Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám taky Eminku, takže jen a jen doporučuji ![]()
Jsou to krásné, chytré holčičky (teda doufám) ![]()
Ema se mi moc líbí, ale už se mi nelíbí zdrobnělina Emička.
Ahoj! Je to hlavně na tobě jaké dáš jméno, určitě bych se neřídila tím že je jich moc a každý to jméno dává. Pokud se ti líbí tak není co řešit (já mám syna Matyáše-těch je taky hodně)
Ema je krásné jméno, ale mě se líbí i ta Justýna ![]()
Emu jsem také chtěla, bohužel doma to neprošlo
a po druhé snad ani nedoufám, ale také se mi líbila Eliška, což hned bylo „ze mlejna…“
takže to také neklaplo ![]()
Máme Sofii a také je to poslední dobou hodně dávané jméno, ale nevadí mi to, lepší než dát něco co se ti nelíbí a pak si na to celý život zvykat ![]()
Zas tolik těch Emiček nebude, je na 23. místě (619 případů v republice v roce 2008), Elišek je daleko víc, v roce 2008 na 3. místě četnosti (2264 holčiček).
Mi trochu vadí ten německý původ, odvozenina z Ermentrud, Ermenhild, ale já vesměs řeším prkotiny, takže být tebou, tak Emičku klidně dám ![]()
Mě se líbí Emma a Emily, ale k ryze českému příjmení je to sebevražda
!
Ema je uhlazené, krásné jméno! ![]()
bosinka píše:
Já mám taky Eminku, takže jen a jen doporučuji
Jsou to krásné, chytré holčičky (teda doufám)
To je hezky napsané, tak diplomaticky
! ![]()
mě se taky moc líbí Emma, chtela jsem taky Eminku ale mam Matýska
tak snad to druhý bude Emma
ikdyz pritel mi tenkrat kdyz jsme vybirali jmena rekl, ze Ema je jako pštros (Emu)
nerozumí tomu ![]()
Ahoj,máte vybrané krásné jména,přesně takové se líbí i mě.
Já jsem chtěla strašně dát malé jméno Ema
ale manžel s malým vyhráli a tak máme Nelu.Taky jsme se pořád dohadovaly.
jaké jméno dát.Ale Nelinka je taky krásné jméno.Taky Eliška je moc pěkné,líbilo by se mě i Ella.Chtěly jsme kratší jméno,protože máme dlouhé příjmení.
Pak nám napiš co zvítězilo.
![]()
Ema je samo nejhezci jmeno
![]()
Ted byc ho ale nedala,roztrh se s nima pytel a Ema je na kazdym rohu.Pred dvema lety,tomu tak nebylo.Pribyva jich a myslim,ze za par let jich bude stejne moc,jako treba Natalek
Já jsem si taky pro malou vybrala jméno Ema a pak zjistila, jak je to teď oblíbené jméno, tak jsem začala zvažovat, jestli ho vůbec dát (nemám ráda situace, kdy je na hřišti nebo ve třídě spousta Emiček a nikdo pak neví, na koho kdo volá…), ale jiné, které by se nám líbilo a hodilo k příjmení, prostě nemůžeme najít… Elišku by dal manžel, ale tak se jmenuju já a nejsem zastánce jména po rodičích (navíc ještě oblíbenější:-). Moc se mě ale nelíbí dnešní móda dávat jména typu Emma, Ella, Emily, když existuje i česká varianta… ale proti gustu…
Abych byla upřímná, je mi jedno kolik lidí má jméno, které se mi líbí. ![]()
Dávám ho kvůli sobě, že je hezké.Věřím, že je někomu nepříjemné velké množství určitého jména, ale to pro mne neni důvod jméno nedat! ![]()
My jsme dali s jednim M kvuli typicky ceskymu prijmeni,ke kteremu by Emma vypadala smesne.
Dnes bych opravdu pojmenovala uplne jinak,i kdyz se mi to jmeno stale moc libi.
Ema je u prcků v mém okolí hodně frekventované jméno, Je sice moc hezké, ale nedala bych ho, už jich je na můj vkus trochu moc, stejně jako Elišek. Z těch 4 se mi nejvíc líbí Justýna
El-Brno píše:
Já jsem si taky pro malou vybrala jméno Ema a pak zjistila, jak je to teď oblíbené jméno, tak jsem začala zvažovat, jestli ho vůbec dát (nemám ráda situace, kdy je na hřišti nebo ve třídě spousta Emiček a nikdo pak neví, na koho kdo volá…), ale jiné, které by se nám líbilo a hodilo k příjmení, prostě nemůžeme najít… Elišku by dal manžel, ale tak se jmenuju já a nejsem zastánce jména po rodičích (navíc ještě oblíbenější:-). Moc se mě ale nelíbí dnešní móda dávat jména typu Emma, Ella, Emily, když existuje i česká varianta… ale proti gustu…
Asi to nebude vysloveně módou dneška.Když se jméno líbí a je k němu vztah, proč ne?
Ve filmu Tatínek od Jana Svěráka říkal jeho otec, že bylo trochu s podivem, že jeho rodiče mu dali jméno Zdeněk, protože v tu dobu to byl jen Pepík, Tonda a Franta
.
Mělo by se trochu hledět na to, jak to sedí k příjmení, ale ani to někoho neodradí, jak píšeš… dle gusta
!