Jihlava Sanus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1002
25.3.13 19:39

@T.Y.N.A.85 imuno se dělá v Praze, myslím, že těch reprodukčních imunologií moc není, v jihlavě myslím žádná, tuším, že je ještě nějaká v plzni, ale Malíčková je mistr svého oboru a nikoho jiného bych nevolila. genetiku dělají v nemocnici. v JIhlavě. Kučera se ani moc nezdráhal, vysvětlila jsem mu, že je to taky otázka mojí psychiky a nemůžu se vrhat po hlavě de něčeho, co tak snadno může zmařit např. špatná imunologie. prostě nemáme ani tolik peněz, abychom jen tak vysolili 20 tis. a teprve pak zjišťovali, proč to třeba nevyšlo.. samozřejmě, že spostě žen IVF vyjde napoprvé, já jsem ale byla z těch, které si to netroufly risknout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
25.3.13 20:52

@Lehrerin Tak to jsi mě moc potěšila. Doufám, že ani v mém případě se nebudou zdráhat. Ještě tě zahrnu dotazy. Lékaře si vybíráš sama nebo je ti přidělen? Jak dlouho jsi čekala na vyšetření genetiky a imuna a za jak dlouho tak asi byly výsledky. Nezlob se, že tak otravuju, snažím se mít kompletní informace.
Pozítří jdu ke svému gynekologovi, tak si nechám vypsat žádanku a rozjedu to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.3.13 22:09

Když jsem volala do sanusu, tak me mile prekvapilo to, ze nepotrebujes doporuceni a muzes tam prijet sama od sebe…je to tak jak rikas, vyberou ty nejlepsi spermie…samotny zakrok je uplne bezbolestny a je behem chvilky hotovy…nekde jsem cetla v dalsich diskusich, ze meli zakrok bolestivy, ale ja muzu potvrdit, ze ne…jsou tam vsichni velice ochotni a prijemni… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
26.3.13 06:52

Moje gynekoložka mi v sanusu doporučila KUčeru, chodím tím pádem k němu, je takový spíše zádumčivý typ, ale spíš se to s ním trochu musí umět, v pondělí jsme se docela nasmáli.. potěšil mě, když mi řekl, že mi nenavrhuje nic, co by se bál navrhnout svojí ženě… to bylo sympatické. termíny imuna a genetoky jsme měli tuším cca za tři týdny, ale to už si nepamatuju přesně. genetika byla výsledek za docela dlouho - jestli šest týdnů? imuno tuším za dva. právě, že je to celé celkem dlouhá procedůra a když už jsi v procesu IVF, je to celkem zdržení, nemůžu si pomoct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
26.3.13 07:44

@Lehrerin Tak zdržovačka je to rozhodně, ale za tu jistotu mi to stojí. Je fajn vědět, že tam doktor má tak citlivý přístup. Jsem moc ráda za to, co píšeš. Mám díky tomu ze Sanusu dobrý pocit. Nic moc jsem se k němu tady nedočetla, takže je mi každá informace cenná. Jinak ty tvoje výsledky z imuna zní strašidelně, snad už je to dobré. Koukám, že partner OK. To tedy znamená, že oboje podstupujeme společně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
26.3.13 08:22

@T.Y.N.A.85 jak myslíš společně? partner žádný problém opravdu nemá zjištěný, takže řešíme jen mě. díky imunologické léčbě už jsem celkem v normě, což je skěvlé, protože ne každému zabere, tak teď musíme zkoušet…hodně mi pomohla akupunktura na imunitu, ale celkově je to asi způsob léčby neplodnosti, který se dá doporučit, psaly si o tom i holky na jiných diskuzích a Kučera je taky příznivcem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
26.3.13 08:31

@Lehrerin Aha, tak já to pochopila tak, že i to imuno podstupoval partner a on je OK :D Promiň, mám ještě dost mezery. :oops: Tak držím pěsti, ať se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
26.3.13 08:33

Jo takhle, no tak to jo, to podstupoval, měl trochu jiné odběry, ale podstupoval a je v pořádku, takže léčba se týká jen mě. promiň taky, seděla jsem si na vedení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
27.3.13 11:01

Ahoj holky tak jsem zpět z poslední kontroly před IUI, sliznice nakonec 8,1, asi by mohla být lepší, ale co už.. no a folíky 3 tak je to trochu risk, ale zase představa, že bychom to stopli je pro mě nepřijatelná. tak do toho rizika půjdu a budu se modlit, aby nebyly trojčata, pravděpodobnost je to sice hodně malá, ale bylo by to nepříjemné, jestli se to tak dá v mé situaci říct. super by bylo, kdyby se chytlo i jen jedno. takže inseminace v pátek, k tomu kortikoidy a clexane a děj se vůle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
27.3.13 12:30

@Lehrerin Tfuj, tfuj, tfuj…třikrát pro štěstí :hug: Držím palečky ať se to povede :hug:
A 3 to je super, to je větší možnost, že se jedno chytí :) Kamarádka měla před IVF a než stihli jít na to, tak otěhotněla a po měsíci zjistili, že čeká dvojčátka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
27.3.13 12:36

@Niiika88 díky, no, taky si to tak snažím říkat, že třeba bude vyšší šance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
27.3.13 12:52

@Lehrerin Uvidíš, povede se to :hug: Chce to mít pozitivní přístup :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
27.3.13 12:59

@Lehrerin Jéé, tak to budu taky držet pěsti!!! Budu se těšit na dobré zprávy. Musím teda říct, že mě překvapuje, že je to IUI takový proces…především ty léky. Předpokládám kvůli stimulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
27.3.13 14:02

No obvykle se „jen“ stimuluje, vyvolá ovulace a pak utrogestan na udržení a zahnízdění. V mém případě kortikoidy a clexane souvisí s problémy v imunitě a mají zamezit nežádoucí reakci těla na embryjko. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
27.3.13 20:41

@Lehrerin taky držímj palečky moc moc na tebe budu myslet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.