Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mno pokud se vám líbí a jste připravení neustále vysvětlovat, proč zrovna tohle jméno, tak ho dejte.
Já bych ho osobně nedala. Nelíbí se mi. Pokud k němu bude příjmení například Nováček, tak to bude fakt pecka ![]()
Mně se to líbí, ale nehodí se to ke každému příjmení. Jaké máte příjmení?
Já si říkala, kde jsem to jméno slyšela a bylo to v turecké telenovele.
Jestli nechcete jméno, které je TOP, co třeba Erik, Eduard ![]()
Vubec to nezni jako jmeno. A az se ho jakommalyho prdoli budou ptat, jak se jmenuje, i kdyby to vyslovil spravne (coz R asi stejne dlouho ne), tak kazdej akorat bude koukat, co tim myslel. Vsude osobne i po telefonu jmeno opakovat a hlaskovat, ze to je opravdu tak, jak to rikate… to by me asi nebavilo. A nakonec mu jeste budou deti rikat kemre ![]()
@Helca83 píše:
Souhlasím, je to hrůza, jak mu budeš říkat zdrobnele? Jediná výhoda je, ze to nemá háčky, čárky…Jinak maďarské jméno je Imre, ale cely tvar správně je Imrich, a kupodivu prý pochází z německého Emerich. Na jižním Slovensku je to hojně používané.
@sirikit píše:
Okamžitě mi naskočila „lemra“.
Mně zase Cimrmani - „Mám syna Imricha, je neduživý, půda ho neuživí. Eremü“ ![]()
Příspěvek upraven 30.08.21 v 16:33
@lleennttiillkkaa píše:
Mno pokud se vám líbí a jste připravení neustále vysvětlovat, proč zrovna tohle jméno, tak ho dejte.
Já bych ho osobně nedala. Nelíbí se mi. Pokud k němu bude příjmení například Nováček, tak to bude fakt pecka
Nebo třeba Kotlár ![]()
A nemohla to být zkratka z jiného jména, co já vím, Emerald? A ty víš zakladatelko zda jsou to Češi?
Emre čtu poprvé a přijde mi hrozné
připadá mi to jako na pc error
Hezkých jmen pro chlapce, co nejsou tuctovka typu Jakub, je dost. A oproti Emremu je teda zlatý i Kuba ![]()
Slyším to jméno poprvé a zní mi to jako žervé. Z neobvyklých jmén se mi líbí Ezra.
@Jahudka82 píše:
Mně zase Cimrmani - „Mám syna Imricha, je neduživý, půda ho neuživí. Eremü“Příspěvek upraven 30.08.21 v 16:33
Ja se musela smát nahlas
![]()
Mi to zní jako Imre a to se mi vůbec nelíbí. Nehledě na to, že by asi musel častokrát lidi opravovat, že není Imre, ale Emre. Jako pro Turka asi dobrý, ale u nás žádná pecka.
@Any9 píše:
Ja se musela smát nahlas![]()
![]()
![]()
„Dozvěděli jsme se, že to znamená elektrárna. Nikdo neví, proč říkal právě toto“
Tak aspoň jsme se zasmáli a prodloužili si život ![]()
@Jahudka82 píše:
A nemohla to být zkratka z jiného jména, co já vím, Emerald? A ty víš zakladatelko zda jsou to Češi?
Emre je Turecké jméno a význam má PŘÍTEL. Turecké jméno je to krásné. Ne však v ČR… Kdyby to bylo jméno po otci nebo dědovi, budiž… Ale když jdou dva čecháčci na dovolené a dají dítěti z plezíru jméno EMRE… Navíc třeba Novák 🤣 🤣 🤣 to by mě šmejklo