Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@oveckaK Pokud je otec v RL, musí být souhlas obou. (Byl případ, kdy muž paní byl ve vězení, ona měla dítě s jiným, ale v RL byl manžel a ten odmítal cokoli podepsat, takže holčička ofiko neměla jméno.) Pokud tam není (a když nejsou sezdaní, zakladatelka ho tam dát nemusí - ale to si koleduje o rozchod, že), tak stačí matka.
@Jani6 píše:
Nejen. Osobně jsem to už řešila, jenže to se moc nestíhá taky, jelikož s ohledem na práci je víc pryč než doma.
a jak daleko máš do termínu? já osobně bych mu řekla, že ne a tečka, ale vy to asi máte jinak ![]()
Bude u porodu? Možná kdyby měl ty papíry podepsat těsně po tom, co by syna držel prvně v náručí, taky by vůbec neřešil nějaké jméno a podepsal by i Frodolína.
Vím, jaký to je, když si chlap zamane, jak se dítě bude jmenovat. U nás ta bude Pavel po tátovi a víc se nebavil. Naštěstí to je norální jméno. Adolfa bych taky nedala, ta asociace s Hitlrem napadne každého. Dej Adam, to je taky od A. Tvůj přítel je buť recesista, nebo nacista.Nic jiného mě v souvislosti s tím jménem nenapadá.
@Jani6 Tak nějak „lehkého“ psychopata, máš manžela, či přítele.
Bacha, věkem to bude jen horší
.
@oveckaK podpis matky stačí, ale otec nebude v RL. Pokud otec dítěte zmizí nebo se neangažuje, řeší se to soudně.
@Jani6 píše:
Nene, nejsme, měli jsme jít na matriku podepsat otcovství a tedy i to souhlasné prohlášení o jméně, ale v poslední smsce psal, že prostě jemu se líbí tohle a víc o tom diskutovat nebude a že jiné nechce, tak proč se ho vlastně ptám - doslova - Tak si dej co chceš a neptej se mě, ale víc se mě to netýká![]()
Aha - takže tohle vůbec není o jméně, ale o tom, jak vycouvat z otcovství.
Jako druhé jméno se mi to už vůbec nezdá. To mívá funkci oslavení onoho nositele (patron, kmotr, manželka, dědeček,…). ![]()
@bamba píše:
Vím, jaký to je, když si chlap zamane, jak se dítě bude jmenovat. U nás ta bude Pavel po tátovi a víc se nebavil. Naštěstí to je norální jméno. Adolfa bych taky nedala, ta asociace s Hitlrem napadne každého. Dej Adam, to je taky od A. Tvůj přítel je buť recesista, nebo nacista.Nic jiného mě v souvislosti s tím jménem nenapadá.
a nebo je to těžkej patriot, když má německé kořeny ![]()
Né Adolf bych fakt nedala.
Tvůj chlap á nějaké divné chování, Adolf a víc o tom diskutovat nebude
.
@Boudice23 píše:
a nebo je to těžkej patriot, když má německé kořeny
Hitler byl rakušan né němec…to jen tak mmchodem, když už píšeš o těch kořenech
jinak německé kořeny má tak půlka českýho národa ![]()
@Kelsey píše:
Né Adolf bych fakt nedala.
Tvůj chlap á nějaké divné chování, Adolf a víc o tom diskutovat nebude.
a pokud dá jiné, tak se ho to už netýká
no panáček bude asi terno ![]()
@Boudice23 píše:
a nebo je to těžkej patriot, když má německé kořeny
Jinak já mám taky německé kořeny, ale že bych kvůli tomu chovala sobecky a bezmyšlenkovitě? Takový chlap bude asi pěkný kvítko ![]()
@brumdinka píše:
Hitler byl rakušan né němec…to jen tak mmchodem, když už píšeš o těch kořenechjinak německé kořeny má tak půlka českýho národa
ale já píšu o kořenech jejího přítele ![]()
Nn, z otcovství vycouvat ne, alespoň to není jako proto, že nechci být otec, tak na just si budu dupat po jméně, to ne a k porodu jít chce, spíš i mu bylo líto, že neví, zda to stihne nebo se dostane, jelikož pracovně bývá „mimo“. Jako občas jsme řešili nějaké nesmysly, že on si stál za svým a já zase za svým. Ale tohle se jménem je takový první „větší“ spor a mě to spíš přijde hodně líto, proto to tady asi nějak rozepisuju nebo řeším, prostě mě to mrzí, nevim, zda celkově a nebo prostě se mnou mlátí hormony ![]()