Jméno Ema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61088
22.2.16 14:09

@Gepardice no hele ja klukovi dala jmeno normalni, docela casty ale ve svym okoli jsem zadnyho kluka toho jmena neznala.. a ted se s nima rozthl pytel :nevim: takze si rikam, ze ikdyz dam holce jmeno eufrozina tak ze ve skolce na nasi pidivesnici stejne nakonec budou tri :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
22.2.16 14:19
@a12 píše:
@cabbiria mam to stejne jako ty, taky to jmeno miluju uz hrozne dlouho a vzdycky jsem chtela mit emu, prvni dite byl kluk a pokud druhy bude holka tak to proste ta ema bude a je mi jedno kolik holcicek se tak jmenuje.. nechci tady sdelovat primo jmeno moje a pritelovo ale muzu rict ze svyho casu to vedli zebricek :mrgreen: jsou hooodne nahore i ted moje jak dlouhodobe tak kratkodobe, pritelovo uz se tolik nedava ale celkove je porad na vrcholu :mrgreen: no a me osobne nikdy nevadilo ze nas toho jmena bylo hodne a porad je.. ja moc nejsem na tu originalitu takze radsi jmeno ktery je casty tim padem i oblibeny nez jmeno ktery by melo jenom moje dite a lidi by si tukali na celo :mrgreen: jinak kdyz se podivas treba na nasejmena.cz nebo neco podobnyho a zadas treba emma a ema a sectes si kolik jich je a treba kolik se jich narodilo ze posledni rok tak zjistis ze to neni az tak casty.. treba emma a ema za rok 2015 se jich narodilo 1855.. kdyz to porovnas s jinyma jmenama ktery se davaj dlohodobe a vypada to ze jich neni tolik tak zjistis ze tech emicek vlastne neni az tak tolik.. akorat, ze se zacli poradne davat az poslednich letech tak kazdymu prijde ze jich je moc :nevim:

Jo jo, máš pravdu, taky už jsem to takhle zkoumala, kolik se jich ročně narodí a že to vlastně není taková hrůza, jen to tak působí, protože dříve se to prostě nedávalo a teď to vypadá, jako když se roztrhl pytel, ale celkově jich tolik není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
22.2.16 14:22

@cabbiria neni no na terezu porad nema :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
22.2.16 14:25

V mym rocniku myho jmena bylo skoro 2300 a v rocniku kterymu jsem unikla o par dni 2600 :P takze to mas skoro 5000 holek myho jmena ve stejnym rocniku- nebo ve tride ve skole, skupine v krouzku atd. tolik emicek zdaleka jeste neni :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
22.2.16 14:25
@a12 píše:
@cabbiria neni no na terezu porad nema :-D

:lol: Ne, a ani na tu Elišku, o které jsem psala výše, ta je myslím úplně na prvním místě, ještě před tou Terezou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
22.2.16 14:34

Eliska a anicka jsou ted taky hodne davany no.. ale ty jsou dlouhodobe stejne jako tereza.. tam je predpoklad ze jeste hodne let k oblibenym patrit budou, kdovi jak se vyvine ema:P ty jsou hodne davany tak poslednich 5-10 let no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6436
11.7.20 07:45

Tak nevím. Vymysleli jsme jméno hned na začátku těhotenství, tehdy ještě i se jménem pro chlapečka. Nevěděli jsme, že je tolik dávané. Teď už víme, že to bude slečna. Ema by bylo po obou babičkách. Perfektně se hodí k příjmení. Dobře se vyslovuje sourozenci. Je hezké. ALE - zdá se mi, že letos narozené holčičky budou všechny Ema nebo Emma 8o vždycky jsem chtěla jméno, které se tolik nedává a teď nevíme, jak se rozhodnout… Nějaké názory? :D Budu ráda za diskuzi třeba mě navede správným směrem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.7.20 07:51

@Liška32

Tak když nechceš tolik dávané tak dej jiné. Osobně manii se jménem Ema moc nechápu, protože mi to připomene slabikář “Ema má mísu, Ema má mámu,…” nebo ti taky muže být jedno kolik dalších holek to jméno má a dat ho. Já mám první dítě Elenu, v době kdy jsem jméno dávala jich bylo pár no a 2 roky na to se to jméno stalo mánii a byly na každým kroku Elly/Eleny/Eleonory. Od ty doby dávám jména, který stejný osud snad nepotká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
11.7.20 07:53

@Liška32 neee, Emu neee… Já osobně nechápu, co na tom jméně všichni mají, mě nijak nezaujalo, ale je jich fakt strašně moc! Zrovna teď v srpnu se nám do rodiny taky jedna narodí :roll:… Jako kdyby to bylo moje vysněné jméno, že kterého bych byla úplně odvarena, tak bych to asi neřešila a to jméno dala, ale jinak bych se poohledla jinde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
11.7.20 07:56

Ahoj zakladatelko, Ema je opravdu dost často dávané jméno už cca. 10 let. To už je méně častá ta Ella, Ela. My jsme chtěli také málo dávané jméno ale moderní a máme Alici. V celé větší dědině je jediná s tímto jménem… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.7.20 07:57

Je jich bambilion a ani to není hezké jméno. Nedala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.7.20 08:00

Ema je a vzdycky bude moc hezke jmeno.
Komu se nelibi, at ho nedava. Neni to nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
11.7.20 08:01

Ema mele maso. To je první, na co si vzpomenu. :) My v rodině žádnou Emu nemáme a já osobně bych ho nedala.
Pokud se vám ale líbí a jste tak rozhodnuti od začátku těhotenství, ho dejte. Většina Emiček bude, protože to je momentálně asi in, ale vy budete mít Emu po babičkách :srdce: To už nemůže říct každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85351
11.7.20 08:04

@Liška32 kdyz se vam libi a chteli jste ho :nevim: my zijeme v cizine a dali jsme casto davane jmeno, protoze se nam obema libi dlouhodobe. A navic se k malymu fakt hodi nakonec :) reklo mi to pak vice lidi, ze jsme vybrali dobre, ze je to proste jasny (a to jmeno :-) ). Nelitujeme. A kdyz nekde rekneme to jmeno, tak maji lidi radost, jee tak se jmenuje muj bratr a podobne. Ve skolce teda neni nikdo toho jmena zatim a i kdyby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
11.7.20 08:06

Zhruba 60% holek co znam z okolí a narodily se v posledních zhruba trech letech jsou Emy 😆 😆 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí