Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Přítel chce napsat Ervína jako kluka, protože čekáme holku a prý to bylo nejhorší jméno co ho napadlo (což teda podle mě fakt je hrozný)
prý jen tak pro srandu
ale to nedovolím ani pro srandu ![]()
@Big boss píše:
To jméno je hrozný, ale opravdu. Ale pokud je Vašim cílem děcku co nejvíce znepříjemnit život tak jste na dobré cestě. Někteří rodiče opravdu nemají rozum, myslí sobecky pouze na to že jim se to jméno prostě líbí, absolutně nepřemýšlí o tom jak s tím jménem bude dítě žít. Miminko Ervín
Hele víš co udělej si takový malý experiment. Dej mu jméno Jan? Karel, Lukáš, Tomáš anebo zkrátka něco tradičního a za dvacet let mu řekni že se měl původně jmenovat Ervín. Co myslíš že ti to řekne? Nejspíš jen maminko já jsem tak rád že jste dostali rozum a pojmenovali mě normálně.
Nechceš jim to dítě pojmenovat ty?
Duška v profilovce a takový nááázory, to k němu nějak nejde ![]()
@Ice79 A jak se jmenuješ? Zvědavost mi nedá, ještě jak už jsi to několikrát zmínila, že je hrozné. ![]()
Zakladatelko, doufám, že Ervina dáte, když to bude kluk, na ty zaprděný názory tady se vybodni a jak tu někdo psal..v Německu a celkově ve světě je to úplně ale úplně normální a často dávané a taky oblíbené jméno. Holt tady vo tom emimino ještě neslyšelo ![]()
@Barbucha3 píše:
@Ice79 A jak se jmenuješ? Zvědavost mi nedá, ještě jak už jsi to několikrát zmínila, že je hrozné.
Ale žádná Fridolína to není, ale moc běžné taky ne. Mě se nelíbí.
Ale nechám si ho pro sebe. ![]()
@Samantha9 píše:
Nechceš jim to dítě pojmenovat ty?Duška v profilovce a takový nááázory, to k němu nějak nejde
Je to buď Dušek anebo Saša Mašláň
. Dítě jim nechci pojmenovat, ale kdyby chtěli tak by se podle mě měl jmenovat určitě Řehoř…
![]()
@Samantha9 píše:
Zakladatelko, doufám, že Ervina dáte, když to bude kluk, na ty zaprděný názory tady se vybodni a jak tu někdo psal..v Německu a celkově ve světě je to úplně ale úplně normální a často dávané a taky oblíbené jméno. Holt tady vo tom emimino ještě neslyšelo
V Německu a ve světě třeba jo. Ale my jsme v ČR.
@Samantha9jenže klučík bude s nějvětší pravděpodobností žít tady v tom zaprděném, jak píšeš Česku. Můj syn se jmenuje druhým jménem Attila, příjmení madarské, ale žijeme tady a kolikrát jsem se nestačila divit, jak na to dospělí lidé reagují. A dokonce jedna sestřička u lékaře, napsala Atyla. A je mu houby platné, že je to běžné madarské jméno. Člověk může dát neběžné jméno, ale musí mít taky na to, aby to pak ustál. Já jsem popravdě ted ráda, že má ještě první, zcela běžné jméno, které používá.
Mně se líbí, upřímně se mi mnohem víc líbí Ervín i Arnošt, než třeba ty moderní trendy jména jako Maxim, Sebastian nebo Nathaniel.
A myslím, že dítě mnohem víc ocení (možná ne v pubertě, ale dojde mu to o fous později), když nese jméno, ke kterému má rodina nějaký vztah (např. když mu táta bude vyprávět o skvělém předkovi), než když mu dají rodiče jméno třeba podle seriálové postavy nebo dítěte nějaké celebrity.
Ale já jsem holt tradičněji založená, a z 90% se mi nelíbí jména, která když zadám na www.kdejsme.cz, tak mi vyjedou jako dávaná až v posledních desetiletích.
@Samantha9 píše:
Náhodou..zní to nadčasově, vůbec bych se toho jména nebála
Jo a dala bych ho ale s krátkým i Ervin ne ErvínPříspěvek upraven 14.04.17 v 09:43
@boball píše: @Samantha9jenže klučík bude s nějvětší pravděpodobností žít tady v tom zaprděném, jak píšeš Česku. Můj syn se jmenuje druhým jménem Attila, příjmení madarské, ale žijeme tady a kolikrát jsem se nestačila divit, jak na to dospělí lidé reagují. A dokonce jedna sestřička u lékaře, napsala Atyla. A je mu houby platné, že je to běžné madarské jméno. Člověk může dát neběžné jméno, ale musí mít taky na to, aby to pak ustál. Já jsem popravdě ted ráda, že má ještě první, zcela běžné jméno, které používá.
Zaprdenci vymiraji, mladsi generace uz tak zaprdla neni, ono ani ti starsi nejsou, jen ta stredni generace. Vic se cestuje sem i ven, malo kdo to uz resi. I kdyz mi prijde, ze ti zaprdenci jsou jen na emiminu, jen tady se to resi a jeste je to Romske a jake mate prijmeni
.
Ervín je staročeshé jméno a lidi na ně jsou zvyklí jako třeba Kryšpín. V dnešní době dávají lidi ujetější jména hlavně Slováci po vzoru telenovel Esmeraldy, Onury atd.
@elle21 píše:
Ervín je staročeshé jméno a lidi na ně jsou zvyklí jako třeba Kryšpín. V dnešní době dávají lidi ujetější jména hlavně Slováci po vzoru telenovel Esmeraldy, Onury atd.
No ani né tak Slováci.. spíš slovenská menšina žijící v osadách ![]()