Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@T.Y.N.A.85 Dneska jsem si píchala první dvě ampulky v jedné injekci. Zatím to se mnou nic nedělá. Snad je to dobře a doufám, že se tam vytváří aspoň jeden folikul
No uvidíme, v pondělí je kontrola, tak jsem na to zvědavá ![]()
Kdybych šla na IVF, tak bych taky prolejzala všechny dostupný informace. A teď jak se to blíží, tak se asi cítíš víc připravená, jak máš načteno
Kdy budeš začít s pícháním ty?
@Macik84 Omlouvám se, že odpovídám za někoho jiného. Ale nás zatím IUI vyšlo asi na 300kč (za utrogestan, lék na zastavení MS - ten byl navíc, poplatky 30Kč) + cesta. Jinak všechno ostatní hradí úplně pojišťovna
Takže menopur, máme zdarma
Každý rok máš 6 IUI hrazených pojišťovnou ![]()
U IVF je to individuální. Někoho to stojí 10 tisíc a někoho 30 tisíc. Záleží na tom co si vybereš a jaké chceš léky. IVF je třikrát nebo čtyřikrát hrazeno pojišťovnou, prý záleží na tom kolik si necháš zavést vajíček. Když jen jedno, tak pojišťovna doplácí čtyři a když dvě, tak doplácí tři. Ale o IVF jsem jen slyšela, tak si nejsem stoprocentně jistá ![]()
@Macik84 IUI - 1000Kč za soupravu a nějaké menší doplatky za léky.
IVF - za Puregon v peru jsem platila 4000Kč (900 + 600 jednotek). Měli jsme ICSI a prodlouženou kultivaci - 7800 + 3300Kč. U ICSI je jedno, jestli ti takto oplodní jedno vajíčko nebo třeba deset (ta cena je stejná). Za zamražení 2 embryjek to bylo 3500Kč. Dohromady mi to nepřijde tak moc – když jsem četla jiné diskuze, tak tam holky většinou psaly o částkách 20–30 tisíc. Za dva měsíce po IVF jsem měla KET - 3800Kč. Pojišťovna platí jen úplný základ - doktor vám nabídne, co si můžete připlatit, ale do ničeho vás nutit nebude. Je to jen na vás, jak to budete chtít.
Kdyby tě ještě něco zajímalo klidně se ptej ![]()
@Lehrerin Mám se fajn, všechno v pořádku
. Hrozně to utíká, už jsem ve 30. týdnu. Dnes jsem byla naposledy v práci a od teď se začnu povalovat
Teď máš vysazeny i léky na imuno? Ty asi začneš brát, až začnete s IVF, že? A kam se chystáte na dovču? My letos nikam
, protože v 9. měsíci budu ráda, že budu doma s nohama nahoře. Maximálně na konci června pojedeme na chatu.
Ahoj holky, tak jsem dnes nevydržela a udělala test, jsem 10 den po IUI a sněhobílo
ani duch nic. Naprosto čisto. Takže pregnyl je pryč z těla.. Myslíte, že po 10ti dnech už by případné těhotenství bylo vidět? Nebo mám mít ještě naději, že třeba za pár dní to bude jinak?
@Klárika80 a ty 4 pokusy hrazené pojišťovnou jsou včetně těch zmražených nebo 4 jsou myšlené za ty „čerstvě odebrané“ a ty zmražený to je pak bonus za 3500,– vždy? doufám, že jsem se pochopily.
@Macik84 KETy se do pokusů nezapočítávají - takže když máš zamraženo hodně embryjek, tak na KET můžeš jít kolikrát chceš
Do pokusů se započítává IVF se stimulací a s odběrem vajíček. Ta cena za to mražení závisí na počtu embryjek.
@Arome Nikki Já myslím, že po IUI je to ještě brzo testovat 10.den - vydrž pár dní a zkus to znovu
Aspoň máš jistotu, že Pregnyl už je pryč. Držím pěsti ![]()
Tak mě pobolívá v podbřišku na pravé straně, že by náznak příchodu MS ![]()
@Klárika80 Děkuji, za odpovědi, jsi moc hodná, doufám, že k tomu nedojde, ale i kdyby ano, tak půjdu určitě do Jihlavy.
Holky chtěla jsem se zeptat, jak se vám dařilo odlamovat ampulky rozpouštědla od menopuru?
Mě to jde hodně špatně a když ji odlomím, tak se mi úplně rozpadne a mám v ruce střepy…kdyby jen v ruce
Nemáte nějakou radu?
@Arome Nikki Myslím, že je na testík ještě brzo
Doktor říkal až za čtrnáct dní po IUI, tak zkus ještě vydržet. Držím palečky ![]()
@Niiika88 Mě se to stalo první dvě odlamování také. Pak už ne, ale fakt nevim co sem udělala blbě.
Zdravím všechny
jsem zpět ze služebky, takže píšu až teď. obdiv je silné slovo, přece… je to o povaze, každá jsme nastavená trochu jinak, já si teď užívám, že mám přestávku i v lécích na imunitu - tím odpovídám i klárice
přestávka je povinná, tak beru jen listovku a godasal na mírné ředění krve místo clexane, kdyby se zadařilo, abych byla premedikovaná
jedeme do Chorvatska, ale až dolů na takový zapomenutý ostrov, kde by mělo být liduprázdno.. na to se těším obzvlášť po té služebce - mám v hlavě jako v úle. @Arome Nikki - 10. den bych ještě nedělala závěry a šla bych na odběr krve kvůli HCG.. až jestli tam nic nebude řešila bych vysazení utrogestanu ![]()
@Arome Nikki Dneska to šlo dobře, snad už to tak půjde pořád ![]()
@Lehrerin Taková dovolená, je taky lék
. Třeba ani nevíš a jsi ve stresu - i když si to nepřipouštíš… Hned bych na nějakou takovou dovču jela taky, jsem spíše samotář a liduprázdno by mi dost vyhovovalo ![]()
Tam se hodíš do takový pohody, že všechno pak půjde jak po drátkách ![]()
Jinak mě začala pobolívat prsa, takže čekám, že MS přijde… Trpím takovým lehkým PMS, je to taky jak kdy (naštěstí).
Tak už plánuju, jak stihneme 2. IUI
. Manžel jede někde 20.6. do Norska na rybolov, tak doufám, že nebudu mít se svojí „pravidelnou“ MS velké zpoždění, aby stihli dozrát nějací ti folíci ![]()
Ahoj omlouvám se že jsem tu už hodně dlouho nebyla ale zařizovali jsme svatbu už to snad máme vše hotové jen pár maličkostí zbývá:-)…jinak do sanusu jsme chvíli jezdily a kmému velkému překvapení jsme dopadly tak dobře že by nám už na začátek června vycházel první transfér.-)ale nakonec jsme to odmítly že to necháme opravdu až po svatbě takže další návštěvu máme naplánovanou cca 12 dní po svatbě takže takový svatební dar to bude ![]()
Ahoj holky, tak jsem si v pátek koupila testy, že zkusím v sobotu znovu, žel přítel mi je sebral a schoval, že prý mu načůrám až v úterý
. Takže zítra a pokud nic, tak abych mohla vysadit ten utrogestan, nemá na mě dobrej vliv…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.