Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mně se mnohem víc než Ema líbí Emílie. Ale já mám prý zvrácený vkus, co se týče jmen. ![]()
Všechna jména, o kterých uvažuješ jsou krásná. U nás je třeba hodně Elišek a Sofií.
Emička je pěkný, ale kolem mě už jsou teď 3 Emy, i Eliška je všude, vybrala bych jiné jméno:)
@Fíková píše:
Mně se mnohem víc než Ema líbí Emílie. Ale já mám prý zvrácený vkus, co se týče jmen.
Jednu mám doma, takže to zvráceností nebude
A Emo jí říkáme taky. Původně jsme chtěli Emu, ale muž si vždycky představil tlustou hospodyni z nemocnice na kraji města a bylo vymalováno
. Navíc jen Em je mraky a mraky…
Tak mám asi taky zvrácený vkus, dcera je Emilie.
Emu jsem taky zavrhla z důvodu frekventovanosti, původně jsem o ní uvažovala.
Zdravím Vás všechny
,
poradíte mi prosím s jménem pro holku. Prozatím jsme se shodli na jménech Amélie a Týna. Které je podle Vás lepší nebo jaké jiné by jste volili Vy?
Děkuji Agáta
@Mascd píše:
Zdravím Vás všechny,
poradíte mi prosím s jménem pro holku. Prozatím jsme se shodli na jménech Amélie a Týna. Které je podle Vás lepší nebo jaké jiné by jste volili Vy?Děkuji Agáta
PS: Zapomněla jsem dopsat, že jméno je k přijmení Dvořáková.
K tomuto příjmení spíše ta Týna…a nebo místo Amélie spíše česká verze Amálie ![]()
Zvolila bych variantu Tina, k příjmení Dvořáková se hodí skvěle
Má ji kamarádka, říká ji Tino, Tinuš, Tinul, Tinuško, Tinulko, Tiny… Opravdu k delšímu příjmení skvělé. ![]()
@Mascd píše:
Zdravím Vás všechny,
poradíte mi prosím s jménem pro holku. Prozatím jsme se shodli na jménech Amélie a Týna. Které je podle Vás lepší nebo jaké jiné by jste volili Vy?Děkuji Agáta
No Týnka je od jména Kristýnka.. Ne? Za mě raději Amélka. ![]()
@mamkyjáryk píše:
No Týnka je od jména Kristýnka.. Ne? Za mě raději Amélka.
Máš pravdu. To jo.
Ale můžeš dát normálně i Týnu. Je to to samé jak třeba Nikola. Taky můžeš dát jenom Nikki.
@lenajs píše:
Zvolila bych variantu Tina, k příjmení Dvořáková se hodí skvěleMá ji kamarádka, říká ji Tino, Tinuš, Tinul, Tinuško, Tinulko, Tiny… Opravdu k delšímu příjmení skvělé.
My máme Kristinu ![]()
Já bych byla raději pro tu Týnku, hodí se líp k příjmení. A má to být Týna, nebo Justýna či Valentýna…právě že je to zkrácený výraz pro hodně jmen, tak možná aby se to nepletlo… Jinak k té předchozí diskuzi…Ema je i náš favorit. Na jméně pro kluka jsme se s manželem shodli v podstatě hned, ale jméno pro holčičku byl trochu oříšek. Co se líbilo mně, jemu se nelíbilo ale ani trochu a opačně. Nakonec jsme se shodli na Emě a Stele, ale Ema se hodí líp k příjmení. Tak to nejspíš bude Eminka:)
Já jsem měla vybranou Viktorku a Emmičku (taky mi to s jedním m přijde neúplné), ale viktorek začalo okolo nás příbývat, tak máme Emmičku. Od
. ale kdyby bylo druhý holčička, tak jsem pro Sofinku. Alespoň by holky měly světový jména 
Emmy jde udělat hodně zkomolenin a zdrobnělin, takže jsem hrozně ráda, že jsme do Emmy šli. Přítel chtěl Johanku