Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lehrerin Jejda…tak to je mi líto…
Já doufala v pěknou dálnici. No nic, hlavu vzhůru, letos se nám zadaří všem a hotovo! Zvažujete další IUI nebo půjdete také do IVF?
@sarinkaa Zatím ne… Vzhledem k naší anamnéze, kdy ani jeden z nás nemá alergii, na nic jsme se nikdy neléčili ani nikdo v rodině. Nemáme ani žádná postižení, genetické vady a tak…naznal, že je to pro nás v tuto chvíli zbytečné. Nejprve udělá hormonální profil a kdyby se mu něco nezdálo, budeme to řešit dál. Naznačili jsme mu dost jasně, že podstoupíme cokoli, co maximalizuje pravděpodobnost úspěchu a peníze v tomto případě nejsou problém. Přesto byl ale velmi zdrženlivý a velmi rozumný. Podle mého názoru indikuje procedury podle skutečné potřeby a ne podle toho, kolik kdo může vytáhnout z peněženky. Což je něco, čeho si moc vážíme a s důvěrou se pouštíme do prvního pokusu.
@T.Y.N.A.85 no ještě zkusíme jedno IUI před dovčou a pak začneme s IVF, čtyři IUI už by mohly stačit, mám trochu pocit, že už ztrácíme čas..
@Lehrerin Tak s tím pocitem ti hodně rozumím. Není to tak dávno, co jsem si říkala, že je na dítě ještě brzy a najednou mám pocit, že včera bylo pozdě. Přemýšlím nad samými a co když najdou tohle a tamto… ![]()
Proč si myslíš, že vám to nevyšlo ani tentokrát? Vyjádřil se k tomu nějak lékař v Sanusu?
No tak úspěšnost IUI je 5% na jendo vajíčko tuším.. což opravdu není nic moc..takže je to velká náhoda, když IUI někomu vyjde, děje se to, ale někomu prostě nezbyde, než se obrátit k IVF.. + samozřejmě ta imunologie není ideální, beru spoustu léků a na IUI to asi holt není dobré prostředí.. nevím, lékaři v sanusu obvykle taky nemají vysvětlení, sami nikdy neví, co se v břiše děje.. spousta věcí se jen odhaduje, na USG jsou sice folíky, ale nikdo neví, jestli v nich jsou vajíčka, jestli jsou kvalitní.. při IVF je taky nějaký odpad - ale tam se ví, jaký konkrétně, tady ti do břicha nikdo neleze, takže se neví konkrétně nic a čeká se holt jen na test..
Ahoj…můžete mi holky poradit…22.3. jsem byla na první IUI a beru utrogestan 1-1-1 a 7.4. bych měla mít podle normálního cyklu metruaci…ale zatím se nedostavila
a test mi doporučili udelat nedříve týden po té co se menstruace nedostaví…je možné, že utrogestan oddaluje menstruaci…
To určitě oddaluje, test si už klidně udělej, nebo si zajdi na krev na HCG a podle toho se zařiď ![]()
@Lehrerin Vy už jste byli na IUI 4×? A nedělali jiné testy zatím?
@Arome Nikki mám to v podpisu, co mi zatím nedělali jsou nějaké invazivní výkony typu laparky, hysteroskopie apod..
Tak už se nám to blíží, v pátek v jednu hodinu máme být v Sanusu
Ale víte, co je nejhorší? Že tam hned jedu s problémem. Jsem 22DC a stále krvácím
Takže ze mě budou mít asi radost ![]()
@Lehrerin Vy se snažíte tři roky a ještě ti nedělali laparku? To je divné
Mě jí dělali ani né před koncem jednoho roku snažení. Ale u mě byly asi jiné okolnosti, jako jsou operace v oblasti břicha, kde kvůli nim hrozí srůsty. Měla jsem totiž kýlu a slepáka ![]()
@berule11 Já jsem měla po utrogestanu menstruaci vždy pravidelně, ale je pravda, že jsem na žádném IUI nebyla… Držím palečky, ať stále nepřichází a na testíku najdeš // ![]()
@Lehrerin Aha, tak to teda musím říct, že bych čekala, že ta procentuální úspěšnost u IUI bude o něco vyšší… Rozhodně ale před tebou smekám. Jsem od přírody strašlivě netrpělivá a já bych IUI vzdala už po prvním neúspěšném pokusu. Tak ještě jednou, pak si dáte dovču.(kam se chystáte?)To se máš rozhodně na co těšit!
@Niiika88 Ty bláho…22 DC, tak to je mi tě teda líto. Bohatě mi stačilo špinění po laparce. Jestli to budeš mít jako já, tak ze Sanusu budeš odjíždět s pocitem, že se vznášíš. Od té doby se nemůžu dočkat na 2 den následujícího cyklu, až to všechno pěkně začne.
@Lehrerin Tak co nového, nechala sis dělat HCG?
@T.Y.N.A.85 Měla jsem to stejně jako ty, taky jsem se na každou návštěvu Sanusu těšila
, i když jsme dojížděli 70 km. Teď jsem si v kalendáři spočítala, kolikrát jsme tam dohromady byli a docela mě to číslo překvapilo
- od března do prosince, než mě doktor předal k mé gynekoložce, jsme tam byli 26krát. Manžel samozřejmě tolikrát ne. Ale stálo to za to! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.