Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak já původně chtěla Ellu, ale už jsou u nás v baráku dvě, za to Emu/Emmu neznám ani jednu, takže jeden z faovitů
Pak se mi líbí Nela a Sára ![]()
Ahoj holky, zajímal by mě váš názor na jméno Ema. Je to náš opravdu velkej favorit, já jsem do toho jména zamilovaná už od puberty, trochu mě mrzí že jsem neměla dtě tak ped 10 lety, kdy se ještě tolik nedávalo. Je to jedno z mála, na kterém se shodnu i s manželem a které se mu dokonce opravdu moc líbí. My v okolí žádnou Emu nemáme, jen jednu znám, ale ta už je dospělá. Bohužel mě zklamalo a zamrzelo, že mi teď několik lidí nezávisle na sobě řeklo, že se to kolem nich hemží Emami, Ellami a Nelami. A jsou to lidi, kteří už děti mají, takže asi mají větší přehled, co teď frčí ve školce za jména
A proto mě zajímá i váš názor, jak často se s Emou setkáváte vy, máte nějakou ve školce, nebo třeba i více? A dali byste jméno, které se vám sice hrozně líbí, ale je hodně populární? Děkuju všem za názory ![]()
My máme Emmu. Taky žádnou neznám a ani mě to nějak nezajímá. Pokud se vám jméno líbí tak ho prostě dejte ![]()
V mem okoli je holcicek s jmenem Ema (Emma) opravdu hodne, zrovna sousedka o tri baraky dal ma Emu
Mne osobne se to jmeno vubec nelibi, evokuje to ve mne prvni tridu a v ety ze Slabikare Ema mele maso, Ema ma misu… Nicmene pokud se ti to jmeno libi uz od detstvi, s manzelem se shodnete, tak to zbytecne neres a to jmeno holcicce dejte.
@cabbiria Je mi 20, takže vlastní dítě nemám a přehled o tom, jaké je nejčastější jméno ve školce také ne, ale Ema se mi moc líbí a určitě bych jí dala
Žádnou Emu neznám…
Mimochodem já už několik let vím, že se moje dcera bude jmenovat Nela a upřímně? Je mi jedno, kolik holek se tak bude jmenovat… mě se to jméno líbí už šíleně dlouho, takže se ho nevzdám (pokud nebudu mít samé syny
)
@cabbiria ja znam asi 4 emy, dve nely a 3 elly…podle me uz je to dost ohrany, dava to ted fakt kazdej. Takze za me hezky jmeno ale nedala bych ho.
Ema je krásné jméno!
Sice čekáme kloučka, ale do papíru se jménama do porodnice jsme taky vypisovali Emu ![]()
Mimochodem Ema bylo v lonskem roce osme nejcastejsi jmeno…1. Eliska, 2. Tereza, 3. Anna, 4. Adela, 5. Natalie, 6. Sofie, 7. Kristina, 8. Ema
@cabbiria My máme Emičku, ještě než jsem otěhotněla jsme věděli, že holka bude Ema
Je fakt, že v té době jsem to jméno tak často neslyšela, pak ho začal dávat každý
Je mi to ale jedno ![]()
Emu znám jednu osobně, další 3 z doslechu (že vím, že kamarádka, kterou jsem 10let neviděla, má Emu a podobně). Manžel tohle jméno zamítl.
My jsme dali synovi nepříliš časté jméno. Vůbec jsem neřešila, kolik lidí ho kde má. No a zrovna na naší vísce je ještě jeden o půl roku mladší…a vypadá to, že spolu půjdou do školy. Takže asi tak…neřešila bych.
@cabbiria Emu znám jednu, moji neteř. Jinak jména dětem jsme vybírali podle toho, jak se nám líbí, kolik jich je v okolí jsme nijak nezjišťovali, bylo nám to jedno
Jen při přečtení příspěvku se mi hned vybavily 4 Emy a určitě by jich bylo víc, kdybych se hlouběji zamyslela. Ale pokud se vám jméno líbí, tak je přece jedno, jak častý je výskyt toho jména, ne? ![]()
Pokud by jsme Amélii zavrhli, tak by to asi byla Týna. Ne Justýna, Kristýna, Valentýna,… prostě jen Týna.