Jihlava Sanus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4521
22.5.13 17:43

@T.Y.N.A.85 Dneska jsem si píchala první dvě ampulky v jedné injekci. Zatím to se mnou nic nedělá. Snad je to dobře a doufám, že se tam vytváří aspoň jeden folikul :) No uvidíme, v pondělí je kontrola, tak jsem na to zvědavá :)
Kdybych šla na IVF, tak bych taky prolejzala všechny dostupný informace. A teď jak se to blíží, tak se asi cítíš víc připravená, jak máš načteno :) Kdy budeš začít s pícháním ty?

@Macik84 Omlouvám se, že odpovídám za někoho jiného. Ale nás zatím IUI vyšlo asi na 300kč (za utrogestan, lék na zastavení MS - ten byl navíc, poplatky 30Kč) + cesta. Jinak všechno ostatní hradí úplně pojišťovna :) Takže menopur, máme zdarma :) Každý rok máš 6 IUI hrazených pojišťovnou :)
U IVF je to individuální. Někoho to stojí 10 tisíc a někoho 30 tisíc. Záleží na tom co si vybereš a jaké chceš léky. IVF je třikrát nebo čtyřikrát hrazeno pojišťovnou, prý záleží na tom kolik si necháš zavést vajíček. Když jen jedno, tak pojišťovna doplácí čtyři a když dvě, tak doplácí tři. Ale o IVF jsem jen slyšela, tak si nejsem stoprocentně jistá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
22.5.13 20:52

@Macik84 IUI - 1000Kč za soupravu a nějaké menší doplatky za léky.
IVF - za Puregon v peru jsem platila 4000Kč (900 + 600 jednotek). Měli jsme ICSI a prodlouženou kultivaci - 7800 + 3300Kč. U ICSI je jedno, jestli ti takto oplodní jedno vajíčko nebo třeba deset (ta cena je stejná). Za zamražení 2 embryjek to bylo 3500Kč. Dohromady mi to nepřijde tak moc – když jsem četla jiné diskuze, tak tam holky většinou psaly o částkách 20–30 tisíc. Za dva měsíce po IVF jsem měla KET - 3800Kč. Pojišťovna platí jen úplný základ - doktor vám nabídne, co si můžete připlatit, ale do ničeho vás nutit nebude. Je to jen na vás, jak to budete chtít.
Kdyby tě ještě něco zajímalo klidně se ptej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
22.5.13 20:59

@Lehrerin Mám se fajn, všechno v pořádku :palec:. Hrozně to utíká, už jsem ve 30. týdnu. Dnes jsem byla naposledy v práci a od teď se začnu povalovat :mrgreen: Teď máš vysazeny i léky na imuno? Ty asi začneš brát, až začnete s IVF, že? A kam se chystáte na dovču? My letos nikam :mrgreen:, protože v 9. měsíci budu ráda, že budu doma s nohama nahoře. Maximálně na konci června pojedeme na chatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
23.5.13 08:14

Ahoj holky, tak jsem dnes nevydržela a udělala test, jsem 10 den po IUI a sněhobílo :-( ani duch nic. Naprosto čisto. Takže pregnyl je pryč z těla.. Myslíte, že po 10ti dnech už by případné těhotenství bylo vidět? Nebo mám mít ještě naději, že třeba za pár dní to bude jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
23.5.13 08:46

@Klárika80 a ty 4 pokusy hrazené pojišťovnou jsou včetně těch zmražených nebo 4 jsou myšlené za ty „čerstvě odebrané“ a ty zmražený to je pak bonus za 3500,– vždy? doufám, že jsem se pochopily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
23.5.13 08:57

@Macik84 KETy se do pokusů nezapočítávají - takže když máš zamraženo hodně embryjek, tak na KET můžeš jít kolikrát chceš :) Do pokusů se započítává IVF se stimulací a s odběrem vajíček. Ta cena za to mražení závisí na počtu embryjek.

@Arome Nikki Já myslím, že po IUI je to ještě brzo testovat 10.den - vydrž pár dní a zkus to znovu ;) Aspoň máš jistotu, že Pregnyl už je pryč. Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
23.5.13 11:33

Tak mě pobolívá v podbřišku na pravé straně, že by náznak příchodu MS :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
23.5.13 13:37

@Klárika80 Děkuji, za odpovědi, jsi moc hodná, doufám, že k tomu nedojde, ale i kdyby ano, tak půjdu určitě do Jihlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
23.5.13 17:56

Holky chtěla jsem se zeptat, jak se vám dařilo odlamovat ampulky rozpouštědla od menopuru?
Mě to jde hodně špatně a když ji odlomím, tak se mi úplně rozpadne a mám v ruce střepy…kdyby jen v ruce :zed: Nemáte nějakou radu?

@Arome Nikki Myslím, že je na testík ještě brzo :think: Doktor říkal až za čtrnáct dní po IUI, tak zkus ještě vydržet. Držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
24.5.13 07:37

@Niiika88 Mě se to stalo první dvě odlamování také. Pak už ne, ale fakt nevim co sem udělala blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
24.5.13 15:29

Zdravím všechny :mavam: jsem zpět ze služebky, takže píšu až teď. obdiv je silné slovo, přece… je to o povaze, každá jsme nastavená trochu jinak, já si teď užívám, že mám přestávku i v lécích na imunitu - tím odpovídám i klárice :D přestávka je povinná, tak beru jen listovku a godasal na mírné ředění krve místo clexane, kdyby se zadařilo, abych byla premedikovaná :) jedeme do Chorvatska, ale až dolů na takový zapomenutý ostrov, kde by mělo být liduprázdno.. na to se těším obzvlášť po té služebce - mám v hlavě jako v úle. @Arome Nikki - 10. den bych ještě nedělala závěry a šla bych na odběr krve kvůli HCG.. až jestli tam nic nebude řešila bych vysazení utrogestanu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
24.5.13 17:54

@Arome Nikki Dneska to šlo dobře, snad už to tak půjde pořád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
25.5.13 10:24

@Lehrerin Taková dovolená, je taky lék :lol:. Třeba ani nevíš a jsi ve stresu - i když si to nepřipouštíš… Hned bych na nějakou takovou dovču jela taky, jsem spíše samotář a liduprázdno by mi dost vyhovovalo :mrgreen:

Tam se hodíš do takový pohody, že všechno pak půjde jak po drátkách ;)

Jinak mě začala pobolívat prsa, takže čekám, že MS přijde… Trpím takovým lehkým PMS, je to taky jak kdy (naštěstí).
Tak už plánuju, jak stihneme 2. IUI :). Manžel jede někde 20.6. do Norska na rybolov, tak doufám, že nebudu mít se svojí „pravidelnou“ MS velké zpoždění, aby stihli dozrát nějací ti folíci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
26.5.13 12:26

Ahoj omlouvám se že jsem tu už hodně dlouho nebyla ale zařizovali jsme svatbu už to snad máme vše hotové jen pár maličkostí zbývá:-)…jinak do sanusu jsme chvíli jezdily a kmému velkému překvapení jsme dopadly tak dobře že by nám už na začátek června vycházel první transfér.-)ale nakonec jsme to odmítly že to necháme opravdu až po svatbě takže další návštěvu máme naplánovanou cca 12 dní po svatbě takže takový svatební dar to bude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
27.5.13 08:03

Ahoj holky, tak jsem si v pátek koupila testy, že zkusím v sobotu znovu, žel přítel mi je sebral a schoval, že prý mu načůrám až v úterý :-D. Takže zítra a pokud nic, tak abych mohla vysadit ten utrogestan, nemá na mě dobrej vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.