Jméno Andreas - líbí se vám?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
494
9.3.20 21:32
@Andrejka13 píše:
@M197 no takk to by bylo přesně jak u nás :) ještě napište, že manžel se jmenuje Martin, jako ten můj :lol: jinak my pořád váháme.. nejsme si úplně jistí, jak bysme ho oslovovali.. teď máme ve hře ještě Adriana, ale fakt nevíme :nevim:

Nene, manžel není Martin, to by bylo už vážně podezřelé :mrgreen: V oslovování mám celkem jasno - oslovovali bychom ho „Andrášku“. Přeje jen, to „Andreásku“ mi přijde trošku na sílu (přestože prvního syna mimo jiné oslovuji i Matiásku). Ale „Andrášek“ mi zní prostě kouzelně a zvučně 🙂 Adrian se mně osobně nelíbí, mám to zafixované jako holčičí jméno, ale to je asi spíš nějaké moje osobní vnímání ;) Mně se ještě moc líbí i Nikolas ;)
Dej vědět, jak jste se rozhodli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.20 21:34

@Andrejka13
Kolegyně z práce má Andrease.Jde to určitě.

• Citovat
  • Upravit
1352
9.3.20 21:45

@M197 Andrasku by me vůbec nenapadlo :) Nikolas jsem taky navrhovala, ale ten neprošel. Ještě jsem chtěla Denise, ale tam se bojím, aby se mu pak nesmali. Dám vědět, musíme to co nejdříve rozlousknout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
25.4.21 08:04
@Andrejka13 píše:
@M197 Andrasku by me vůbec nenapadlo :) Nikolas jsem taky navrhovala, ale ten neprošel. Ještě jsem chtěla Denise, ale tam se bojím, aby se mu pak nesmali. Dám vědět, musíme to co nejdříve rozlousknout :D

Ahoj :mavam: Tak jak jste se nakonec rozhodli s druhým jménem? Máte Andrease? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
25.4.21 08:20
@M197 píše:
Ahoj :mavam: Tak jak jste se nakonec rozhodli s druhým jménem? Máte Andrease? :kytka:

Ahojky :mavam: nakonec to vyhrál těm Andrian :) a jsme moc spokojení. Teď vybíráme další a to bude opět oříšek :lol: a co u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
25.4.21 08:54

Andreas

V okolí našeho města žije 11 Andreasů. Jeden hned o tři ulice dál, aniž bychom to věděli. Jednou za námi přiběhl náš Andreas a povídá:,,Mami, mami, tak já nejsem jediný Andreas, tady je kluk na hřišti a taky je Andreas. ''Jedná se o dva roky staršího chlapce, který chodí už na gymnázium. Má německé příjmení. Já jsem si vzala cizince, jež má zvláštní příjmení a když jsem pátrá po jeho původu, tak je židovské, ale mnoha lidem zní italsky, tak se nás často ptají, jestli nejsme z Itálie. Když jsem tenkrát otevřela těhotenský pas :srdce:, vzadu byla jména pro holky a kluky. Chtěli jsme, aby se to hodilo k příjmení a zároveň nebyl problém ho oslovovat pro jeho třeba prarodiče z tatínkovi strany, jež právě nejsou Češi. Dále i v zahraniční nebyl problém, rakouské hranice tu máme kousek cesty. A tam se takto jmenuje každý třetí. Zaujal nás hned Andreas. Kolikrát není v kalendáři a tady byl. Je to osud? Ještě chvíli jsem uvažovala nad variantou André- tak se jmenoval tuleň z jednoho filmu, který vždycky obrečím, no jo. Ale nakonec padl výběr na Andrease. Chvíli jsme se zapotili na matrice. Paní matrikářka postupovala dle regulí. Šla, otevřela moudrou knihu a řekla nám, že si ještě jméno ověří. Ano, pořádku, mohu zapsat. Uf, to byla chvíle napětí. Prababičce (92let) jsem vysvětlila, že je to český ekvivalent pro Ondřeje, Andreje a kdy má svátek a ona mu od té doby říká - Ondrik. Ale je super, že je tak čupr a pamatuje si jména a narozeniny celé rodiny a má hbitou mysl. Jinak ostatní mu říkají Andy. Já Andreasi, Andýšku ( do pěti let)…A když byl mimi u říkanky- a tatínek pásek, protože je moc zlobivý ten náš Andreásek. Andreásek- konipásek, ale to bylo tak do jednoho roku. Mojí mamince se líbí, že má všechna vnoučata na A…, bratr má Adélku. Teď ho oslovuji Andreasi, protože to tak chce. Občas se někdo otočí, když ho jmenuji na veřejnosti, ale nijak zvlášť, protože máme právě v blízkosti ty hranice a lidí jsou od Rakušanů na toto jméno zvyklí. Ale nám je to buřt. Jenom jednu prekérnost to má. Andreas může mít svátek na Ondřeje koncem listopadu nebo na Andreje v říjnu. Náš Andreas teď třetím rokem shání do pokoje český kalendář, kde je Andreas. A takových kalendářů moc není, zatím jsme ale vždycky našli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
25.4.21 12:12

Edit: nevšimla jsem si, že je to stará diskuze, tak už má rada nedavá smysl. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.21 15:24

Mám ho doma

Mám syna Andrease :srdce: když jsme a přítelem vybírali jména tak byl okamžitě rozhodnuto. Prostě jsme věděli, že to je ono! Na matrice není vůbec žádný problém. A oslovuji ho nejcasteji Andri, Andi. Když je hodný :lol: tak Andreasku, Andrynku, Anďulko. :andel: je to jedno z nejhezcich jmen, co jsem kdy slysela.. :oops: chtěli jsme nějaké netradiční jméno.. taková ta klasická česká jména mě moc netankujou, ale zároveň jsme nechtěli žádnou exotikou jako např. Brian, Justyn, William atd :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148108
6.5.21 16:01
@Andrejka13 píše:
Ahojky :mavam: nakonec to vyhrál těm Andrian :) a jsme moc spokojení. Teď vybíráme další a to bude opět oříšek :lol: a co u vás?

Andrian?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
6.5.21 16:09
@Anna766 píše:
Andrian?

Adrian..chybička se vloudila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148108
6.5.21 16:11
@Andrejka13 píše:
Adrian..chybička se vloudila :)

Aha, tak to jo, jsem si říkala že jméno Andrian neznám. A teď budete vybírat od M?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
6.5.21 16:42

@Anna766 asi už na tom lpět nebudu.. teď jsme to vybrali tak, že první syn má podobné s manželem a druhý syn se mnou, takže do třetice se uvidí.. už mě moc jmen, které by se mi líbily a zároveň nebyly podobné těm, co už jsme dali, nenapadá. Vy ted vybíráte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148108
6.5.21 16:43
@Andrejka13 píše:
@Anna766 asi už na tom lpět nebudu.. teď jsme to vybrali tak, že první syn má podobné s manželem a druhý syn se mnou, takže do třetice se uvidí.. už mě moc jmen, které by se mi líbily a zároveň nebyly podobné těm, co už jsme dali, nenapadá. Vy ted vybíráte?

Ne, já už jsem po sezoně :lol: už mám vnučku, Kristianku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze