Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mě to nebolelo vůbec, ani ta zrcadla nebyla cítit. Asi je to i o šikovnosti doktora
. Jinak mě bolí dneska levá noha, tak doufám, že to není z těch hormonů nějaký žilní problém nebo tak…
Jasně, každý jsme nastavení jina psychologicky a taky fyzicky, takže určitě jsi mohla mít prožitek jiný než já
tak se drž a ať to vyjde!
Tak a zítra šup do sanusu pro injekce a na ultrazvuk
Jen se bojím, jestli se mi třeba neudělala cysta (když jsem dřív užívala utroš, tak nebyla žádná, ale to jsem brala jen 2×denně). Teď jsem brala utroš 3× denně a hned druhý den užívání se objevilo jednodenní špinění. A včera večer jsem zase začla špinit, drží se to i dnes. Teprve dneska budu dobírat poslední utroš…Tak jsem zvědavá co na to řekne doktor. Ale naštěstí se ty hormony mají píchat od 2 dne cyklu ne? Takže, kdyby se do toho počítalo i špinění (což asi nebude), tak bysme to stihli ![]()
@Evaa.j Myslím, si že je ještě brzy na teplotu
A ani bych si ji neměřila, jestli jsi neměřila celý cyklus, tak to nemá cenu, protože bys tam neviděla ten skok. Chce to si nechat čistou hlavu a počkat pak na tesík ![]()
Holky, koukala jsem na Vaše diskuze i na jejich stránky a je pravda, že v tom centru jsou pouze od 7:00 do 15:00? To mi přijde jediné - na rozhodnutí pro toto CAR (případně), přece jen člověk chodí do práce, než se tam dojedete atd., přece jen si brát pořád dovolenou. Není tam změna.
Ahoj holky, hlásím se po dlouhé době
Snažím se teď zaměřit myšlenky jiným směrem, protože mám občas pocit, že mě to celé kolem IVF pohlcuje až příliš. Dnes nastala taková významnější událost. Byla jsem na druhém UTZ a pro injekci na zastavení ovariální funkce. (manžel říkal, že mi vyhodili pojistky
) Myslím, že to trefil dokonale… Za čtrnáct dní si jedu pro stimulační léky a oba nás čeká odběr krve. První včelu mí píchne sestra, jen nevím, kdo ty zbývající. Nevím, jestli nejsem nějaká moc přecitlivělá, ale asi hodinu po té injekci mi začalo být divně. Jakoby mi někdo ubral plyn tak na půl. Tlačil mě podbříšek, padla na mě příšerná únava a třásla jsem se zimou. Postupně to opadlo a teď už mě bolí jen to místo po ďobanci, jakoby mě kopnul kůň… Jestli tohle bylo z té injekce, tak se nechci vidět při stimulaci.
@T.Y.N.A.85 uf… to jsem zvědavá, co mě čeká.. tak se drž, ať to snášíš v pohodě. @Macik84 využívám ty jejich ranní časy, v práci mě to až tak neomezuje, tak zbytek nevím..
Holky a mohu se zeptat jak to tam probíhá? Já mám třeba od svého gynekologa, 2× HP, laparoskopii i pak průchodnost pod rentgenem, spermio teď začínáme s clostilem, ale říkám, dám tomu 3 měsíce a jinak přejdu do CAR. Jenže se bojím, aby mi to zase komplet nedělali znovu. Rozhodně bych chtěla např. tu imunologii, byla na tom některá? Jde to v tom CAR rychle nebo se dlouho čeká než se začne něco dít.
@Macik84 Čauky, tak za mě super. Ani jsem se nenadála a měla jsem 1. IUI za sebou. Objednali jsme se a za 14 dní jsme mohli přijít (nevím zda by to šlo i dříve, objednával manžel a měl zařízenou cestu do zahraničí, tak to směřoval až poté). Ve středu jsme tam došli, doktor mi hned udělal ultrazvuk a protože byla příznivá situace, dal mi recept na Pregnyl, ten jsem si nechala ve čtvrtek píchnout a v pátek jsem valila na IUI
. Neskutečnej fofr.
Dál se uvidí… Zatím jsem mu řekla, že vyšetření mi dělal můj gynekolog, bylo to z krve 3.DC, takže jsem to tam hodila na recepci v ten pátek. Taky mi přišlo zbytečné jezdit tam jen kvůli odběru krve ![]()
Co se týká té pracovní doby, je to na pytel. Zatím jsem nedostala odvahu se zeptat, zda by to šlo dříve či déle, než nám sestra navrhuje
. Traduje se o ní, že je nepříjemná (já ten pocit zatím nemám).
Moje prac doba je také 7-15 hod
. Řeším dovolenou, popř. si nějakou hodinu nadělávám. Šéf má zatím pochopení
. Máme pouze nárok na 20 dní, takže taky žádná sláva. No snad nebudeme mít nějáký větší problém a zadaří se pouze formou IUI. Na IVF se moc netěším, ale proč předbíhat, že…
@Evaa.j Jéééé, děkuju! Tak já právě slyšela, že v těch větších centrech v Brně hned tlačí do IVF, protože z něj mají prašule.
@Macik84 Tak to zde neplatí, alespoň v mém případě. My se bavili s MUDr. Kučerou a ten sám říkal, že začneme menším zásahem. Manžel mu řekl, že řezat do mě budou až v případě, že se ta přirozenější cesta nebude delší dobu dařit. MUDr. naprosto souhlasil a považoval to za racionální ![]()
Pochopitelně je to tak, že jsme oba zatím považováni za zdravé a v případě neúspěchu se budou hledat příčiny proč to nejde. To už budou ty invazivnější metóóódy ![]()
@Evaa.j tak tohle se mi moc libí. To je super přístup. A jak to máš daleko na dojíždění? Právě jsem ráda, že ta Jihlava je docela blízko a má dobrou pověst, sice jsem neviděla nikde recenze jak moc jsou úspěšní, ale nikde na ně není negativní názor, max na tu sestru
, jinak na to Brno jsou jak dobré názory, tak taky velmi špatné. Tak at se to IUI vydaří!
@Macik84 Nám také doktor říkal, že je lepší začít těmi méně náročnými metodami. U nás to šlo taky rychle, napřed pohovor, pak 2DC odběr krve, pak 12tý DC další odběr a UTZ a pak už stimulace a 1. IUI mám za sebou (14.5.), tak čekám a testovat budu v neděli
. Žádné příznaky nepozoruju zatim…Kromě šílených nálad z utrogestanu
@Macik84 Mám to cca 30 km, ale je to časově pro mě tak 2 hoďky před tím vypadnout z práce. Letím hodit sprchu, cesta do Jihlavy (abych tam byla včas) jezdím ještě k manželovi do práce (takže další zastávka), ten mě tam hodí a hledání parkovacího místa - tam je to děs ![]()
Ale za nemocnicí jsme našli parkoviště, kde se to dá… Před nemocnicí je to naprosto bez šance.
@Arome Nikki Já zatím náladičky nemám žádné (jsem bez léků). Vůbec nevím jestli si dám testík… Měl by to dokázat rozpoznat už po 7 dnech - jsem někde četla. Uvidím, třeba to nevydržím samou zvědavostí…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.