Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@RyBANA, @lemanka To je skvělé, děkuji moc! Spadl mi kámen ze srdce. Mohla bych se tedy ještě zeptat? Mám tedy někam chodit předem, nebo to jen napsat do papírů v porodnici?Anonymka An
Ne, stačí jen napsat do papírů v porodnici.
@Slečna Ferka píše:
@enny3 Mně ta jména nevadí, ale sama vím, jak mě otravuje, když se lidi ptají, jak se píše moje jméno (a to má jen variantu dlouhé/krátké písmenko), takže za sebe vybírám jména, kde tento problém není. A @marpesakova jsem to radila jen proto, že nevěděla, co vybrat ze seznamu - že by to třeba mohlo být kritérium.Jinak pokud se to hodí k příjmení, tak proč ne, nemusí být jako za nás každá Jana, Petra a Dana
Tak je to ISABELA MARIE
![]()
Tak ja mela vybranou Nelu. Ted mi uzkvela v hlave Zora. A taky se mi libi Bara (ne Barbora).
@Frogie Zora je super. Mě se líbí docela i Zara
, ale ani jedno mi neschválí chlap. ![]()
@Frogie Zorku mají kamarádi (moje jiná kámoška je dokonce Zorka s K), Bára mi přijde jak pro psa nebo od báru - i když taky o dvou vím (příbuzné kamarádek).
To je pravda také znám Zorku, i v tomto tvaru jich je docela hodně (na to že to je odvozená verze, že)
.
@Anonymní píše:
Holky co myslíte k přijmení Franzová? Nicole nebo Anetta?
Raději Anetku
, moc hezké, málo používané a opravdu hezky ladí k příjmení. Více by se mi sice líbily varianty Aneta, nebo Anette, ale je to na vás.
Nikolek v různých formách psaní je dnes víc než dost.
Já jsem také pro Anetku ( doma totiž jednu slečnu toho jména máme) ![]()
Dle mého názoru je krásné jméno Martina ![]()
A má spoustu krásných zdrobnělin : MARTINKA, Marťas, Marťan, Marťásek, Marťánek, Marťa ![]()
Ps jsem taky Marťa
![]()
Ahoj holky, potrebuju radu
od zacatku tehotenstvi chceme Emu, vsichni se i ptaji co Emca, ale prijde mi, ze ted ji ma snad kazdy druhy, tak premyslime, jestli ji dat nebo to zmenit i kdyz uz s tim vsichni pocitaji. Nechali bychom si zmenu jmena pro sebe a Emca by bylo dal „pracovni“ jmeno. Libi se nam i podobne Eme Emily (aby to nebyl takovy sok u zmeny) a nebo potom Amelie (Meluska). Co myslite?
@vevina píše:
Ahoj holky, potrebuju raduod zacatku tehotenstvi chceme Emu, vsichni se i ptaji co Emca, ale prijde mi, ze ted ji ma snad kazdy druhy, tak premyslime, jestli ji dat nebo to zmenit i kdyz uz s tim vsichni pocitaji. Nechali bychom si zmenu jmena pro sebe a Emca by bylo dal „pracovni“ jmeno. Libi se nam i podobne Eme Emily (aby to nebyl takovy sok u zmeny) a nebo potom Amelie (Meluska). Co myslite?
Já četnost jména neřeším, když se mi jóó líbí. Ale Ema se mi nelíbí, nedala bych. Emily je hezčí, ale pokud se vám zalíbí i úplně odlišné, vůbec bych známé neřešila. Zvyknou si…
@vevina Ema/Emma je nádherné jméno, líbí se mi odmala. Bohužel teď nastal s tímto jménem boom, který trvá. Něco jako začaly před třinácti lety Natálky. Nevím, jaké máte příjmení, pokud cize znějící bez ová na konci, dala bych klidně Emily, v opačném případě to vyřeší Emílie. Amélie se mi líbí taktéž, ke klasičtějšímu příjmení půjde lépe, než Emily.
@RyBANA, @lemanka To je skvělé, děkuji moc! Spadl mi kámen ze srdce. Mohla bych se tedy ještě zeptat? Mám tedy někam chodit předem, nebo to jen napsat do papírů v porodnici?
Anonymka An