Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
3 týdny je ještě brzo, definitivní výsledek uvidíš za rok, i dýl - určitě to bude o 95% lepší, než teď.
Mně se něco podobného stalo jako už skoro dospělé, jizva byla vidět snad rok a pak postupně mizela.
Doporučuju hodně mazat mastným krémem, pečlivě chránit před sluníčkem (ať se to nepigmentuje) a ono to časem zmizí, zvlášť u takového prcka
Přinejhorším později můžete zkusit laser.
@Pudloslava píše: Více
Děkuju za reakci. No doufám. Zase se to snažím řešit včas, dokud je to čerstvé.
Dostávám neskutečnou sodu od dětské doktorky kvůli tomu, jak byla/ nebyla ošetřena v nemocnici. Že se to mělo překrýt nějakým gelem a ne dezinfekce. Ale my jsme řešili, že omdlévá, je jí na zvracení, mluví z cesty. Báli se, že má rozbitou hlavu nebo vnitřni krvacení.
Ty náplasti dáváme hlavně, aby se jí neudělal keloid. Má jeden pod spodním rtem po neštovicích. Byl to důlek a je to vystouplé. Další má na břiše a taky vystouplý. Já mám špatné hojení jizev, tak jsem ve stresu, aby to neměla po mně.
@Anonymní píše: Více
To je brzo, počkej přes léto, ono se ta kůže hojí dlouho. Kdyžtak třeba bioil je fajn na jizvy, ale dej tomu čas.
Příspěvek upraven 05.04.24 v 11:10
Díky za reakci. Bojím se, protože sama mám špatné hojení. Zatím tam má ještě zelenou modřinu na kraji, tak můžeme mazat jen lehce. Koupila jsem jí od Biodermy Cicabio 50+, že to bude hojit a bude rovnou na slunce, ale prý ji pálí.😔Teď má tedy měsíc lepit ten Mepiform, takže je to přes den překryté. Ale já si s tím nejsem úplně jistá, spíš bych mazala.
Na laser bych šla klidně hned. Na čerstvou jizvu mi hodně pomohl. Ale chtěla jsem se staršm dítětem a prý od 12 let.
@boball píše: Více
Na čele mi přijde lepší, že se to nehýbe, u očí se maže hůř, ale zase je to tam tvrdé. Třeba na holeni na noze mi zůstala jizva velká, na břiše šla " rozmasírovat"
Dělá mi starosti, že to místo, které je opravdu velké (silikonovou náplast dělám tak 4×3.5cm) není bílé, ale červené a když třeba brečí tak se prokrví a úplně zrudne. Ale zas se uklidňuju, že to nebude hluboké.
Hrozně mě znejistěla ta doktorka, dělala, jak kdybych něco udělala schválně. Přitom se snažím, jak můžu.
@Kriss Tina píše: Více
Děkuju za reakci. Snad se to časem zlepší. Bioil je nejlepší na strie, ale na jizvy mi moc nepomáhá.
Laser jsem chtela poradit ja. Mam sesite celo, hooodne stehu, chodila jsem hned po vyndani stehu na laser ob den nekolik tydnu a jizva neni skoro videt. Opravdu se krasne zacelilo, ale vekoveho omezeni jsem se bala.
Takze mohu jen poradit hodne mastit, idealne sadlo nebo vazelina a opravdu dusledne pouzivat krem na opalovani. Pokazde kdyz jde ven, nejen kdyz sviti nebo jde ven na delsi dobu.
Co se delo a nedelo v nemocnici si nevycitej. Verila jsi tomu, ze doktor, ktery ji osetruje vi, co dela.
@Anonymní píše: Více
Já myslím, že to bude časem dobré, co je to tři týdny. Na doktorku se vyprdni.
Zavolej na kožní a poraď se. U nás je výborná kožní a tyto věci řeší laserem a pod. U dětí a mladých se domluví promptně. Škoda to zanedbat.
@Asfi píše: Více
Vlastně ani nevím, proč přesně děti na laser ne. Když jsem chtěla se starší dcerou, tak říkali, že by nespolupracovala a pak zase, že až ve 12, asi kvůli růstu?? Chodíme na kožní, kde doktor pracuje i na nějaké plastice, jdeme znovu za necelé 2 týdny, tak se zeptám.
Děkuju za podporu, já si tu nemocnici vyčítám, ale přijeli jsme sanitkou, spolupracovala dcera i já. Viděla jsem, že to desinfikují. Nenapadlo mě zjišťovat nějaké speciální krytí. ![]()
Koupila jsem na sluníčko Biodermu SPF 50,je na poškozenou pokožku a prý ji to pálí. Teď máme překryté tím Mepiformem( já bych radši asi mazala).
@Okta píše: Více
Ano, už jsme tam byli. Dali nám tu antibiotickou mast na strup, docela dobre se sloupl. Pak jsme měli mazat něčím na slunce, e. i to nejjemnější ji pálí. Máme teď silikonovu náplast Mepiform na celý den a na sluníčko pak Badger. Ale to jsem v lékárně nesehnala.
@boball píše: Více
Děkuju. No doufám. Teď mě trápí, jak jí to červená a taky to mazání proti sluníčku, že ji to pálí. Doktorka to podala hnusně, jak kdybych za to mohla, i manžel mi to vyčetl. Ale já jsem dělala, co jsem mohla.
Ten pád byl opravdu hloupá náhoda a u ošetření jsem se na všechno ptala.
Chtěla bych se poradit, co vám pomohlo na jizvy. Dcera 3 roky před 3 týdny zakopla a bouchla se hlavou venku o zídku. V nemocnici jsme byli, měla otřes mozku, byla i na CT, tam to vypadá už v pořádku.
Při tom pádu, se jí ale odřela kůže na čele. Měla obrovskou bouli, která když jí splaskávala, vytvořil se velký strup. Teď už vím, že mělo být prý použito mokré hojení, ale první 3 dny se spíš řešilo, že má zpomalené reakce, jinak mluví, otoky obličeje atd. Na chirurgii nám nic neporadil, šli jsme 4 den na kožní a to už tam strup byl.
Strup jsme na radu dermatologa mazali antibiotickou mastí, sloupl se sám. Jizva zbyla plochá, ale dost velká. Jsem z toho nešťastná. Skoro půl čelíčka má jinou lesklou kůži a 2 hrbolky. Teď nám dali náplasti Mepiform. Těmi si nejsem jistá, starší dceři na jizvu nepomohly, i když jsme je lepili dlouho a na celé dny. Co pomohlo vám?