Jméno Ema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17745
26.10.10 11:09
Eemii píše:
My jsme dali s jednim M kvuli typicky ceskymu prijmeni,ke kteremu by Emma vypadala smesne.Dnes bych opravdu pojmenovala uplne jinak,i kdyz se mi to jmeno stale moc libi.

Jo, souhlasím.U nás by to vypadalo taky k smíchu :-P !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
26.10.10 11:14

My máme třeba Šimona jméno na kluka a před 10 lety nám hodně lidí řeklo že co je to za jméno a proč ho dáváme? :roll: prostě jsme si řekly že ho dáme a hotovo,nám se moc líbilo. :hug: Nejvíc měla blbých řečí tchýně. :-( v dalekém oklí nebylo jediného Šimona a ted se tady začínají množit. :pankac: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.10 11:26

ahoj, Ema je nádherné jméno, měli jsme ji také připravenou, kdyby byl Tomík holčička :lol: Krásně zní jako Ema a i jako zdrobněliny _ Emička, Eminka, Emča, Emušák, Emuška… jinak mně se taky ještě líbilo Eliška, ale manža trval na Emě. A jsem pro to-aby byla s jedním M (my též máme typické české jméno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.10.10 11:28

Radši Emu, Elišek je spousta, je to děsně profláklé jméno, vlastně i Ema jde do módy a je jich taky dost.
Nečetla jsem diskuzi, nevím jestlis tu psala příjmení, ale Ema jde dohromady téměř s jakýmkoli, takže schvaluji :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.10.10 11:31
helmitka píše:
Zas tolik těch Emiček nebude, je na 23. místě (619 případů v republice v roce 2008), Elišek je daleko víc, v roce 2008 na 3. místě četnosti (2264 holčiček).Mi trochu vadí ten německý původ, odvozenina z Ermentrud, Ermenhild, ale já vesměs řeším prkotiny, takže být tebou, tak Emičku klidně dám :kytka:

Já myslela, že je to odvozenina z Emílie, to už tak germánsky nezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
26.10.10 11:39

Ahoj, Ema je pěkné jméno. :palec: My máme Ellu. Má něměcké příjmení (krátké), tak jsme dali se dvěma L :wink:
Když jsme se bavili s partnerem o druhém mimi a vymýšleli jména, líbio se nám Sofie :wink: Hodně se nám líbí třeba Lylli, Nelly, atp… Jenže je to hloupé dát, neboť když budeme volat Ellí nebo Nellí, doběhnou obě :roll: :wink:
A taky jsme nejdříve chtěli nějaké ne moc často používané jméno a dnes se s El(l)ama roztrhl pytel… To si dnes už nevybereš. To by jsi musela dát hodně „atypické“ a pak by Ti dítě mohlo to jméno taky vyčítat :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.10.10 11:40

Jméno EMA bylo náš dlouhý favorit spolu s Alžbětou, nakonec jsme volili Bětku, protože kolem nás se to jenom hemží Emičkami :) - ale jinak opravdu hezké jméno.

Mě se líbí i Sofie (ale u manžela nepřošla do úzkého výběru).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.10 11:42

To je taky hrozný, příjmení bude Kváčová a manžel má hodně zvláštní jméno(sice české, ale divné.. mně už se teda začalo líbit, ale asi jen proto, že je úžasný :)), takže mi nevadí nějaké zvláštní :) Ale stejně se asi nedohodnem :) Já jsem právě pro Emičku nebo Sofinku - to manžel odmítá. On má právě návrhy Eliška nebo Justýnka a to se mi moc nelíbí. Ale zase vim, že na každé jméno si zvyknete a budete ho mít rádi. Ale já už rodím skoro za měsíc. To bude boj

• Citovat
  • Upravit
17745
26.10.10 11:43
petrag2 píše:
My máme třeba Šimona jméno na kluka a před 10 lety nám hodně lidí řeklo že co je to za jméno a proč ho dáváme? :roll: prostě jsme si řekly že ho dáme a hotovo,nám se moc líbilo. :hug: Nejvíc měla blbých řečí tchýně. :-( v dalekém oklí nebylo jediného Šimona a ted se tady začínají množit. :pankac: :dance:

Přesně tak, jak píšeš!S Šimonama se roztrhl pytel, ale ani to mi nezkazilo výběr a Šimulku máme také :huban: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
26.10.10 11:45

ted se rodí dost Emiček já bych byla pro Sofinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
26.10.10 11:48

Taky se mi líbí jméno Ema :) Ema Kváčová by šlo, ale Sofie Kváčová je myslím divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

Mně se Ema líbí moc, ale nepodařilo se mi to protlačit přes drahého ani minule, takže pochybuju, že by mi to tentokrát vyšlo :lol: :lol: :lol:

Ale začalo se to dávat teď dost. To jsou holt takové vlny - jak Samuel :roll: :nevim: To si člověk nevybere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
Anonymní píše:
To je taky hrozný, příjmení bude Kváčová a manžel má hodně zvláštní jméno(sice české, ale divné.. mně už se teda začalo líbit, ale asi jen proto, že je úžasný :)), takže mi nevadí nějaké zvláštní :) Ale stejně se asi nedohodnem :) Já jsem právě pro Emičku nebo Sofinku - to manžel odmítá. On má právě návrhy Eliška nebo Justýnka a to se mi moc nelíbí. Ale zase vim, že na každé jméno si zvyknete a budete ho mít rádi. Ale já už rodím skoro za měsíc. To bude boj

Všechna jména jdou zprotivit a zošklivit!
Já mám spíš takovou přihlouplou povahu, že Ty jména k někomu přiřadím a když to byl nějaký poťouchlík, tak to jméno nedám z důvodů jistých :roll: :mrgreen: !
Můj bratr mi zošklivoval jméno Daniela, prý, že zní romsky „Danihela“ :cert: !Tak jsme mu řekla, že je vedle, ale tak mě zvyklal lump jeden, že jsem ho nedala.
Neuhodneš jméno, které má jeho žena a dcerka :pocitac: :mrgreen: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
26.10.10 11:50

Ema je moc pěkné! taky to bývalo moje favoritní jméno, ale několik mých kamarádek mě předběhlo :-D

Jestli se líbí, tak bych neváhala… je jich teď sice dost, stejně tak i Elišek… ale ta Vaše bude jedna!!! :kytka:
Asi bych taky hleděla spíš, jak to ladí s příjmením, na ostatní lidi nehledět!
Já osobně pro jména nápaditá, všeho druhu, ať si kdo chce co říká… i když my nakonec od Zachary /Zak/ pro chlapečka upustili, jdeme žít zpět do Čech, tak přemýšlíme, aby s tím neměl spíš patálie… i když, ještě nám 15 týdnů na rozmyšlenou zbývá, tak uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
26.10.10 12:03

Já mám Emu sestru, je jí 24, tehdy byla jediná, teď je Em jak máku! Ale jméno je to hezký. Eliška se mi naopak nelíbí vůbec, to je tak pro holčičku do pěti let, ale na dospělou ženskou mi to přijde divný, jak nějakej diblík :lol: Ela i Ella je super ( a může se jim říkat Eliško:-)) Justýna je úplně super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí