Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Díky za názory
Česká jména se nám nelíbí a americká by zněla blbě, nemáme úplně cizí příjmení, ale Novákovi taky nejsme
takže tohle mi přijde jako kompromis. Chtěli jsme jméno od A.. líbí se mi nejvíc Alex, ale to mi neprošlo
pokud máte tip na jiné zajímavé jméno začínající od tohoto písmene, tak budu ráda za sdílení ![]()
Zni mi to nemecky a vzhledem k me afinite k nemecke reci se mi to jmeno libi. Nevidim v tom problem.
@Alušáček píše:
Mě se to líbí mocUrčitě není problém v ČR použít, dokonce jsem se s tím jménem setkala, bratři Lukas, Nikolas, Andreas
Také znám Lukase a Nikolase
ale s Andreasem jsem se ještě nesetkala
@Pruhovaný_mýval píše:
Tak proti gustu žádný dyšputát. Andreas ti na matrice projde, u nás se jim říká Andy. Mě osobně tyhle jména, která mají v českém jazyce alternativu (v tomto případě Ondřej a Matyáš), přijdou tak nějak na sílu rádoby světový, ale můj názor není absolutně směrodatnej.
U Matyáše to například chápu.. synovi tak někteří říkají (spíše starší ročníky), ale Ondřej a Andreas mi přijde hodně rozdílné i když je tam stejný základ
@Andrejka13 mně se líbí moc Andreas i Andre, Alexe jsem též chtěla a neprošel mi přes manžela, jestli se vám hodí k příjmení, nebala bych se ho. Nedávala bych na názor cizích… ![]()
Mathias se mi treba nelíbí, ale hodí se k sobě… ![]()
@Alušáček píše:
Mě se to líbí mocUrčitě není problém v ČR použít, dokonce jsem se s tím jménem setkala, bratři Lukas, Nikolas, Andreas
Asi známe stejně sourozenecke trio
![]()
Andre! Už vím, odkud mám tu asociaci na retro mastného a připečeného borce (a se mnou asi další ženy, co vyrůstaly v devadesátkách). Peter Andre.

Příspěvek upraven 21.01.20 v 23:22
@prejeta_zaba píše:
Naprostý souhlas. A aby to bylo ještě „světovější“, udělat deset variant jména, na které stejně budou volat Máťo - Mathias, Mattias…Jinak ve školce, která si pravidelně hraje pod našimi okny nějaký Andreas je a to uječené Andreáásku už asi nikdy nezapomenu.
Takže za mě ne, ale samozřejmě moje svolení na jméno nepotřebujete.
Syn ma ve skolce joela, kdyz jsem se ho zeptala jak mu rika tak prej joely nebo joelku
to je taky pecka
a jako takhle cesky jak to píšu.. Tak jsem se ho zeptala jak mu rikaj učitelky, jestli třeba od rodičů dostaly nejaky instrukce jak se to jmeno správně vyslovuje a prej taky tak ![]()
Je to hezké. Akorát jak se to jméno po cesku čte? AndreAs nebo Andres?
@Senaida píše:
Asi známe stejně sourozenecke trio![]()
No vzhledem k velice netradiční kombinaci bych řekla, že jo ![]()
@Andrejka13 píše:
Díky za názoryČeská jména se nám nelíbí a americká by zněla blbě, nemáme úplně cizí příjmení, ale Novákovi taky nejsme
takže tohle mi přijde jako kompromis. Chtěli jsme jméno od A.. líbí se mi nejvíc Alex, ale to mi neprošlo
pokud máte tip na jiné zajímavé jméno začínající od tohoto písmene, tak budu ráda za sdílení
Hele v teleshopingu na matrace je malej Ardy
nebo tak nejak to tam je napsaný
ale za me je v pohodě i ten andreas, nevadi mi..
Nebo adrian? ![]()
@MrsNorris píše:
Andre! Už vím, odkud mám tu asociaci na retro mastného a připečeného borce (a se mnou asi další ženy, co vyrůstaly v devadesátkách). Peter Andre.Příspěvek upraven 21.01.20 v 23:22
Andreho ma ochotska, ne?
zrovna jsem cetla neco o rosolovi tak jsem se proklikala k jejich hádce ohledně syna ![]()
@a12 píše:
Andreho ma ochotska, ne?zrovna jsem cetla neco o rosolovi tak jsem se proklikala k jejich hádce ohledně syna
On se jmenuje Andre Rosol? ![]()
@MrsNorris píše:
On se jmenuje Andre Rosol?
Uz to tak vypadá
primo André Rosol ![]()
V 90' jsem vyrůstala, ale peter andré mě teda úplně minul, vůbec nevím kdo to je, teda na wiki jsem si ho našla…ale nenapadl by mě. Za to Semir a jeho kolega André ![]()
https://images.app.goo.gl/…mzYED4FiD8RA