Jméno Ema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21896
26.10.10 12:10
Crystal87 píše:
ted se rodí dost Emiček já bych byla pro Sofinku

No vsak i Sofinek je pozehnane..s nama v porodce byly hned dve :-D .Takovy krasny,vzneseny jmeno,uplne zacina ztracet :-D tu jedinecnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
26.10.10 12:13
Alice19761 píše:
Všechna jména jdou zprotivit a zošklivit!
Já mám spíš takovou přihlouplou povahu, že Ty jména k někomu přiřadím a když to byl nějaký poťouchlík, tak to jméno nedám z důvodů jistých :roll: :mrgreen: !

Mám to stejně. Taky si vždy ke jménu někoho přiřadím, proto taky spousta pěkných jmen vypadlo ze seznamu jen proto, že ta osoba byla hloupá či něco podobného :roll: :wink:

Altche píše:
Ela i Ella je super ( a může se jim říkat Eliško))

Tak za tohle by Tě můj chlap káral :mrgreen: Nesnáší, když naši Ellince někdo říká Eliško… Když někde jsme, třeba vypadá, že si ničeho nevšímá, ale jakmile slyší, že jí někdo oslovil Eliško, tak hned spustí a začne všem vysvětlovat, jak se věci mají :oops: :lol: Často to dělají starší lidé a některé děti (malá si ráda hraje s 10letýma klukama :-D)… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.10.10 12:16
Alice19761 píše:
Anonymní píše:
To je taky hrozný, příjmení bude Kváčová a manžel má hodně zvláštní jméno(sice české, ale divné.. mně už se teda začalo líbit, ale asi jen proto, že je úžasný :)), takže mi nevadí nějaké zvláštní :) Ale stejně se asi nedohodnem :) Já jsem právě pro Emičku nebo Sofinku - to manžel odmítá. On má právě návrhy Eliška nebo Justýnka a to se mi moc nelíbí. Ale zase vim, že na každé jméno si zvyknete a budete ho mít rádi. Ale já už rodím skoro za měsíc. To bude boj
Všechna jména jdou zprotivit a zošklivit!
Já mám spíš takovou přihlouplou povahu, že Ty jména k někomu přiřadím a když to byl nějaký poťouchlík, tak to jméno nedám z důvodů jistých :roll: :mrgreen: !
Můj bratr mi zošklivoval jméno Daniela, prý, že zní romsky „Danihela“ :cert: !Tak jsme mu řekla, že je vedle, ale tak mě zvyklal lump jeden, že jsem ho nedala.
Neuhodneš jméno, které má jeho žena a dcerka :pocitac: :mrgreen: !

To mám taky :lol: Třeba bych nedala jméno Alexandra, neboť do školy se mnou chodila Saša, co si šlapala na jazyk a říkala si Fafa :mrgreen: navíc byla strašně protivná. No a takhle podobně mám zošklivenou Markétu a Danielu taky. :oops: Dospělou Emu neznám, takže dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
26.10.10 12:27
Eemii píše:
Crystal87 píše:
No vsak i Sofinek je pozehnane..s nama v porodce byly hned dve :-D .Takovy krasny,vzneseny jmeno,uplne zacina ztracet :-D tu jedinecnost

tak u nás se teda Sofinky moc nerodí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
26.10.10 12:29
Gina108 píše:
To mám taky :lol: Třeba bych nedala jméno Alexandra, neboť do školy se mnou chodila Saša, co si šlapala na jazyk a říkala si Fafa :mrgreen: navíc byla strašně protivná. No a takhle podobně mám zošklivenou Markétu a Danielu taky. :oops: Dospělou Emu neznám, takže dobrý :lol:

Tak Fafa mě dostala :palec: :mrgreen: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
26.10.10 12:42
Crystal87 píše:
Eemii píše:
Crystal87 píše:
tak u nás se teda Sofinky moc nerodí :wink:

U nás taky ne! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.10.10 13:18

Ještě jsem zapomněla napsat, že bych určitě nedávala Emma - celý život bude zdůrazňovat, že je Emma s dvěma :lol: :lol: :lol: Ale mně se vůbec to bezdůvodné zdvojování písmenek nelíbí - přijde mi to ujeté, že se asi někdo snažil být světový. I když byl třeba důvod jiný :mrgreen: :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
26.10.10 13:21

Proč je vůbec Anna s dvěma N? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
26.10.10 13:24
Angua píše:
Ještě jsem zapomněla napsat, že bych určitě nedávala Emma - celý život bude zdůrazňovat, že je Emma s dvěma :lol: :lol: :lol: Ale mně se vůbec to bezdůvodné zdvojování písmenek nelíbí - přijde mi to ujeté, že se asi někdo snažil být světový. I když byl třeba důvod jiný :mrgreen: :nevim: :lol:

Tak v tomhle o světovost vůbec nejde, prostě se mi to tak líbí, jen tak… :mrgreen: !
Proč ve všem vidět nějaké zviditelnění nebo módu¨?
Prostě líbí se to a basta! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
26.10.10 13:25

Nečetla jsem diskuzi. Máme Emu Marii, běžně používáme její první jméno :-) Dřív to bylo jméno jen ze Slabikáře, dnes jsem si taky všimla, že se to Emičkami jen hemží. Ale nám to nevadí, moc se nám to líbí :srdce:

Eliška se mi nelíbí a nelíbilo nikdy. Vadilo by mi, že je vlastně „zdrobnělina“ oficiální křestní jméno - stejně jako Oldřiška, Jindřiška apod..Ale je to jen můj názor, pocit, sama se tak nejmenuji, ale znám ženy těchto jmen a právě toto jim vadí :mrgreen:

Každý má svůj názor, mě se třeba zdvojené jméno líbí, ale musí to k sobě „pasovat“, naopak se mi nelíbí moderny typu Vanessa nebo Sophie a Ella. Těch potkáváme na hřišti a v MC daleko více, než Emiček.

Emu jsem chtěla s jedním „M“, dvě se mi nelíbila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
26.10.10 13:26
RyBANA píše:
Proč je vůbec Anna s dvěma N? :-D

Ano :mrgreen: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
26.10.10 13:28

Tak nej je ta Sofie.

• Citovat
  • Upravit
44192
26.10.10 13:29

Justýna je taky moc pěkné jméno,taky se mi líbí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
26.10.10 13:38
Angua píše:
Ještě jsem zapomněla napsat, že bych určitě nedávala Emma - celý život bude zdůrazňovat, že je Emma s dvěma :lol: :lol: :lol: Ale mně se vůbec to bezdůvodné zdvojování písmenek nelíbí - přijde mi to ujeté, že se asi někdo snažil být světový. I když byl třeba důvod jiný :mrgreen: :nevim: :lol:
:-) My máme Emmu. Přítel má složité cizí příjmení proto jsme potřebovali jednoduché krátké jméno. A když jsme se dověděli, že to bude holčička, tak mně napadlo tohle jediné jméno a ty dvě eM právě kvůli tomu příjmení, měla jsem pocit, že to k sobě sluší líp než s jedním M. A říct ostatním, že se píšu s dvěma eM není taková tragédie, myslím, že někdo je na tom hůř…třeba ti, co mají křestní jména dvě a obě cizí…a že pak k tomu mají příjmení například Horák, tak k tomu se ani nebudu vyjadřovat :mrgreen: Já jsem Silvie a celý život vysvětluju, že nejsem ani Sylva ani Sylvie a dokonce můj vlastní bratr má problémy si to zapamatovat :lol:
  • Citovat
  • Upravit
1013
26.10.10 13:47

Gina 108, Emilii se říká domácky Ema, ale Ema, co je v kalendáři, je prostě ta německá Erma
Emilii mám vybranou já, teda, spíš, holka se tak chce mermomocí jmenovat a původ Emilie je latinský (aemilius - soutěžící)

já mám třeba Anežku a spousta lidí si myslí, že je to odvozenina od Anny, jenže je to původně řecká Agnes :wink:

stejně mě baví, jak si každý hájí to svoje a jak se vkus každé z nás liší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí