Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evaa.j No to parkování to je příšerný
, my se tam motáme jakou dobu vždycky. Kde za nemocnicí?
Holky to parkování za nemocnicí je naprosto bez problémů, najděte si to na mapách. pokud jezdíte parkovat vpředu, tak jedete asi přes kruhový objezd? v tom případě odbočte až ten další sjezd a cca po 50 metrech je vjezd do zadního traktu. pojedete cca 100 metrů a po levé straně už uvidíte spoustu parkovacího místa.
Tak dalo mi to trochu práce, než jsem přišla na to jak se zadávají souřadnice, ale mrkněte na mapě toto:
Souřadnice GPS:
49°23'47.678"N, 15°34'8.037"E
@Lehrerin Dík, jsi zlatá. Já doufám, že už to nebude takové drámo.. Dnes už úplně v pohodě. Teď si zase počkat do 3.6. Co ty? Škoda, že to nevyšlo…už plánujete nějaký další postup?
No plánujeme IVF - po dovolené a povinné pauze s kortikoidy. tak počítám, že na konci června půjdu zase na odběry a když to bude dobré, tak se začneme chystat.. zatím chodím zase na osvědčenou akupunkturu.. ![]()
@Macik84 píše:
Holky, kolik je spolúčast s pojišťovnou na IUI?
To neplatíš, „jenom“ platíš 1.000,– Kč za tu soupravu, kterou Ti zavedou ty manželovy potvůrky ![]()
Tak jsme zpátky ze sanusu. Jelikož se mi dneska ta potvora rozjela, tak můžeme začít píchat menopur 75IU už zítra. Zítra si mám píchnout dvě, ve čtvrtek a pátek jednu, v sobotu nic a v neděli jednu. No a v pondělí hnedka v osm na kontrolu. Snad tam aspoň jeden folík bude ![]()
@Macik84 Bohužel tam jinak nejsou
V práci to určitě pochopí, nebo si musíš brát dovolenou. Sanus bych ti určitě doporučila, jsou tam moc fajn ![]()
@T.Y.N.A.85 Držím palečky, ať to všechno výjde
Je mi úplně jasné, že teď asi nedokážeš myslet na nic jiného… Zkus se nějak zabavit, aby ty myšlenky byly jiný
Určitě žádná citlivka nejsi, injekce mají na všechny jiný vliv ![]()
@Macik84 V sanusu je to super, vždycky je to tam rychlovka
Myslím, že záleží na tom s jakým panem doktorem se tam sejdeš. Ale nám třeba uznal spermiogram, laparoskopii a krevní testy z Budějic. Jediné v čem byl problém byl hormonální profil, protože mi můj doktor nedělal odběry ve dny, ve které měl.
Určitě bych to s clostíkem zkusila, četla jsem o hodně holkách, kterým pomohl ![]()
@Macik84 Ahoj, jestli tě to potěší, tak my patříme k těm šťastným, kterým v Jihlavě k miminku pomohli
A myslím, že Sanus Jihlava má v porovnání s jinými CARy velmi dobré výsledky. Nám to trvalo 8 měsíců od první návštěvy, než se zadařilo. Nejprve 4 neúspěšné IUI, potom IVF bez úspěchu a podařilo se až ze zmraženého embryjka a teď čekáme „sněhurku“ ![]()
Všem po IUI přeji pozitivní testíky!!! A když to napoprvé nedopadne, tak nepropadejte panice - vždyť IUI je jen „trošku vylepšený sex“ ![]()
@Lehrerin Lehr, mrzí mě, že vám inseminace nevyšly
Já moc dobře vím, jaké to je zklamání. Potom už jsem se na to IVF docela tešila - IUI jsme zkusili a byl zase čas se posunout dál. O té lunární józe jsi nepřemýšlela? Já tam teď občas zajdu i v těhotenství.
@Klárika80 ahoj!! ne, že bych nepřemýšlela, ale aktuálně jsem časově úplně mimo.. možná na to dojde, teď si ale užívám, že všechno můžu - po roce braní všelijaké chemie je fajn i to, že téměř žádné léky neberu, cítím se tak fajn..
jak ty se máš? všechno ok?
@Lehrerin @Evaa.j Holky dík, už to vidím
. Jinak já jsem dnes devátý den po IUI (pokud počítám i den kdy IUI bylo), už jsem měla dneska nutkání zkusit test… Ale vydržela jsem. Menstruace zatím nikde, tak jsem zvědavá
@Arome Nikki Nemáš zač ![]()
Plánuješ vydržet, zda to dostaneš nebo ne? Budeš dělat test?
Chápu Tě, já sama nevím zda si ho taky udělám ![]()
Já jsem tedy teprve pátý den (taky vč. dne, kdy proběhlo IUI). Zatím nemám nutkání do toho jít, ale nevim, nevim jak to bude třeba na konci týdne ![]()
Už si plánuju, jak se dostavím příští měsíc znova
, alespoň nebudu zklamaná
.
Nebyla by to žádná tragédie, počítejme s tím, že na poprvé to málokdy vyjde ![]()
@Lehrerin Já před tebou prostě smekám. Obdivuju tě za to, čím už jsi prošla a jakou máš trpělivost…
Já jak nemám něco nejlépe včera, tak je to špatně. Tu dovču ti fakt závidím. Kam frčíte? My letos kvůli neschopence nepojedeme nikam. Po ET na ní nastoupím a vysvobodí mě až mateřská. Musím kvůli práci. Pracuji s penězi a dost se natahám. Ne soustavně, ale nárazově těžké pytle s mincemi a tak…Ze začátku se mi ta představa moc nezamlouvala, ale teď se vyloženě těším na léto. Hodlám si udělat velké prázniny s omezenými vycházkami…
@Niiika88 Díky, jsi hodná…to víš, už je to lepší. Ale jeden čas jsem nedělala nic jiného, než četla o IVF. No do zblbnutí. Už mě to ale přešlo. Čím víc se blíží ta aktivní-píchací fáze, tím víc mi to začíná být tak nějak jedno. Prostě to proběhne a dál se uvidí. Tak ty už pícháš…a jak to snášíš? Nic to s tebou nedělá?
@Klárika80 Tak to moc gratuluji! Chtěla jsem se zeptat na kolik to jedno UIU vyšlo a na koli vyjde IVF a KET s pojišťovnou. Někdo říká, že to celé hradí pojišťovna, jiní že ne, tak nevím, kde je pravda, děkuji.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.