu, folikul mám 19 mm. Píchli mi hned Pregnyl a zítra jdeme na 2.inseminaci.

Pokud se nezadaří, mám přijít těsně před MS na ultrazvuk, jestli nemám cysty (bylo to na mě dnes hodně informací, tak z toho mám pěknej guláš :( ). Bude probíhat nějáká stimulace - pravil MUDr. Chci se zeptat zda některá z vás má zkušenost.

Já přemýšlím jak to bude… 13. DC bude IUI, příští pátek asi mám zavolat zda je schválená žádost na pojišťovnu.

A že asi budu něco brát nevím zda říkal clostil a něco ja utro/ultro-něco - nebo tak podobně 8o.

Říká vám to něco? Dnes jsem z toho byla hodně popletená a jak na potvoru naše stará známá sestra taky neměla náladu nic moc…

Počítám, že všechno by se dalo stihnout. Cyklus mám 29 dní +/- 2,3 dny. Nechtěla bych svojí blbostí něco prokaučovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
13.6.13 10:29

@Evaa.j Jé, tak to jsou super zprávy :palec: Moc držím palečky, aby vám to vyšlo. A určitě ti doktor říkal, že budeš užívat utrogestan. Ten se užívá po IUI na případné udržení plodu (některé ženy ho myslím beru i první 3 měsíce těhotenství - rizikové těhotenství).
A co ti předepsal na růst folikul, menopur? A jaké jsi měla dávkování?
My jsme čekali na první IUI, ale folikuli nám nedorostly, protože jsem dávali ze začátku nižší dávkování :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
14.6.13 07:58

@Niiika88 Já toho právě moc nevím, bylo to na mě moc informací 8o. No, včera jsme měli 2.IUI v přirozeném cyklu.
Doktor říkal, abychom neztráceli čas tak kdyby se opět nezadařilo, tak budeme stimulovat.
Tzn. 2-3 dny před MS (prý se to dělá i při MS) se mám dostavit na ultrazvuk zda nemám nějákou cystu. Prý to těhotenství těh. test ještě nepozná - takže bych tam klidně mohla jít zbytečně :lol: (to bych přežila).. No a pak by mi prý předepsal nějáké ty léky. Nesmím je otvírat, prý pro případ že bych je vracela :lol:.

Já se v tom ještě moc nevyznám, takže zmatkuju jak blázen :roll:
Každopádně jsem se objednala na ten ultrazvuk. MS bych mohla dostat 29.6. a protože to mám tak plus / mínus 2-3 dny, objednala jsem se na 27.6.

Jinak, manželovo spermio včera nebylo prý nic moc. On ten truhlík v úterý tak trochu dost bumbal :zed:. Čekali jsme, že to bude jako posledně. To jsme šli ve středu na utz, čtvrtek jsem si nechla píchnout Pregnyl a v pátek IUI. Jenže tentokrát jsme šli ve středu na utz a hned ve čtvrtek na IUI.
Já ho ještě donutila, aby si ve středu ráno „vyprášil pytlíka“ :oops: (já chvátala do práce :P ), abychom neměli děti alkoholiky :mrgreen:. No nevim jestli to bylo dobře :?

Jinak po včerejší inseminaci jsem trochu špinila 8o, to se mi prve nestalo. Ale to asi nic neznamená…
Sestřička na sále je strašně milá, jsem ráda, že je tam někdo takový. Docela jsem se s ní včera i nasmála :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
14.6.13 08:07

@Evaa.j můžu se Tě prosím zeptat jak vypadá IUI v přirozeném cyklu? Zatím mám za sebou v Sanusu první HP a čekám teď na 12DC a půjdu na druhý HP + UTZ. Ještě nás posílají na imunologii do Prahy.. ale zatím to vypadá že když tak udělají laparoskopicky průchodnost vejcovodů a šlo by se na IUI :andel: ráda bych proto věděla jaké jsou varianty ještě než budu sedět před doktorem a nebudu schopná logického myšlení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.