Jízda na kole v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
96
6.4.11 12:43

Pro Ikiky, tohle kdybych věděla, tak nepřestanu taky jezdit, akorát že já otěhotněla na podzim a pak už bylo stejně zima a ted už bohužel jezdit nemůžu, ale už se nemůžu dočkat až zas sednu na kolo a dám si těch svých 60 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
6.4.11 13:47

Romco, je fakt, že jsi to měla přes tu zimu hloupý. Na jaře už je člověk ve vysokým stupni těhotenství a hlavně lehce z kondice pokud nedělá ještě nějakou podobnou indoor aktivitu. Ale zas to bude jeden ze skvělých prostředků čím po těhotenství zhubnout. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
6.4.11 15:17

Pro Ikiky: tak já doufám že toho nebudu potřebovat moc hubnout, ale u mě je problém vhlavně v tom, že už od začátku těhu mám pořád nějaké problémy, nejdřív to bylo špinění a ted zkrácený čípek, takže bych nemohla jezdit na kole ani kdyby bylo léto. Musela sem přestat chodit i na těhotenský cvičení což mě dost mrzí. Ted posedávám doma u pc a maximálně můžu jít na krátkou procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
8.9.11 11:20

Ahoj holky,
už zase trošku stresuju :) Jsme v 30tt a včer jsme jeli autobusem cca půl hodiny,řidič jel jako h.....!Pardon jinak to říct nejde.Jde mi o to,že to byly šílené otřesy,až jsem si raděj musela chytat bříško.Semtam jsem myslela,že se snad rozpadnu :)Byly až bolestivé :( Dnes mě pobolívá na jedné straně bříška,ale spíše jako natažený sval.Malý kopká o 10ž,jako obvykle.Chci se zeptat nemohly mu ty otřesy nějak ublížit?Popřípadě ublížit placentě.Věřím,že ne,ale byla bych ráda,kdyby se tady našel někdo kdo mě uklidní…děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
8.9.11 11:28
hvězdička25 píše:
Ahoj holky,
už zase trošku stresuju :) Jsme v 30tt a včer jsme jeli autobusem cca půl hodiny,řidič jel jako h.....!Pardon jinak to říct nejde.Jde mi o to,že to byly šílené otřesy,až jsem si raděj musela chytat bříško.Semtam jsem myslela,že se snad rozpadnu :)Byly až bolestivé :( Dnes mě pobolívá na jedné straně bříška,ale spíše jako natažený sval.Malý kopká o 10ž,jako obvykle.Chci se zeptat nemohly mu ty otřesy nějak ublížit?Popřípadě ublížit placentě.Věřím,že ne,ale byla bych ráda,kdyby se tady našel někdo kdo mě uklidní…děkuji.

Jestli chceš uklidnit , tak si raději zajeď k doktorovi :wink: ..

• Citovat
  • Upravit
4228
8.9.11 11:32

Tam jdeme v úterý a připadá mi,že jsem tam pečená vařená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
11.3.17 19:46

Ahoj holky, ráda bych oživila diskuzi :) Jezdila jste některá na kole i ve vyšším stádiu těhotenství? Já po zimě, kdy jsem si dala nucenou pauzu kvůli ledovce a sněhu zase začala… Jezdím ale max. 3× týdně, když je hezky, do 10 km po cyklostezce, zařídit něco do města, mírně nakoupit do košíku atd. Co myslíte, je to bezpečné? Jezdila jste některá po 30tt? (Jsem 32tt). Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
11.3.17 19:49

@orizuri Jestli jezdit umíš, tak proč ne, já třeba nejezdila, protože já z kola padám :oops: a to je tím hlavním, ale taky vlastně i jediným rizikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9794
11.3.17 19:53

@orizuri
Já ze začatku těhotenství jezdila přes 40km a pak cca od 14tt jsem ze dne na den přestala. Bylo mi to nepohodlné a boleli mě záda i břicho. Takže za mě: pokuď tě nic nebolí a nemáš ani obtíže tak proč ne ;) Ale opatrně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
11.3.17 20:18

Já jezdit umím velmi dobře, ale v těhotenství jsem si to prostě netroufla. I dobrý jezdec může spadnout a za to mi to opravdu nestálo.
Nechci soudit, ale moc to nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
11.3.17 20:20

@Ráchelia Spadnout můžu i na schodech a přesto jsem po nich těhotná nepřestala chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
11.3.17 20:40

Hele já zas lyžuju taky v 32tt. A ted Už se ani nebojím protože si říkám že kdybych ted spadla a porodila předčasně - dítě už je donošene a zachrání ho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
11.3.17 20:50

@orizuri Jezdila jsme někdy do osmého měsíce, kolo bylo mým dopravním prostředkem. Prioritou bylo cítit se na kole dobře. Cca ve 35.týdnu jsem jela na jakousi přednášku. Tam byla cesta zcela v pohodě, ale zpátky jsem kolo přivedla. Během těch pár hodin se situace změnila a já věděla, že kdybych na něm chtěla jen dojet domu, tak že bych to lámala přes koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
11.3.17 20:54

@orizuri já jezdila až do konce, nejsem motorizovaná a kolo je pro mne zásadní dopravní prostředek. Nejvíc jsem si kola užila v posledním těhotenství, dojížděla jsem totiž denně do práce až do nástupu na mateřskou (6 týdnů před TP), měsíčně to dělalo přes 400km, v zimě jsem měla taky 2-3 měsíce pauzu kvůli náledí. Ke konci, na mateřské, jsem dala jen 100-200 km měsíčně a využívala volného času raději k chůzi. Zažila jsem 3situace, kdy mi spadl kámen ze srdce, jelikož se nic o fous nestalo - jednou s kočkou, jednou s děckem, jednou s autem na křižovatce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
11.3.17 20:56
@axelina píše:
Hele já zas lyžuju taky v 32tt. A ted Už se ani nebojím protože si říkám že kdybych ted spadla a porodila předčasně - dítě už je donošene a zachrání ho :-)

No taky bys mohla spadnout tak blbě, že si uděláš něco s placentou a budeš ráda, když zachrání aspoň tebe. Takze držím palce, ať už to zdárně doklepes do konce.

Na kole bych jezdila opatrně a dokud bych se cítila dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí