Jízda na kole v těhotenství

21
4.4.11 15:40

jizda na kole v tehotenstvi

Ahoj holky,
o vikendu jsem zjiztila ,ze jsem tehotna a jsem moc stastna.Do prace jezdim na kole kazdy den 3 km zadny autobus mi nejede tak zbyva jen kolo.Mam,ale strach a by to neublizilo miminku a ja o nej naprisla.Co si o tom myslite,diky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
4.4.11 15:42

Dle mého názoru, pokud jsi zvyklá jezdit na kole, tak to bude ok. Ale samozřejmě poslouchej svoje tělo… jezdi pomalu atd. Já v těhu jezdila na běžkách :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.4.11 15:44

Pokud nebudou problémy, tělo je zvyklé a nejsou to žádné terény, jízda na kole je ok. Moje kamarádka jezdila ještě měsíc před porodem na in-linech, to už beru jako velký hazard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
4.4.11 15:45

Na kole uz jezdim do prace 3 roky tak snad to bude o.k.Jen me trochu poboliva bricho tak mam obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.4.11 15:52

Já jsem na kole jezdila do té doby, než mě začalo v předklonu tlačit bříško..
Pokud ti to nevadí, jezdila bych.
Inliny jsem tedy naopak odložila hned, jak jsem zjistila, že jsem těhu, tady jsem se fakt bála případného pádu :think:

• Citovat
  • Upravit
2964
4.4.11 16:01

Břicho pobolívá, páč se roztahuje děloha, takže to s kolem souviset nemusí. S tím kolem bych ale byla opatrná a začala vymýšlet náhradní řešení. I když nepojedeš s výkonností cyklisty na Tour de France, což je vysoká fyzická aktivita, při které tělo produkuje hodně energie a tudíž i vylučuje splodiny, které by miminku mohly uškodit, tak stejně jsi na tom kole hodně zranitená. Přeletět přes řidítka v tomhle stavu by asi byla konečná. Dlouhodobě asi nebudou dobré ani ty otřesy. Jak říkám, pokud jedeš kliďánko bez nějakých sprintů nebo výšlapů, je to teď ještě v pohodě, ale dlouhodbě bych začala vymýšlet jiný způsob dopravy.
Ať jde vše, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
4.4.11 16:21

Jezdila jsem na kole - dost dlouho, no urcite tak do 30 tt, pak byla zima. Pokud nejezdis lesem, po kamenech, do sileneho kopce…tak v pohode. Sama poznas, kdy uz nemuzes. Pozdeji se dech krati, takze kdyz se zacnes zadychavat a zvysi se ti tep, tak je cas s kola slezt a kopecek radsi vytlacit.
Zadne splodiny na me dceri videt nejsou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
4.4.11 16:23

Taky jsem jezdila, ale umírněně, z kopečka pomalu, do kopečka abych se nezafuněla … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.4.11 17:04

Ono asi nejde o to,že jsi zvyklá,ale že můžeš spadnout-vběhne ti do cesty kočka apod.,to nikdy nevíš.Já jsem před otěhotněním dost jezdila na kole,ale to léto jsem prostě vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
4.4.11 17:28

Ahoj, já na kole jezdím aktivně už přes patnáct let, docela dlouhé tratě. Taky sem jezdila na kole do práce, sice to bylo kousek. Když jsem ještě nevěděla že jsem těhotná, tak sem jezdila ale víc mě to zmáhalo,ale hned potom sem přestala. Je to podle mě risk, jsou ženy co nemají v těhu žádné problémy a můžou cokoliv, ale já mezi ně bohužel nepatřím, proto jsem ráda, že jsem s tím včas přestala. Jsi teprve na začátku a nemůžeš vědět co nastane, je to sice tvoje věc, ale já bych neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
4.4.11 19:03

Zadnou narocnou trat nejezdim nastesti jedu po cyklostesce,ale mam strach protoze prvni těhu jsem mela rizikove a v 8 tt jsem lezela v nemocnici.Bohuzel jina moznost neni ridikam nemam a leda chodit pěšky a to bych do prace přišla pozdě.Tak uvidim jak to budu zvladat ve čtvrtek jdu k mudr a tam mi řekne jak na tom zdravotne jsem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
4.4.11 20:41

Ja bych strach nemela. Kdyz jsem se ptala doktora, jetli muzu jezdit na kole, tak se na me koukal a rekl, proc by ne :mrgreen: .
Min tehu jsem jezdila take, ale ja jezdim jen do 20tt kvuli stabilite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
4.4.11 21:45

Čauky,
k ježdění na kole v těhu bych jen dodala - omezit otřesy na minimum. Takže když jsem přejížděla nějakou nerovnost na cestě, tak zvednout trošku zadek ze sedačky a nohy mít pokrčený a co nejvíc jakoby v těch kolenou uvolněný, aby se ty otřesy eliminovaly v kolenou, nešly do kyčlí, kostrče potažmo břicha. Sice to asi není úplně ideálka na ty kolena, ale co by člověk neobětoval za zdravý těhu, ne?
V těhu jsem dokonce ujela svůj dosavadní cyklorekord - 70km za den. Užívej si to, až se mimčo narodí, tak si ještě nějakou dobu na kolečku nezaježdíš :mrgreen:
Helma samozřejmostí, třeba rukavičky na ruce, abys při případným pádu padla na ruce a ne na zadek.
No hlavně hodně štěstí a každopádně zpomalit, dát si časovou rezervu a radši kus popojít než se přepínat nebo riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
5.4.11 00:22

já normálně jezdila, tak do půlky těhotenství, možná do konce druhého trimestru…
Ale hooooooodně opatrně, pomalu a po rovinkách, žádnej kvalt a žádný drncání. Hodně jsem pila a odpočívala, snažila jsem se poslouchat svoje tělo a tak to doporučuju všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
6.4.11 11:02

Ahojky, já mám jízdu na kole moc ráda. Nyní jsem na začátku 4 měsíce a o víkendu jsem najela 63 km. Zatím mi nevadí ani jízda v předklonu a nedělá mi to žádné problémy. Doufám, že budu moci jezdit ještě hodně dlouho. :mrgreen: Na té cyklostezce dej jen bacha ať se nevybouráš. Nebezpečný by byl pád na bříško. Ale jinak si myslím, že pohyb na čerstvém vzduchu ti jen prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí