Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@TRG píše: VíceŘíkala že když přijela pouť, nebo někde byly kolotoče případně na hřišti byla nějaká akce a hráli tam Korna -Tahleta Iveta… že brečela a utíkala pryč, nebo utíkala domu a brečela tam proč má takové blbé jméno.
@schnulla kvůli své nejmilovanější osobě života - babičce Aničce - jsem to jméno chtěla původně dát, ale dala bych Anetu…
Prostě ta Andula-Anča mi nesedí.. Anetka mi přijde krásné ![]()
ale jak vidno, každý máme na jména jiné vnímání..
toužila jsem po Nině - exm. prej : No jasně - a ještě dej Santa Pinta Maria
zatrhl to.. přitom je to tak nááádherné znělé slovanské dívčí kouzelné jméno ![]()
Příspěvek upraven 21.11.25 v 14:35
A měla jsem tetu Annu a to byla vždy Any z Prahy. To se mi líbilo.
Mě se jméno Cyril líbí. Asi by nebylo pro me nej, ale rozhodně bych se nad nim nijak nepozastavovala u jineho dítěte. Navíc každý ví, jak se píše a čte, takze jestli je pro vas to pravé, tak ho dejte, určitě to neni žádná pomsta rodičů.
Cyrila moc nemusím. Líbil se mi hodně Ignác, ale v angličtině to zní divně a my museli dávat jména aby ladily s mým velmi českým příjmením a nezněly deb1lně v angličtině.
Teď mi došlo, proč mi jméno Cyril vlastně nijak nevadí… Všichni, kteří znají Zaklínače, totiž znají taky Cyrilu, nebo-li Ciri
no docvaklo mi to až dnes když jsem četla ty zdrobněliny ![]()
@Prejmenovana píše: Více
Nebudu lhát, hlavně díky tomu to ladí hodně mému uchu
![]()
@TRG píše: Více
Rýmovačky si hlupáci vymyslí na každé jméno, zažil jsem si svoje.
@KalamityJohn píše: Více… a chceš se s námi podělit o svoji rýmovačku? Lidová tvořivost je fascinující.
@Lucy75 píše: Více
Já měla být Gustava ![]()
Ne, že by to jméno co mám bylo o moc lepší
@Lucy75 píše: Více
Moje máma i babička byly taky Anny.
Moji máme říkali Anino