Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evaa.j Ahoj
No uvidíš jak to bude u tebe a kolik budeš potřebovat kontrol mě stačili celkove dva ultrazvuky jeden pred aplikací hormonu a jeden po aplikaci a pak jsem sla rovnou na iui, určitě je to individuální. Já nevím jak ostatní ale domluva se sestrou na recepci drabet vázla když jsme se domlouvali kdy přijde přítel na spermio tak jí bylo vcelku jedno že chodí do práce
asi sem jí moc nesedla ![]()
Já jsem si vědoma, že to dlouho tutlat nepůjde
. Vlastně ani nevím co si vymýšlet, ale to byste museli znát mého šéfa, já jsem jediná na své pozici, takže by hned začal řešit co bude dál, koho a jak seženeme. A já zrovna nemám chuť s ním něco takového řešit, stále ho utěšovat, když je vše na začátku a kdo ví jak to dopadne či nedopadne. V téhle situaci je mi práce poněkud dost vedlejší.. Je mi na první dítě již celkem dost a jde mi především o naše zájmy (navíc ho dvakrát moc nemusím
). Ještě k tomu on je hrozná drbna ![]()
Kdyby to bylo o těch 3-4 návštěvách, tak bych to myslím ještě nějak okecala, ale nemám zdání jak to bude u nás…
Jak to děvčata chodí na začátku? Napadlo mě, že to řeší třeba jen nějakými potr. doplňky, vitamíny a tak… Nebo se udělá vyšetření a šup na iui???
Mě třeba ten odběr krve 2-3 den menstruace dělal můj gynekolog, takže tento test by již měl být k dispozici a zas mi přijde dost zbytečný tam jezdit kvůli jednomu náběru krve ![]()
První návštěvu máme 14.5., tak jsem zvědavá ![]()
@Evaa.j Ahoj, u nás to po první návštěvě vzalo docela rychlý spád. Poprvé jsem byla zrovna v začátku ms, odebrali mi krev a objednali mě na ultrazvuk. Ještě v tom stejném cyklu proběhla první IUI v přirozeném cyklu - problémy s ovulací jsem neměla, na UZ byl pěkný folík i sliznice, tak doktor řekl, že je zbytečné na něco čekat.
Já jsem naštěstí v práci neměla problémy, šéf o všem věděl a byl diskrétní, nešířil to dál. V práci jsem měla vždy mimořádnou dovolenou a nic jsem nenadělávala - dojížděli jsme do centra 70km. Ale když se zpětně na to podívám, tak to byl docela časově náročný proces.
Jediný případ, kdy nemůžeš sama řídit auto je, když po stimulaci na IVF jdeš na odběr vajíček. Při tomto zákroku jsi v krátké narkoze a musíš mít s sebou doprovod. Ale v ten stejný den musí i partner odevzdat vzorek, takže tím je to vlastně vyřešeno, že musíte jet spolu ![]()
Doufám, že jsem ti aspoň trochu poradila a jestli tě ještě něco zajímá, klidne se ptej ![]()
@Klárika80
Díky za odpověď
. Z Tvého podpisu vidím, že vám iui nepomohlo a museli jste na ivf… Řekli vám kde byl problém? Já dost spoléhám na to, že nám vyjde iui (jak jsem psala ze začátku - dle gynekologa těhotenství přirozenou cestou není vyloučeno i přes výsledky manželova sperima, které byly „na hraně“)
Já mám snad ovu taky v poho, čím více čas běží, tím více o sobě vím… Začalo to měření bazálkou, koupí lub. gelu na podporu početí a i ovu testy - ty mi pomohly asi nejvíce. Ovu mám déle, tak 18-20 DC. MS není úplně pravidelná, ale asi nic strašného. Občas se stane, že se dostaví až po 40ti dnech - ale to je opravdu tak jednou za 3 roky ![]()
Ono asi těžko něco radit, když ještě nevíme zda není problém jinde než u manželových spermií ![]()
Tak uvidíme jak dopadne ta 1.návštěva. Celkem se už těším, že se konečně začne něco dít ![]()
@Evaa.j U nás se na žádný problém nepřišlo - spermiogram OK, ovulace pravidelná, všechny hormony v pořádku, první dítě se nám podařilo přirozeně. Takže doteď nevíme, proč to podruhé nešlo. Když jsem si četla ten tvůj poslední příspěvek, tak mi to připadalo, jako bych četla o sobě
Měření bazální tepltoty, gel na podporu početí, ovulační testy - tím vším jsem si taky prošla. Uvidíte, třeba vám zrovna IUI vyjde - tady na diskuzích je spousta holek, kterým se IUI podařilo. Já jsem tomu taky věřila, proto jsme do toho několikrát šli. Po první návštěvě budeš nadšená a budeš se těšit na každou další
, aspoň u mě to tak bylo. Byla jsem ráda, že se po dvou letech snažení konečně něco začalo dít ![]()
@Evaa.j pokud můžu radit, raději se na nic neupínej, lépe se ti pak bude srovnávat s případným neúspěchem, jinak já mám v práci pružnou pracovní dobu, takže jsem hodiny nadělávala a nebyl s tím problém. pokud už máš nějaká vyšetření za sebou, a chtěla by sis nějaké návštzěvy ušetřit, vem si výsledky s sebou, na druhou stranu stoprocentně např. spermiogram je dobré nechat udělat v caru znovu, těch odběrů na hormonální profil je myslím víc - asi dva? tuším..dobplňky stravy si určitě nechat doporučit můžeš, nikdo tě nebude do ničeho nutit, pokud sama nebudeš chtít, určitě můžete zkusit pár IUI v přirozeném cyklu, pokud nemáš problém s cyklem, ušetříš si hormony, ale jezdit budeš asi stejně..
@Lehrerin Koukám, že máš za sebou další IUI - tak držím pěstičky!!!
![]()
@Klárika80 no klári, ještě jedno máme schválené, akorát se to teď nestihlo, tak jsme dali v přirozeném cyklu - znáš kučeru, ten je velký přítel inseminací..po pátém IUI už dáme IVF, zkoušení bylo dost, nervů taky, tak ať už to taky k něčemu je, že.. ![]()
Tak já už mám za sebou tři injekce menopuru, první píchnutí sem se teda musela dost přemlouvat, nějak se tý ruce s injekcí nechtělo do toho špeku píchnout
. Ale nakonec dobrý a ani sem nic necítila. Jsem po něm jen trochu víc unavená, ale jinak je mi o. k. V pondělí mám kontrolu, tak jsem zvědavá, jak tělo reaguje
Ahoj @Arome Nikki a to si pícháš v souvislosti s IUI nebo IVF?
Ahojky, tak hlásím 2 DC, zítra frčíme na krev a na spermiogram. Já se tak těším… @Arome Nikki Já ti ty injekce normálně závidím, i když si neumím představit, že bych si ji šoupla sama. Jsem domluvená s kamarádkou, je zdr. sestra. @Lehrerin Tak další pokus za tebou, super!!! Budu držet pěsti, aby to klaplo. Kdy testuješ?
@Evaa.j Ahojky, já to mám v práci jednodušší. Je to tam taky samá drbna, takže všichni vědí, co podstupuju. Navíc stíhám zatím návštěvy Sanusu během své polední pauzy. Mám skoro 4 hoďky volné, protože mám dělenou prac. dobu.
@T.Y.N.A.85 no já myslim, že neni co závidět, cpát do sebe hormony
. Snad to alespon zabere
Ahoj holky, tak dnes jsem 14 den po IUI a test negativní
tak snad příště, bylo to porvý tak třeba druhý pokus vyjde
@Arome Nikki Tak jasně, že to zabere…takový sajrajt z nás musí dostat, co potřebujeme
Víš, já jsem šťastná, že vůbec máme možnost do sebe něco takového dávat. Představa, že bych neměla děti vůbec, je fakt hrozná. Jak to snášíš, nepálí to po aplikaci?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.