Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Crystal87 píše:
ted se rodí dost Emiček já bych byla pro Sofinku
No vsak i Sofinek je pozehnane..s nama v porodce byly hned dve
.Takovy krasny,vzneseny jmeno,uplne zacina ztracet
tu jedinecnost
Alice19761 píše:
Všechna jména jdou zprotivit a zošklivit!
Já mám spíš takovou přihlouplou povahu, že Ty jména k někomu přiřadím a když to byl nějaký poťouchlík, tak to jméno nedám z důvodů jistých![]()
!
Mám to stejně. Taky si vždy ke jménu někoho přiřadím, proto taky spousta pěkných jmen vypadlo ze seznamu jen proto, že ta osoba byla hloupá či něco podobného
![]()
Altche píše:
Ela i Ella je super ( a může se jim říkat Eliško))
Tak za tohle by Tě můj chlap káral
Nesnáší, když naši Ellince někdo říká Eliško… Když někde jsme, třeba vypadá, že si ničeho nevšímá, ale jakmile slyší, že jí někdo oslovil Eliško, tak hned spustí a začne všem vysvětlovat, jak se věci mají
Často to dělají starší lidé a některé děti (malá si ráda hraje s 10letýma klukama
)… ![]()
Alice19761 píše:Anonymní píše:Všechna jména jdou zprotivit a zošklivit!
To je taky hrozný, příjmení bude Kváčová a manžel má hodně zvláštní jméno(sice české, ale divné.. mně už se teda začalo líbit, ale asi jen proto, že je úžasný, takže mi nevadí nějaké zvláštní
Ale stejně se asi nedohodnem
Já jsem právě pro Emičku nebo Sofinku - to manžel odmítá. On má právě návrhy Eliška nebo Justýnka a to se mi moc nelíbí. Ale zase vim, že na každé jméno si zvyknete a budete ho mít rádi. Ale já už rodím skoro za měsíc. To bude boj
Já mám spíš takovou přihlouplou povahu, že Ty jména k někomu přiřadím a když to byl nějaký poťouchlík, tak to jméno nedám z důvodů jistých![]()
!
Můj bratr mi zošklivoval jméno Daniela, prý, že zní romsky „Danihela“!Tak jsme mu řekla, že je vedle, ale tak mě zvyklal lump jeden, že jsem ho nedala.
Neuhodneš jméno, které má jeho žena a dcerka![]()
!
To mám taky
Třeba bych nedala jméno Alexandra, neboť do školy se mnou chodila Saša, co si šlapala na jazyk a říkala si Fafa
navíc byla strašně protivná. No a takhle podobně mám zošklivenou Markétu a Danielu taky.
Dospělou Emu neznám, takže dobrý ![]()
Eemii píše:Crystal87 píše:No vsak i Sofinek je pozehnane..s nama v porodce byly hned dve
ted se rodí dost Emiček já bych byla pro Sofinku.Takovy krasny,vzneseny jmeno,uplne zacina ztracet
tu jedinecnost
tak u nás se teda Sofinky moc nerodí ![]()
Gina108 píše:
To mám takyTřeba bych nedala jméno Alexandra, neboť do školy se mnou chodila Saša, co si šlapala na jazyk a říkala si Fafa
navíc byla strašně protivná. No a takhle podobně mám zošklivenou Markétu a Danielu taky.
Dospělou Emu neznám, takže dobrý
Tak Fafa mě dostala
!
Crystal87 píše:Eemii píše:tak u nás se teda Sofinky moc nerodíCrystal87 píše:No vsak i Sofinek je pozehnane..s nama v porodce byly hned dve
ted se rodí dost Emiček já bych byla pro Sofinku.Takovy krasny,vzneseny jmeno,uplne zacina ztracet
tu jedinecnost
U nás taky ne! ![]()
Ještě jsem zapomněla napsat, že bych určitě nedávala Emma - celý život bude zdůrazňovat, že je Emma s dvěma
Ale mně se vůbec to bezdůvodné zdvojování písmenek nelíbí - přijde mi to ujeté, že se asi někdo snažil být světový. I když byl třeba důvod jiný
![]()
Angua píše:
Ještě jsem zapomněla napsat, že bych určitě nedávala Emma - celý život bude zdůrazňovat, že je Emma s dvěma![]()
![]()
Ale mně se vůbec to bezdůvodné zdvojování písmenek nelíbí - přijde mi to ujeté, že se asi někdo snažil být světový. I když byl třeba důvod jiný
![]()
![]()
Tak v tomhle o světovost vůbec nejde, prostě se mi to tak líbí, jen tak…
!
Proč ve všem vidět nějaké zviditelnění nebo módu¨?
Prostě líbí se to a basta! ![]()
Nečetla jsem diskuzi. Máme Emu Marii, běžně používáme její první jméno
Dřív to bylo jméno jen ze Slabikáře, dnes jsem si taky všimla, že se to Emičkami jen hemží. Ale nám to nevadí, moc se nám to líbí ![]()
Eliška se mi nelíbí a nelíbilo nikdy. Vadilo by mi, že je vlastně „zdrobnělina“ oficiální křestní jméno - stejně jako Oldřiška, Jindřiška apod..Ale je to jen můj názor, pocit, sama se tak nejmenuji, ale znám ženy těchto jmen a právě toto jim vadí ![]()
Každý má svůj názor, mě se třeba zdvojené jméno líbí, ale musí to k sobě „pasovat“, naopak se mi nelíbí moderny typu Vanessa nebo Sophie a Ella. Těch potkáváme na hřišti a v MC daleko více, než Emiček.
Emu jsem chtěla s jedním „M“, dvě se mi nelíbila.
Angua píše:
Ještě jsem zapomněla napsat, že bych určitě nedávala Emma - celý život bude zdůrazňovat, že je Emma s dvěma![]()
![]()
![]()
![]()
Gina 108, Emilii se říká domácky Ema, ale Ema, co je v kalendáři, je prostě ta německá Erma
Emilii mám vybranou já, teda, spíš, holka se tak chce mermomocí jmenovat a původ Emilie je latinský (aemilius - soutěžící)
já mám třeba Anežku a spousta lidí si myslí, že je to odvozenina od Anny, jenže je to původně řecká Agnes ![]()
stejně mě baví, jak si každý hájí to svoje a jak se vkus každé z nás liší ![]()