Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neresila bych kolik jich je. Když se ti líbí, tak ho dej
ja deti mam a znám jen jednu Emu a jednu Enu. Obe dvouleté ![]()
S dcerou chodí do školky 4 Emy
I mimo školku vím o několika.. Je to fakt krásné jméno, taky se mi moc líbí, ale odradilo mě že je jich teď všude strašně moc.
Jinak pro me je teda dulezita cetnost jmena, nikdy bych nedala bezne jmeno. Jsem vzdycky nesnasela ve skole takova ta klasicka jmena Petr (3 jen v me tride), Honza (2 v me tride), byla jsem hrda na to, ze mam na tehdejsi dobu celkem nezvykle jmeno a jsem jedina na skole. Takze z meho pohledu to jedno neni, brala bych na to ohled pri vyberu ![]()
Tak to jsem netušila
To vypadá, že je to opravdu hodně časté…Sice se mi moc líbí, ale zase bych nerada, aby zažila situaci, jako měly například Míšy v naší třídě na gymplu, kde byly 4 v jedné třídě. Nebo známé dcera - je jich Terezek ve třídě 6! ![]()
@Lenek píše:
Neresila bych kolik jich je. Když se ti líbí, tak ho dejja deti mam a znám jen jednu Emu a jednu Enu. Obe dvouleté
Enu…
jeste ze ne Ednu ![]()
Ema je krasny, casty, ale nevadi…
Cekame holku a bude to Ema- manzel vybral. Na zadnym jinym jsme se neshodli a toto jsem mu teda z jeho vyberu jediny odkyvla. Ano, vim, ze je ted hodne davany
ale u nas na vesnici zatim jen jedna, ktera jde ted do skoly ![]()
Prvni dceru mame Sofii a v te dobe jsme zadnou neznali. Po porodu se s nima roztrhl pytel a nic s tim neudelame, ze jo… ![]()
Dejte si jaky jmeno chcete ![]()
Já mám kolem sebe taky hodně Em. Řekla bych, že nejvíce holiček v mém okolí se jmenuje Ema.
@Tarinka píše:
Enu…![]()
jeste ze ne Ednu
Ema je krasny, casty, ale nevadi…
Já znám Ernu. Co je na Edne?
@Zorbas Jmeno Sofie byl muj favorit v dobe, kdy jeste nebylo tak obvykle, dneska je to kazda pata holcicka pomalu, dost zevsednelo a tim se mi i znelibilo. Skoda no, ale jinak je to pro me krasne jmeno.
V mem okoli je Emicek celkem dost, znam 4 male holcicky a posledni se narodila ted 1.2. ![]()
@lauraka píše:
Jinak pro me je teda dulezita cetnost jmena, nikdy bych nedala bezne jmeno. Jsem vzdycky nesnasela ve skole takova ta klasicka jmena Petr (3 jen v me tride), Honza (2 v me tride), byla jsem hrda na to, ze mam na tehdejsi dobu celkem nezvykle jmeno a jsem jedina na skole. Takze z meho pohledu to jedno neni, brala bych na to ohled pri vyberu
Ano, přesně to jsem měla na mysli. Já mám taky málo časté jméno a taky jsem byla vždycky celkem hrdá, že se tak nikdo jinej nejmenuje…Možná jsem tím postižená, že bych pak nesnesla, aby moje dítě mělo tuctové jméno ![]()
Tak na četnost bych zas tak nekoukala, ono se to fakt mění a děti, na který voláme jsou kolikrát jiná vlna, než jsou tou dobou v porodnici…když vybírali naši jméno pro mě, bylo tak jednou na celým sídlišti, potom co usem se narodila bylo minimálně po jedný v baráku
no a u malý jsme tušili, že jedno ze dvou jmen, co jsme dali malý je teď na špici, ale vzestup druhého jména mě překvapuje… dokonce jsme až druhý v republice ![]()
@cabbiria dala bych jméno, které se nám rodičům líbí, bez ohledu na to, co kde kdo říká. jasně, jsou určitá jména, která v určitých vlnách převyšují jména jiná..,ale co jako? Ema..i Emma..jsou krásná jména, tedy nevidím důvod, proč nedat. Ono..,můžeš dát stokrát neobvyklé jméno a zrovna jak na potvoru, se k vám do okolí přistěhuje někdo, se stejně starým dítětem, které se bude jmenovat stejně..jak ovlivníš, aby tam nebyly 2? Jednou Tvoje berda vyroste a koho bude zajímat, že jich např. ve škole bylo víc stejného jména?
Neblázni, přeci si nebudeš vybírat jméno, které se Ti nelíbí, jen proto, že ho nikdo nemá