Jméno Ema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
175
26.10.10 10:30

Já mám taky Eminku, takže jen a jen doporučuji :lol:
Jsou to krásné, chytré holčičky (teda doufám) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
26.10.10 10:31

Ema se mi moc líbí, ale už se mi nelíbí zdrobnělina Emička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
26.10.10 10:36

Ahoj! Je to hlavně na tobě jaké dáš jméno, určitě bych se neřídila tím že je jich moc a každý to jméno dává. Pokud se ti líbí tak není co řešit (já mám syna Matyáše-těch je taky hodně) :mrgreen: Ema je krásné jméno, ale mě se líbí i ta Justýna :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1950
26.10.10 10:37

:srdce: Emu jsem také chtěla, bohužel doma to neprošlo :-( a po druhé snad ani nedoufám, ale také se mi líbila Eliška, což hned bylo „ze mlejna…“ :roll: :mrgreen: takže to také neklaplo :zed:
Máme Sofii a také je to poslední dobou hodně dávané jméno, ale nevadí mi to, lepší než dát něco co se ti nelíbí a pak si na to celý život zvykat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
26.10.10 10:41

Zas tolik těch Emiček nebude, je na 23. místě (619 případů v republice v roce 2008), Elišek je daleko víc, v roce 2008 na 3. místě četnosti (2264 holčiček).

Mi trochu vadí ten německý původ, odvozenina z Ermentrud, Ermenhild, ale já vesměs řeším prkotiny, takže být tebou, tak Emičku klidně dám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
26.10.10 10:45

Mě se líbí Emma a Emily, ale k ryze českému příjmení je to sebevražda :mrgreen: !
Ema je uhlazené, krásné jméno! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
26.10.10 10:46
bosinka píše:
Já mám taky Eminku, takže jen a jen doporučuji :lol:
Jsou to krásné, chytré holčičky (teda doufám) :mrgreen:

To je hezky napsané, tak diplomaticky :mrgreen: ! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
26.10.10 10:50

mě se taky moc líbí Emma, chtela jsem taky Eminku ale mam Matýska :-) tak snad to druhý bude Emma :palec: ikdyz pritel mi tenkrat kdyz jsme vybirali jmena rekl, ze Ema je jako pštros (Emu) :-( nerozumí tomu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
26.10.10 10:51

Ahoj,máte vybrané krásné jména,přesně takové se líbí i mě. :-) Já jsem chtěla strašně dát malé jméno Ema :andel: ale manžel s malým vyhráli a tak máme Nelu.Taky jsme se pořád dohadovaly. :lol: jaké jméno dát.Ale Nelinka je taky krásné jméno.Taky Eliška je moc pěkné,líbilo by se mě i Ella.Chtěly jsme kratší jméno,protože máme dlouhé příjmení.
Pak nám napiš co zvítězilo. :wink: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
26.10.10 10:52

Ema je samo nejhezci jmeno :mrgreen: :palec:

Ted byc ho ale nedala,roztrh se s nima pytel a Ema je na kazdym rohu.Pred dvema lety,tomu tak nebylo.Pribyva jich a myslim,ze za par let jich bude stejne moc,jako treba Natalek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
26.10.10 10:58

Já jsem si taky pro malou vybrala jméno Ema a pak zjistila, jak je to teď oblíbené jméno, tak jsem začala zvažovat, jestli ho vůbec dát (nemám ráda situace, kdy je na hřišti nebo ve třídě spousta Emiček a nikdo pak neví, na koho kdo volá…), ale jiné, které by se nám líbilo a hodilo k příjmení, prostě nemůžeme najít… Elišku by dal manžel, ale tak se jmenuju já a nejsem zastánce jména po rodičích (navíc ještě oblíbenější:-). Moc se mě ale nelíbí dnešní móda dávat jména typu Emma, Ella, Emily, když existuje i česká varianta… ale proti gustu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
26.10.10 10:59

Abych byla upřímná, je mi jedno kolik lidí má jméno, které se mi líbí. :think:
Dávám ho kvůli sobě, že je hezké.Věřím, že je někomu nepříjemné velké množství určitého jména, ale to pro mne neni důvod jméno nedat! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
26.10.10 11:01

My jsme dali s jednim M kvuli typicky ceskymu prijmeni,ke kteremu by Emma vypadala smesne.

Dnes bych opravdu pojmenovala uplne jinak,i kdyz se mi to jmeno stale moc libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6284
26.10.10 11:06

Ema je u prcků v mém okolí hodně frekventované jméno, Je sice moc hezké, ale nedala bych ho, už jich je na můj vkus trochu moc, stejně jako Elišek. Z těch 4 se mi nejvíc líbí Justýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
26.10.10 11:06
El-Brno píše:
Já jsem si taky pro malou vybrala jméno Ema a pak zjistila, jak je to teď oblíbené jméno, tak jsem začala zvažovat, jestli ho vůbec dát (nemám ráda situace, kdy je na hřišti nebo ve třídě spousta Emiček a nikdo pak neví, na koho kdo volá…), ale jiné, které by se nám líbilo a hodilo k příjmení, prostě nemůžeme najít… Elišku by dal manžel, ale tak se jmenuju já a nejsem zastánce jména po rodičích (navíc ještě oblíbenější:-). Moc se mě ale nelíbí dnešní móda dávat jména typu Emma, Ella, Emily, když existuje i česká varianta… ale proti gustu…

Asi to nebude vysloveně módou dneška.Když se jméno líbí a je k němu vztah, proč ne?
Ve filmu Tatínek od Jana Svěráka říkal jeho otec, že bylo trochu s podivem, že jeho rodiče mu dali jméno Zdeněk, protože v tu dobu to byl jen Pepík, Tonda a Franta :nevim: .
Mělo by se trochu hledět na to, jak to sedí k příjmení, ale ani to někoho neodradí, jak píšeš… dle gusta :palec: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí