Jméno Ema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61084
11.7.20 08:39
@Kelsey píše:
Mame ve skole 300 deti a Emy mame dve. Elen ani Elenu zadnou. Spis sama Eliska, Lucka, Tereza, Kristyna. Tech je v kazde tride nekolil.

Jo, mam pocit, že Kristýnka je na každým rohu :pankac:

Mně se treba Ema líbí, taky jsme ho měli pro holčičku.. Moc jich neznám.. Ale teď ji má kamarádka, tak pokud bych ještě někdy holcicku měla, už bych ji nedala.

Ale třeba mně se vůbec nelíbí ta Elen/a :oops: u ty zas já nechápu, co na ni všichni maj :mrgreen:
Elu ma sousedka a mne furt leze na jazyk oslovení Eliško :oops: což mi taky nějak vadí :mrgreen: a to jméno mi přijde nějak neúplný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.7.20 08:43

@a12
Nemam vseobecne rada sislava jmena. Takze Eliska neee. To radeji Ella (tu jsme meli v tom davu ve skole 1) nebo prave radeji Elen (Elena se mi nelibi).
Prijde mi to do budoucna vic zenstejsi jmeno, nez je Eliska (usislana a detinska).
Kde jsou vsechny Emy nevim. V okoli je jich malo :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.7.20 08:46

Absolutne nechapu to reseni, kolik deti to okolo ma. Zakladatelko, pokud se vam to jmeno libi a jeste se shodnete, tak neni o cem ne? A jeste po obou babickach. Dcera ma taky castejsi jmeno a co jako? Kazda ostatni je mi fuk, v rodine (ani te sirsi) ho nemame. Nam se libi, k dceri sedi, tak neresime ostatni. Ani nejake pripadne protaceni oci ostatnich, to mi prijde takove detinske. Je to neco, jak se tu resilo nedavno posmivani ostatnich nekomu kvuli jmenu, za me stejny pripad. Co se libi me, nelibi se jinym. Proto je tech jmen tolik a kazdeho vec, co da. Nemam potrebu resit, kolik je jich kolem a komu se to libi ci ne. Je to nase dite. Ja bych zas nedala takovy ty zvlastni a nedavany jmena, vetsina se mi nelibi nebo jsme se s manzelem neshodli (byla tu diskuze na jmeno pro kluka - Florian, Valerian, Damian). Ale nekomu se libi, at ho da. Proto se nikomu nemusim smat nebo protacet ocima. Kasli na ostatni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
11.7.20 08:51

Kazdy si rekne Em je hodne, tak jmeno nedame a prave proto jich moc neni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6435
11.7.20 08:52

@Kukacka123 To je právě to, chtěla jsem něco méně dávaného, jenže ty jména jsou prostě ošklivý, má to důvod, že jsou některý oblíbený :nevim: Ale nechci, aby se na písku otočily všechny holčičky, až budu volat na tu svou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
11.7.20 08:54

@Liška32 mame Emmu je ji 4 a pul a v celym svym okoli zadnou jinou neznam.Ve skolce jsou 3 tridy a zadna jina tam neni. Vsude ctu jak jich je strasne moc a pritom zadnou jinou neznam :mrgreen: Vlastne jo znam, ted k nam prisla jedna do prace ale je ji 21 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
11.7.20 08:59

@Russet tak me prijde, že co se dávali posledních 5 let Přátelé 3× denně, tak jsou všechny holčičky Emna, Ella a Emily :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6435
11.7.20 09:01

@Mallorka Podle televize bychom mohli dát Ednu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.20 09:04

@Liška32 Olivie se mi take libila, ale manzel zatrhnul. Jako vetsinu dalsich :roll: Nakonec jsme byli radi, ze jsme se shodli aspon na jednom jmene a ze je zrovna Ema tak caste jmeno, nam bylo v tu chvili fuk. Pro nas je to to nejlepsi jmeno se spoustou moznosti osloveni, at si kdo chce rika co chce :P Preji, at to rozhodovani nakonec dobre dopadne a budete s vybranym jmenem spokojeni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.7.20 09:20
@Liška32 píše:
@Mallorka Podle televize bychom mohli dát Ednu :mrgreen:

Zlá bedna Edna? :mrgreen: A co třeba Milagros?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
11.7.20 09:25

Ema je super :srdce: V okolí není žádná další (škola, školka, kroužky, kamarádi). Jména u holek jsme vybírali podle nás, co se hodí k příjmení, co se nám (rodičům) líbí, ne podle výskytu v okolí.. Starší má navíc příjmení po svém bio otci, dlouhé, německé. Druhý návrh byl Anežka, ale bylo by to fakt dlouhé a nevešla by se do většiny kolonek :lol:.
Známá třeba vybírá jména dětem tak, že jich pár vyberou a pak se ptají dítěte v břiše, co by se mu líbilo a podle reakcí pak vyberou. Má pět dětí a všechny si vybrali jméno sami :)

Jména šly vždy ve vlnách, vždy je něco oblíbené a pak se sejdou ve třídě čtyři Elišky, tři Nikoly a tři Nely. To je případ u dcery ve škole, do šestky přistoupili nové děti a třídy byly promíchány a tohle je výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
11.7.20 09:26

Já tuhle stádovitost prostě nemám ráda, v okolí je každá holčička na E - Emma, Ella, Evelyn, Eliška, Elena,… nebo Sofie, což je třeba pro mě super ošklivé jméno. Nedávno jsem viděla Marianu a přišlo mi to hezké už jen kvůli tomu, že jich tolik není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.7.20 09:32
@Liška32 píše:
@Kukacka123 To je právě to, chtěla jsem něco méně dávaného, jenže ty jména jsou prostě ošklivý, má to důvod, že jsou některý oblíbený :nevim: Ale nechci, aby se na písku otočily všechny holčičky, až budu volat na tu svou…

Tak si vymyslite nejaky tvar, ze se otoci jen ta vase ;) prave, i mne se plno jmen nelibi. My jsme treba ve meste, a i kdyz na dceru zavolam a je tam vice deti, otoci se jen ona. A to ma davane jmeno. Ja teda nad tim, ze bychom premysleli o cetnosti jmena, nehloubala a ani manzel :lol: proste se nam libilo obema nejvic a ac to bylo az donporodu otevrene a nechavali jsme si cas, stejne vyhralo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.7.20 09:34

@Natálka26 Masovka asi Adina nebude, ale přijde mi, že se s Medou přece jen nějak vrací na scénu. Jsou to krásná jména. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.7.20 09:35

Ač je Ema hodně vysoko v žebříčku, tak spíš znám jen samé El(l)y. Jestli se vám líbí a ještě je po babičkách, tak ji klidně dejte. Elišku a Jakuba se taky nikdo nežinýruje dát a jsou dlouhodobě úplně nejčastější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí