Jihlava Sanus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
310
29.4.13 14:56

@T.Y.N.A.85 No po vstříknutí mě to první den pálilo maličko a chviličku. Ted už nic, ani ty vpichy nejsou skoro vidět. Tak zatím dobrý. Jen je to otravný v práci no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
29.4.13 19:02

@Andy29 to je škoda, tak hlavu vzhůru, nic se neděje a jedeme dál :hug: @T.Y.N.A.85 no, někdy příští týden ve středu cca…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
29.4.13 19:38

@Arome Nikki Počkat, takže to se musí v pravidelný čas? Já si říkala, že třeba zaskočím za kámoškou večer po práci, dáme kafe a tak…a ono to tak bezva asi nebude, co?! Budeš si píchat i něco jiného než ten Menopur?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
30.4.13 06:20

@T.Y.N.A.85 co já si pamatuju, tak kučera myslím říkal, že se to má píchat shruba ve stejnou dobu a teď nevím, jestli neříkal, že ráno je lepší, protože ráno se pak domluvíme na kontrole jestli ten den podle výsledku píchnout nebo ne…raději se poptej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
30.4.13 07:41

@T.Y.N.A.85 @Lehrerin Pak doktor říkal, že je to nejlepší ve stejnou hodinu, a řekl mi že nejlepší v těch 9, 10 dopoledne. A jak píše Lehrerin s těma kontrolama, to mi také říkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
30.4.13 17:33

@T.Y.N.A.85 Mně taky doktor řekl píchat ráno přibližně ve stejnou dobu, večer nee. Píchala jsem si to před odchodem do práce o půl sedmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
2.5.13 11:34

@Klárika80 @Arome Nikki @Lehrerin Tak to jsem si to pěkně malovala a realita je evidentně úplně někde jinde. V úterý jsem byla na první krvi a manžel na spermiogramu. Vyšel mu naprosto skvěle, tak byl moc šťastný. Příští úterý tam frčíme znovu na další krev, utz, a pak na konzultaci s lékařem. Jsem napnutá jak kšandy. Doufám, že na žádný další problém nenarazí a bude se domlouvat už stimulace. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
2.5.13 14:56

@T.Y.N.A.85 Já tam jedu v pondělí na kontrolu desátý den cyklu, ted už píchám menopur obden. Tak jsem zvědavá co se uvnitř děje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
2.5.13 22:01

@Arome Nikki Pociťuješ nějakou změnu? To tě čeká jen ultrazvuk nebo i nějaká další krev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
3.5.13 08:34

@T.Y.N.A.85 Změnu ani ne, jen jsem taková smutnivá, ale to já mívám po hormonech pokaždý. Takže to neřešim ani. Jinak blbě mi neni, nafouklá nejsem, břicho nebolí. Jo a trochu víc mi padají vlasy, ale to nevim jestli je obdobím nebo menopurem. A co se bude dít na kontrole nevím, asi určitě UTZ a pak se uvidí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
7.5.13 16:08

Tak za nás - čtvrté IUI bohužel nevyšlo, dnes jsem mluvila s kučerou, máme teď v plánu pauzu kvůli dovolené a kortikoidům :zed: a pátý pokus už zřejmě bude patřit IVF..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
7.5.13 19:04

Tak máme za sebou druhou (já třetí) návštěvu v Sanusu. Mám definitivně potvrzeno, že mám polycystický vaječníky. Ženský na ně mají splňovat dvě věci ze tří a já splňuju všechny tři. Jsou to: zvýšený testosteron, nepravidelná nebo žádná MS a cystičky na vaječníkách. Doktor mi předepsal dva balíčky utrogestanu, abych dostala tyto dva cykly menstruaci. Dva proto, že doktor musel poslat žádost na pojišťovnu, aby schválili užívání léku a podstoupení IUI. Nevíte jak dlouho trvalo schválení u vašeho IUI? Je to prý jen formální a neví jak jim to bude dlouho trvat, tak proto mi to napsal na dva cykly. Říkal, že ty léky jsou drahé a celé hrazené pojišťovnou tak proto.
Jinak mi dělal ultrzvuk a nevyvýjel se tam vůbec žádný folikul :,( Říkal, že příště tedy začneme nejprve se slabšími hormony (injekcemi, které si budu aplikovat sama) i za cenu, že nevyroste nic. A další měsíc kdyžtak přidáme. Tento postup je prý nejlepší, hormony jdou přidávat, ale né ubírat. Jsem za to ráda, aspoň do mě nebude cpát spoustu hormonů ;)
Jinak jsem to ze zvědavosti počítala, když všechno výjde a půjde tak jak má (i s těmi slabými hormony), tak bysme na IUI mohli jít už v půlce června :dance:
A taky jedna špatná zpráva s těmi vaječníky mám vyšší riziko potratů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
7.5.13 19:06

@Lehrerin Je mi moc líto, že to nevyšlo :,( Neříkal doktor proč to takhle nejde? Ale neboj, tělo si chvilku odpočine a pak to určitě půjde hned :hug: Ať už pomocí IUI nebo IVF :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
8.5.13 08:22

@Lehrerin To je fakt škoda, moc mě to mrzí… Dejte si pauzu, uvolněte se, užijte si jeden druhého, a pak po hlavě do dalšího pokusu. S čistou hlavou to půjde všechno lépe. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
8.5.13 08:36

@Niiika88 Já mám také za sebou třetí návštěvu…včera. Třeba jsme se potkaly…
Páni, mně je tě líto…zní to teda příšerně komplikovaně. Proč se to u tebe děje? Máš nějaký předpoklad nebo se to prostě nedá ovlivnit? Důležité je, aby to s léčbou klaplo a proběhlo vše podle předpokladu. Já mám v tomhle o něco větší štěstí…až na ty neprůchodné vejcovody je vše naprosto o. k. Hormony dobré, spermiogram výborný a ovuluji jak vítěz, ale to už jsem věděla. Dělala jsem si ovulační testy. Dr. se na mě hrozně hezky usmál, když mi dělal UTZ a povídal, že až na ty tuby… Což asi znamenalo, že by jsme je jinak nepotřebovali. Ale…hlavně, že to jde alespoň takhle. Vyplnili jsme papíry na schválení pojišťovny. Dr. říkal, že to trvá 7 až 10 dní. Takže by jsme mohli píchnout tu první injekci už v tomto cyklu. ( Navrhuje dlouhý protokol…což je mi vlastně jedno, protože tomu vůbec nerozumím… :D ) Když jsem se šla objednat k té protivě Oltové, tak ta mě teda vyvedla z omylu, že se to rozhodně nestihne schválit. (20.5. bych si měla jet pro tu první injekci) Tak ať si zavolám 17.5., jestli už je schváleno. Baba jedna… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.