Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:Škoda, že nejste na ty dvě jména. Jindřich Ervín, to zní umělecky.
Jako to je fakt dobrý nápad, to by mě ani nenapadlo, teď ještě vymyslet druhé jménoManžel začíná přicházet na chuť jménu Jindřich, tak uvidíme
@boball píše: Škoda, že nejste na ty dvě jména. Jindřich Ervín, to zní umělecky.
Moc na to nejsme, zvlášť když se to musí potom všude úředně uvádět
Máme docela dlouhé příjmení ![]()
@boball Nevím, co by dělali, ale můžu to v listopadu zkusit zjistit
![]()
@fenny pro tu prču bych se zeptala. Hlavně, aby mu nedali třeba číslo pět
![]()
@Anonymní píše:
Máte doma Vincence? Tak mu popřejTaky byl na seznamu ale s „t“ na konci
Máme Vincenta, Vincenc je super, že je jich málo (brácha je Vavřinec, tak by víc ladili), ale vůbec se mi nelíbí.
@Anonymní píše:
Moc na to nejsme, zvlášť když se to musí potom všude úředně uvádětMáme docela dlouhé příjmení
To,jo.Syn má sice jména dvě, ale vychází mu to na písmena přesně jako mně s jedním jménem. Tudíž už mám zjištěno, že do kolonek se vejde.Ale jasně, pohodlnější je se jmenovat třeba Jan Čáp.
@fenny píše:
Máme Vincenta, Vincenc je super, že je jich málo (brácha je Vavřinec, tak by víc ladili), ale vůbec se mi nelíbí.
Mně se líbí, ale vyškrtnut kvůli jednomu grázlíkovi, který ruinoval celý náš oddíl
Vavřinec je hodně zvláštní jméno ![]()
@boball píše:
To,jo.Syn má sice jména dvě, ale vychází mu to na písmena přesně jako mně s jedním jménem. Tudíž už mám zjištěno, že do kolonek se vejde.Ale jasně, pohodlnější je se jmenovat třeba Jan Čáp.
Jak už jsem psala, na jména jsem trochu blázen, takže Jan Čáp mi přijde divná kombinace, podle mě by to mělo být víc vyvážené, takže dát delší křestní jméno, které má alespoň 2 slabiky ![]()
Nelíbí, co navrhnout manželovi jiné jméno? Prostudovat kalendář, vyškrtávat a pomalu se k němu dopracovat.
@Aenne píše:
omlouvám se zakladatelke, poledný koment mimo témy na vysvÉtleni a poroučím se :
Celé to vlákno začalo tak, že nekto sem napsal, že Slováci dávají jména jako Omur a podobne, tak jsem reagovala, že to není pravda, ale je jistá skupina jednoduchých lidi, která takové jména podle debilních seriálu dáva… reakce pak byla, že v osadách nemají TV a já jsem na to řekla, že to tak není, práve v osadách a v getách je videt na každé chatrčí satelit, protože ti lidi tam doopravdy nic jiného nedelají, jen koukaji na televizi a jestli jsou blbí proto že na televizi koukají, anebo naopak na ni koukaji, protože jsou blbi, to už nechám na volnou uvahu…
bože
Slováci byli vždycky tak trochu jiní
@boball píše: @Samantha9jenže klučík bude s nějvětší pravděpodobností žít tady v tom zaprděném, jak píšeš Česku. Můj syn se jmenuje druhým jménem Attila, příjmení madarské, ale žijeme tady a kolikrát jsem se nestačila divit, jak na to dospělí lidé reagují. A dokonce jedna sestřička u lékaře, napsala Atyla. A je mu houby platné, že je to běžné madarské jméno. Člověk může dát neběžné jméno, ale musí mít taky na to, aby to pak ustál. Já jsem popravdě ted ráda, že má ještě první, zcela běžné jméno, které používá.
My máme Margaret a oslovujeme jí Maggie, ve školce podepisuje učitelka výkresy: Megi.
Ještě jsem neměla chuť to s ní probrat, je mi to trapné, už jsem jí upozorňovala, že má hrubku ve vzkazu pro rodiče. Odůvodnila mi to tím, že když má třídu plnou dětí tak se nesoustředí na takovou volovinu jako je gramatika. To je důvod asi jako: píšu s hrubkami, protože mi je tam píše telefon.
@elle21 píše:
božeSlováci byli vždycky tak trochu jiní
To je jako myšleno vážně tenhle názor? Nebo je to vtip, který jsem nepochopila? ![]()
Jinak k tématu, Ervína znám jednoho - vedl mi DP, mi se líbí.
Miminko Ervín - kolik je maminek, které nezdrobňují? Připadám si jako pako, když na otázku jak se jmenují dcery neříkám zdrobnělinu, ale „dospělácké“ jméno.
Každé jméno lze vyslovit něžně, po „maminkovsku“
@Anonymní píše:
Ale dědeček nebyl Ruprecht ani Kazisvět, tak jsou tyhle konspirace zbytečnéNechceme být moderní, ale viz moje vysvětlení, když se mi v oddíle sejde 30 dětí a z toho je jenom 5 jmen jednou, tak jsem šťastná
Líbí se, když má jméno nějakou historii, nebo osobní význam, jako třeba plánovaná Karin a případný Ervin
Tak proč se teda tady ptáš??
Je to tvoje dítě. Tvoje zodpovědnost.