Jihlava Sanus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
310
12.4.13 12:54

@Lehrerin No já jsem na tom jako ty, jen o pět kg těžší ještě. Ale měřím 179 tak zase to neni tak hrozný, ale ukládá se mi tuk hlavně na břiše, takže doufám, že ta pneu nebude ještě větší :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
12.4.13 18:58

Tak už jsem tady :) Ze Sanusu jsem nadšená. Doktor Kučera mě vyšetřil, hned mi předpsal Norethisteron na ukonční menstruace a zároveň na navození nové :) Taky mi dělal vaginální sono a z toho vylezlo, že mám polycystický vaječníky :zed: Což si myslel podle příznaků a říkal, že se to nemusí na laparoskopii poznat, ale že je to vidět na tom sonu :) Mimochodem prý polycyst. vaječníky patří k nejčastějším příznakům neplodnosti. Taky říkal, že když jsou všechny výsledky u nás v pořádku, tak to zatím asi zkusím s IUI, ale o tom si promluvíme při třetí návštěvě :)
Jinak druhá návštěva mě čeká mezi 2 – 4 dnem cyklu, kdy mi oberou jenom krev, aby se mrkli na hormony. Třetí schůzku si domluvím se sestřičkou na období ovulace, kdy mi taky vezmou krev, pak hodinu a půl počkáme, půjdu na vyšetření a všichni tři si pak promluvíme o dalším postupu :) Chtějí se ujistit, že ovulace u mě opravdu neprobíhá. Říkal, že mi ze začátku nasadí jen lehčí léčbu, aby viděl kolik se mi tvoří vajíček a jestli bude ovulka a kdyby to ten měsíc náhodou nevyšlo, tak další nasadí vyšší dávku.
Jo a mimochodem, pochválil mi užívání nosifolu a říkal, že ho mám užívat aspoň tři měsíce :hug: A hlavně odsoudil všechny bylinky jako je kontryhel a gynex. Prý není ani vědět, jestli v tom není namletá sláma a taky, že pokáždý je v tom třeba jiná dávka a mohlo by to být špatné. Lepší jsou prý léky, kde je přesně napsáno jaké množství musí obsahovat. Dokonce tyhle ty bylinkové věci přirovnal k „drogám“. Jako že třeba z pěti lisohláv… se člověku nemusí nic stát, ale pak se ze dvou může třeba otrávit.
Víte jen nechápu, jak ty polycystický vaječíky nemohl poznat můj doktor :zed: A tak nějak jsem o tom po cestě přemýšlela a říkala jsem si, že je už asi starej a že až otěhotním, tak přejdu k jinému :palec:
Pan doktor Kučera byl moc příjemný, ochotný, dokonce se i usmíval a zodpověděl nám naše veškeré otázky. Těším se na další návštěvu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.4.13 19:38

@Lehrerin Holka, holka, to je pech… Hlavu vzhůru, však to určitě brzy dopadne. Jak jsem už řekla, obdivuji tvou trpělivost s pokusy IUI, já bych to dala jednou a dost. Jsem příšerně netrpělivá. Jéé, Chorvatsko mám moc ráda, už jsem tam dlouho nebyli. Ráda cestuju, ale nesnáším létání, takže po pár zážitcích z minulých dovolených bych raději volila něco autem. Takže Chorvatsko je pro mě jasná volba… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.4.13 19:40

@Klárika80 Po rozhovuru s dr. Škurlou si taky říkám, že do ICSI půjdeme, i kdyby byl spermiogram super speciál :D Chudák manžel, myslím, že má malinko vítr z výsledku, tak mlsá Ečko, selen a zinek. Ani na pivo se mu moc nechce chodit… :nevim: Mám z něj trošičku legraci, ale je mi jasné, že je to pro něj vážná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.4.13 19:43

@Arome Nikki Já se těch nemožných injekcí taky bojím. Sama si to nepíchnu v žádném případě. Manžel říkal, že to pro něj není problém, ale obávám se, že s tou jeho jemností bych si připadala, že má v ruce místo injekční stříkačky vrtačku… :D Třeba se od něj nakonec nechám píchnout, ale zatím o tom dost pochybuju…mám se totiž hodně ráda!! :D Pro jistotu jsem už požádala kamarádku, která pracuje jako zdravotní sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.4.13 19:49

@Niiika88 Tak to je super…úplně jsi mě tou radostí z první návštěvy nakazila. Přiznám se, že vůbec nevím, co jsou to ty polycystické vaječníky…ale nezní to teda moc dobře. Tak gynex jsem si taky tak před půl rokem pořídila…akorát jsem z něj měla odřený jazyk… Teď se mi tu válí. Třeba to někomu pomůže, ale nevím. Kdybych věděla, v čem je u mě zakopaný pes. Radši si za ty prašule koupím něco na sebe. :cert: Tak kdy razíš na další návštěvu? U mně vychází to rozmění 2-4 dne následujícího cyklu zhruba kolem 30.4., MS chodí pravidelně, tak doufám, že budou mít místo a sfoukneme to i se spermiogramem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
13.4.13 15:57

@T.Y.N.A.85 Tak to je super, že jsem tě nakazali :D Polycystické vaječní, to je vlastně, že máš na vaječníkách jakoby takové cystičky, špatné fungují a nedochází k ovulaci atd…
Ještě nevím, kdy tam pojed s MS to mám špatný a navíc už teď dlouho krvácím :( Takže mi napsal Norethisteron na zastavní a kdyby to nepřešlo, tak mám přijet. Jinak až pak bude další MS, tak mám taky dorazit mez 2 - 4 DC. Myslím, že by to mohlo být do konce dubna :)
Jo a pochválil mi užívání Nosifolu :palec: Tak ho můžeš třeba vyzkoušet :) Vy teda zatím nevíte v čem je problém? A jaká vyšetření máte vlastně za sebou? Ke komu v Sanusu vlastně chodíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
13.4.13 21:32

@Niiika88 Já se teda zatím krmím jen listovkou… :nevim: My máme problém v mých neprůchodných vejcovodech (zjištěno při laparoskopii), které jsou zdevastované rozsáhlými srůsty po operaci prasklého slepého střeva :( Až na tohle je u mě vše o. k. Ovulaci a MS mám jak hodinky, vaječníky a děloha taky dobrý. Teď ještě uvidíme, jak vyjde manželovi spermiogram. Taky mi to vychází na konec dubna. Už aby to bylo… No…kam se na tebe hrabu, to je asi problematické. Stejně jsem šťastná za dobu, ve které žijeme. Snad se na nás usměje brzy štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
14.4.13 07:22

@Niiika88 k čemu je ten nosifol? jsem ráda, že tě kučera tak nadchnul! to je fajn.. jinak jsem si říkala, že teď taky zkusím vypustit kontryhel a všechny tyhle bylinky a uvidím, jaká bude sliznice a folíky přirozeně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
15.4.13 15:46

@T.Y.N.A.85 Tak to je super, že máš všechny ostatní výsledky v pořádku :) Jen ještě, aby vyšel spermiogram a pak se vám to povede na poprvé :hug: Tak to se tam možná potkáme, když to máme obě na konec dubna :D

@Lehrerin Tady je to hezky napsané o tom nosifolu: http://www.mojelekarna.cz/…nosifol.html Pomáhá na ty polycystický vaječníky a taky s cylkem. Myslím si, že by to za zkoušku stálo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
15.4.13 19:59

@Niiika88 Jestli je vše další o. k. se uvidí…ale rozhodně se moc těším. Jsem v této záležitosti poměrně optimista, tak počítám jen s dobrými výsledky… :) Dnes se mě manžel ptal, jestli jsem už přemýšlela o jménech…ač to tak moc nevypadá, asi na tím vším přemýšlí. Udělal mi tím docela radost. Co vy, jak se na to psychicky připravujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
15.4.13 20:04

@Lehrerin Na podzim jsem si pořídila Gynex, ale já na tohle moc nejsem. Nebaví mě pořád myslet na to, že to musím třikrát denně polknout. Navíc jsem z toho měla úplně rozedřený jazyk. :( Teď je pro mě jediná povinost listovka. Uvidíš, jak to dopadne. Vrátit se k tomu případně můžeš vždycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
15.4.13 20:13

@T.Y.N.A.85 To je hezký, že nad tím taky přemýšlí :) Myslím si, že chlapy to moc na jevo nedávají, ale určitě o tom taky přemýšlejí a asi je jim to taky možná trochu líto :think: A určitě se potají bojí zklamání ze svý strany. U nás doma je to asi taky stejný. Přítel to nedává moc najevo, ale určitě o tom hodně přemýšlí, ale snaží se mě držet nad vodou a u vás to bude stejné :)
Navíc vás ještě čekají výsledky ze spermiogramu a manžel z toho může být trošku nervózní. Nám spermio v září dopadlo naštěstí dobře, ale pan doktor Kučera říkal, že pokaždé to může vyjít jinak…takže nesmíme být určitě zklamaný, kdyby to jednou nevyšlo :hug:
Jinak jak se na to připravujeme? My v tom vidíme krok dopředu a hlavně rozluštění příčiny neplodnosti :roll: Moc se těšíme na další sezení a pokračování v léčbě :)
Dokonce jsem dneska v nové práci řekla, že mám nějaký problém a budu muset jezdit k lékaři tak asi 3-4 v měsíci. A ku podivu mi vyšli vstříc :)
A jinak jste o jménech už tedy přemýšleli? My o nich občas přemýšlíme a rozhodli jsme se, že každé naše díťátko bude mít dvě jména. A to ani nemusí být pokřtěné. Takže si pak v dospělosti budou moci vybrat jaké jméno chtějí používat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
16.4.13 09:25

@Niiika88 No právě…ten spermiogram. Vrtá mu to určitě hodně hlavou, ale uklidňuju ho, že je to jedno. Stačí nám alespoň jeden kus, kdyby nejhůř. :)
Vyloženě nad jmény nepřemýšlíme…jsem v tomhle docela pověrčivá a snažím se moc neplánovat. Úspěch jaksi není zaručen a já bych nerada něco zakřila.
:,( Je super, že ti v práci vyjdou vstříc, nejhorší by bylo, kdyby nějak remcali. To by ti určitě na klidu moc nepřidalo. U mně v práci je to takové různé. Vědí, jak to se mnou je i co je v plánu, ale rozhodně se tím způsobila komplikace. Mělo by mi to být jedno, ale mám trošku špatné svědomí…Jen doufám, že budu schopná chodit do práce i v těhotenství…přece jen prašulky jsou potřeba a nemocenská se mi teda vůbec nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.4.13 17:19

Ahoj holky :mavam:,můžu se k vám taky přidat, jsem tu poprvé a pročítám diskuze už dlouho tak jsem se konečně odvážila že taky napíšu, taky chodím do Sanusu a zatím čekám na výsledek první inseminace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.