Jízda na kole v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
17.6.18 19:59

Ve třetím trimestru už ne, přijde mi to jako nepříjemná poloha, břicho nemá moc oporu a bála jsem se, že si namelu. Ale jinak ti nic nebrání :kytka: My teda jezdíme na silničkách, žádné drncání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
17.6.18 20:31

Jezdila jsem do 6 mesice, pak už mi to bylo trochu nepříjemné, ale já vozila dceru v sedačce a dost rychle mi šla váha nahoru, tak jsem to spíš neudychala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7883
17.6.18 20:38

S 3 kily navrch bych se na žádné kolo nevešla :lol: ale když bylo potřeba, jezdila jsem na koloběžce.
Ještě s kontrakcemi po 15 min jsem pár hodin před porodem jela na koloběžce do obchodu (blížila se bouřky, tak jsem musela rychle máknout) abychom neumřeli doma hlady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
17.6.18 21:21

@retrivrice ja nejezdila na kole ale lyžovala jsem do 8 mesice. podle me je to samozřejme vždy riziko. Nahoda je blbec. To je jako jezdit v autě nepřipoutany nebo na kole bez helmy apod. Já to riskla a vyšlo to - nic se nestalo. chapu neni to pro každeho a kdyby se neco stalo asi bych si to pak nasledne vyčetla. Ale holt už jsem taková :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
17.6.18 22:02
@retrivrice píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Je tu nejaka nadsena cyklistka, co jezdila i v tehotenstvi? Myslim i delsi trasy a v terenu. Rada bych si vymenila zkusenosti. Dekuji:)

Dala bych asi hlavně na svůj pocit…me v prvním těhotenství kolo nedělalo dobře (dost me po kazde projizdce pichalo v brise, a taky jsem asi podlehla strašení doktora -nesportovce, který mi zakázal pro jistotu všechen sport), tak jsem přestala snad už ve 3.mesici, ale celkem dlouho jsem behala. Teď to mám zda se naopak - běhání mi není moc příjemné a zatím jezdím v pátém mesici v pohode na kole. Tereny jsem uz teda vyloucila, jezdím na celoperu po silnici, případně po rovných lesních cestách, a cítím se jak v bavlnce. Po ruce mám teď jen takový okruh, kde 45min slapu do kopce jak magor a pak jsem za 15 minut dole, Tak jezdím jen takovou kondiční vyjizdku cca 10km za hodku. Dokonce ted koukam, ze jsem zacla zrychlovat, asi jsem si zvykla na ježdění s pupkem. Kdyz jsem zrovna někde v nizine, tak dám jeste klidně 60-70km po rovinách, ale do těch kopců to uz nechci úplně prehanet.

Tereny jsem teda už vyloučila, jak kvůli riziku pádu tak kvuli otresum, a taky se snažím jezdit opatrně z kopce a chci přestat používat naslapy. Do kopce se toho nebojim, ale s rozumem a podle aktualniho pocitu…a půjčila jsem si manželovy kalhoty s laclem, ty jsou super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.6.18 22:32
@retrivrice píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Je tu nejaka nadsena cyklistka, co jezdila i v tehotenstvi? Myslim i delsi trasy a v terenu. Rada bych si vymenila zkusenosti. Dekuji:)

co je delší trasy? Zkončila jsem asi ve 32. týdnu, ale to už spíš nějakých 15-20 km. Vysloveně v terénu jsem v těhotenství nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
retrivrice
17.6.18 22:51

Super,diky za zkusenosti holky.Ja jsem 18+2,tedy uz 5.mesic a kolo mi dela vylozene dobre,ted jsme o vikendu s muzem najeli kazdy den 50 km v kopcovitem terenu a bylo to paradni.Pred tehu jsem nemela problem ujet na kole stovku a ubehla i maraton,takze nejaky zaklad mam.Rikam si,ze chci poslouchat svoje telo a mimiska,co na to bude rikat…je mi jasne,ze brzo budu asi jezdit jen kratsi trasy po rovnem asfaltu,tak me zajimalo,kdo do kdy a kolik jezdil:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky