Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nelibi.
V praci jsme meli zakaznika Ervín Borůvka. To byla pecka…
Navic si vzdycky vzpomenu na takove ty blbe americke filmy, kde byl takovej hloupej chlapek Ervin. Nevim, jak se to jmenovalo… ![]()
@Anonymní píše:
To je naprosto přesný, tyhle předsudky o jménech dělají rodiče dětí, jim na tom nic zvláštního nepřijdeDěti se spíš posmívají, že má někdo velký uši, nebo se něčím odlišuje, ale jméno jim nepřijde směšný;) Dělala jsem si jednou test s neteří a již zmiňovaným jménem Kunhuta a dodnes se jmenuje jedna její panenka Kunhutka a nepřijde jí to vůbec směšný
@Seren Viz můj příspěvek výše ![]()
Uvidíme, nechám si to uležet, ještě mám čas. Ervin (krátce) mi neevokuje červa ani Hurvínka a čím víc si ho nahlas opakuji, tím víc se mi začíná líbit
Všem děkuji za názory ![]()
@Anonymní píše:
To je naprosto přesný, tyhle předsudky o jménech dělají rodiče dětí, jim na tom nic zvláštního nepřijdeDěti se spíš posmívají, že má někdo velký uši, nebo se něčím odlišuje, ale jméno jim nepřijde směšný
Nemáš pravdu. Já si se svým příjmením užila peklo už od školky. Posmívání bylo na denním pořádku, jméno mi bylo všelijak upravováno a ohýbáno, ačkoliv dospělému by to nepřišlo ani na mysl - není to nijak výrazné příjmení, ani hanlivé. Ovšem děti, ty si vždycky něco najdou, když chtějí. A bohužel ty pražské, v tom kolektivu, ve kterém jsem vyrůstala, ty chtěly moc. ![]()
@Tamtama píše:
@Borrealis Tamara je taky tvrdé jméno, ale neměnila bych ani za nic
Tamara je moc pěkný jméno, tady neobvyklý. Aspoň neznám žádnou. Ani malou ani dospělou.
@Anonymní píše:
Nemáš pravdu. Já si se svým příjmením užila peklo už od školky. Posmívání bylo na denním pořádku, jméno mi bylo všelijak upravováno a ohýbáno, ačkoliv dospělému by to nepřišlo ani na mysl - není to nijak výrazné příjmení, ani hanlivé. Ovšem děti, ty si vždycky něco najdou, když chtějí. A bohužel ty pražské, v tom kolektivu, ve kterém jsem vyrůstala, ty chtěly moc.
Mám naprosto obyčejné jméno, dost často dávané a taky jsem si vyslechla
děti dokážou být pěkně hnusné.
@Anna766 píše:
Tamara je moc pěkný jméno, tady neobvyklý. Aspoň neznám žádnou. Ani malou ani dospělou.
já znám taky jen sebe
a mamka měla na učňáku spolužačku Tamaru
@Tamtama píše:
já znám taky jen sebea mamka měla na učňáku spolužačku Tamaru
Svoje jméno slýchám jak u malých holčiček, tak u žen středního i staršího věku.
Ať nejsem OT…Ervin je hezčí než Ervín.
@Tamtama @Anna766 se mnou chodila na střední do třídy Tamara a pak ještě se mi vybavi Tamara Klusová, jinak taky žádnou neznám..jméno to je moc pěkný..
nemít tvrdé příjmení s R, tak bych ho manželovi určitě navrhla.. ![]()