Jméno Ema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
11.7.20 08:06

Ema se mi líbí, ve spojení s českým příjmením bych dala s jední m. Nekoukám, kolik dětí toho jména je, spíš na to, jestli se mi líbí a ostatní jsou mi fuk. Ani si ji nespojuju se slabikářem. Spíš s dítětem Rachel z Přátel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2152

Mame taky Emu :srdce: neprijde mi hodne pouzivane aspon u nas. Vubec nemam spojitost se slabikarem a i kdyby jo, tak jmeno je hezke. Ema bylo muj favorit uz od zacatku a mam ji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175

Iva ♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
11.7.20 08:16
@Natálka26 píše:
@Liška32Tak když nechceš tolik dávané tak dej jiné. Osobně manii se jménem Ema moc nechápu, protože mi to připomene slabikář “Ema má mísu, Ema má mámu,…” nebo ti taky muže být jedno kolik dalších holek to jméno má a dat ho. Já mám první dítě Elenu, v době kdy jsem jméno dávala jich bylo pár no a 2 roky na to se to jméno stalo mánii a byly na každým kroku Elly/Eleny/Eleonory. Od ty doby dávám jména, který stejný osud snad nepotká :mrgreen:

Elena je frekventovanejsi než Ema. My máme Emu, má ještě druhé jméno, ale narodila se v době, kdy to bylo skutečně jméno ze slabikare nebo Dietlova seriálu. Jméno je to krásné. Ta mánie přišla o pár let později a už upadla. Naše chodí do divadelního souboru, jezdí hrát i po okolí zkoušela různé sporty, jezdila na soutěže a vrstevnici svého jména nepotkala. Emicky jsou mladší :mrgreen: Ale už teď nefrci, Eleny v různých formách frčí furt.

Můj názor je ten, pokud se někomu jméno líbí, ať ho dá. Ale máš pravdu, taky jsem se snažila třem dalším dětem vybrat jména, která snad stejný osud nepotká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
11.7.20 08:18

A u nás Em není nijak moc. Nepotkáváme.
To mi až přehršel přije Elišek/Elinek Marušek a Terezek

Mi se to jméno líbí, pokud vám sedí a líbí se vám, tak ho dejte. Vždycky se najde někdo kdo bude remcat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.20 08:19

My mame Emu, jinou osobne nezname a na hristi jsme potkali Emu asi jednou :nevim: Kdyz bude mit dite smulu tak i s neuplne castym jmenem se mohou ve tride sejit dve. Treba ve firme jsme meli oddeleni o dvou lidech a pracovaly tam dve Kamily, jsou to jedine dve Kamily, co jsem kdy potkala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
11.7.20 08:19

Vlastně to nikdy nebyl můj favorit, vymyslel to muž a ten se o jména a celkově o dětské věci moc nezajímá. A mě se to začalo dost líbit, fakt k příjmení to zní úžasně a celkově je to šikovné, krátké… Ellu má sestřenice, tak to padá, nechtěla jsem žádná jména, jako už někdo žijící v rodině má. Kdyby Ema byla moje vysněné jméno odjakživa, tak neváhám a na četnost kašlu, ale právě se mi začalo hodně líbit až během těhotenství. Je tolik hezkých holčičích jmen, ale znáte ten pocit, že „to není ONO“ :D Původně jsme měli velký problém vymyslet pro chlapečka, shodli jsme se na jediném a teď se zdá, že holčičí snad bude větší problém :D Mě se líbí i jiná, muži taky, neshodneme se… Jen na té Emě jsme se shodli hned. Jako já věděla, že se dává, ale myslela jsem tak v první 20. Ale letos mi přijde, že snad sesadí z trůnu Elišku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.7.20 08:20

Mame ve skole 300 deti a Emy mame dve. Elen ani Elenu zadnou. Spis sama Eliska, Lucka, Tereza, Kristyna. Tech je v kazde tride nekolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.7.20 08:22

@Jana206

Já mám taky Elenu jedinou na kroužcích a ve třídě, ale stačí jít k ročníku moji prostřední dcery a jen na plavání (skupina po 6 dětech) jsou s ni 2. Ve školce ano nemluvím. Teď když počítám tak to nejsou 2 roky, ale 4 co dělí holky od sebe. Vždycky jsou nějaký vlny, ale to je jak Sofie těch je taky milion. Proto jsem se poučila a prostřední dcera je Adina a nejmladší Inna, zatím to nevypadá na nějaký boom u těchto jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
11.7.20 08:22

@Lochnesská příšera Kamila je teda taky krásný. Líbila se mi Olivie, ale to by se pletlo se sourozencem i s tetou :D a taky Nina nebo Hedvika. Ale muž se na to moc netváří. Každopádně ze všech mých favoritů je Ema jednoznačně nejvíc dávaná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
11.7.20 08:28

Ema je moje tchýně - nejstrašnější možná, takže tohle jméno pro mě bude mít vždycky trpkou příchuť. Ale je jich fakt mraky, taky různých variant El, rozrůstají se Mii - my máme holčičí jméno, které široko daleko není a je to pohoda :potlesk:, všichni vědí, o koho jde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
11.7.20 08:29

Znam jenom jednu dospelou a kvuli ni jsem to jmeno nikdy moc nemusela. Ale diky festivalovemu filmu Ema od Pabla Larraína bych letos Emu dala urcite :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
11.7.20 08:30

My jsme s manželem Emu chtěli, už když jsme se bavili, jak se naše děti budou jmenovat a ještě jsme rodinu ani neplánovali, takže pro nás je to to vysněné. A že se tak to jméno rozšířilo nám nevadilo, my jsme žádné jiné jméno prostě nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
11.7.20 08:34

Tak když v top 10 jsou Ema i Emma, tak je jasný, že argument „já znám jen tu naši“ neobstojí :mrgreen: Prostě je jich víc než dost. Moje dcery mají jména vzácná a jsem fakt ráda :srdce: Masovku, zvlášť takovou jako Ema, bych nedala. Když slyším o dalším miminku Ella nebo Emma, už protočím oči :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.20 08:35

Na škole, kde máme cca 500 děti není jediná Ema a jedna Elen, takže nevím 🤷 ve svém okolí znám Emu jednu Eleny dvě. Za to samé Elišky, Adélky, Anetky, Nikolky takže nechápu ten blázinec ohledne frekvence určitého jméno :nevim: přesně tak vždy jsou a byly různé vlny… Takže bych dala co se vám líbí a neřešila to! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí