Jméno Ema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17745
26.10.10 17:19
Angua píše:
Stejně, člověk se snaží, myslí si, jak to nevybral a na plavání se mě ptali, jestli je malý Roman nebo Samuel :roll: :zed: :lol:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
26.10.10 17:31

My máme Elišku, ale Ema se mi taky moc líbí :-) Je fakt, že Eliška i Sofii dnes dává kde kdo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
26.10.10 17:35
Angua píše:
Zuzu, ale Zbiněk, to snad ani není, ne? Fuj, to vypadá hrozně :lol: :lol: :lol: To zas kdo by napsal Zbiněk, je u mě idiot a dobře mu tak :mrgreen:Stejně, člověk se snaží, myslí si, jak to nevybral a na plavání se mě ptali, jestli je malý Roman nebo Samuel :roll: :zed: :lol:

Angu, to říká jen náš „vtipálek“ ZbYněk :mrgreen:
A s tím Romanem a Samuelem bude asi tak, že máte takové pěkné příjmení :wink:

A my máme dvě L taky kvůli tomu, že nám jen ELA příšlo krátké :nevim: S tím jedním navíc je to hezčí, o jedno písmenko delší :mrgreen: Ale určitě ne kvůli tomu, že je to „moderní“ a už vůbec ne „světové“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.10.10 17:43

Zuzu, to určitě proto. Ale já jsem teda ještě neslyšela, že by měl někdo příjmení Samuel a nahlásil si dítě do formuláře zdrobnělým jménem :mrgreen: Ačkoli lidi jsou asi různí :lol:

Mně je jasné, že většina lidí má k tomu zdvojení nějaký důvod, ale ne vždycky je mi jasný :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
26.10.10 17:50

Angu, však jistě :wink: Každému se líbí něco… My třeba kdybychom měli prvního kluka, tak sama víš, že jsme chtěli Samuela :-)
Dneska už bych ho nedala. Líbí se mi pořád, ale je to jak s El(l)ou, roztrhl se s nima pytel :roll: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
26.10.10 17:54

No mně se taky nelíbí jména v čechách dávaná jako Jennifer, John, Nathalien, Mathiass, Rebeca, apodobně, ale u Elly a Emmy mi to přijde naprosto přirozené a vůbec ne poameričtěné. Právě mi to připomíná i jméno Anna, tam se u toho nikdo nepozastavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.10 18:27

Už odbočuju od tématu, naše sousedka se jmenuje Jennifer Tomášková :zed: :pocitac: :lol: Cizí jméno a jadrně české příjmení :mrgreen:
Toto nechápu :roll:

• Citovat
  • Upravit
50725
26.10.10 18:39

Já jsem zrovna našla 2 Samíkovy jmenovce na FB :mrgreen: Tak zas tak hrozné to nebude - ale jsou to asi Američani :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
26.10.10 18:46

Máme synovce Samuela - na Slovensku. Tam je toto jméno dost oblíbené, běžné - „Samko, Samo“. Znám pár Samuelů z okolí, tak mi to zase tak „vyjímečné“ nepřijde :mrgreen:

Angu, to jsi ale asi nechtěla slyšet :kytka: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.10.10 19:04
Jana206 píše:
Máme synovce Samuela - na Slovensku. Tam je toto jméno dost oblíbené, běžné - „Samko, Samo“. Znám pár Samuelů z okolí, tak mi to zase tak „vyjímečné“ nepřijde :mrgreen:Angu, to jsi ale asi nechtěla slyšet :kytka: :lol:

Ne, mně to neva a vím, že na Slovensku je to jméno celkem běžné. Moc se mi právě líbí, jak říkají Samko :-D

Asi i záleží, kde člověk žije - třeba ve velkých městech je to úplně normální, my jsme město menší, tak občas ještě někdo hledí a diví se, jak kdyby se jmenoval Kleofáš - tu je to samý Tomáš a Lukáš :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.10.10 19:07

Jináč jsem myslela jmenovce i s příjmením, Samuelů je samo kopec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
26.10.10 22:27

Zajímavá diskuze. Mně se líbí Ema nepochopitelně i s dvěma :wink: A ještě víc Ella. Ovšem díky ryze českému příjmení jsem si nechala zajít chuť

Angua píše:
Myslím, že dát za našich babiček třeba jméno Petra, když každá byla Fanka, Božena nebo Vlasta, tak by si taky ťukali na čelo, co si to vymýšlím za exotiku - přitom dneska je to považováno za normální české jméno.

Anguo,
babičky jméno Petra určitě znaly, ono se dávalo i dřív jen v jiné variantě např. Petronila (na Slovensku Petronela). Takže já mám jméno po prababičce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
26.10.10 22:34

to je taky moc pěkné jméno. :wink: Taky jsem Petra a Petronela by se mě líbilo víc. :hug: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.10.10 22:42

Jasné, Petra byl příklad, protože se tak jmenuju a taky to byla jednu dobu „vlna“. Ale moc jich prostě tehdy nebylo, aspoň teda co vím.

No být Petronila, z toho mám hrůzu, to je jak ta teta Petronila z Pipi :roll: :zed: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
26.10.10 22:51
:lol: :lol: :lol: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie