Jméno Ervín

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
14.4.17 22:25

@Borrealis a rovna Kamilů znám hodně a nikdy mi to neobvyklé nepřišlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
14.4.17 22:25

To same u holek, Kunhuta, Jenůfa, Kordula — Ervína mám ve stejné kategorii, tzv. " nikdy ".

a nevím, s těmi jmény po prarodičích…já jsem také jedno vyfásla, máma to nechtěla, otec si to prosadil po své mámě a tak se mi vlastní jméno nelíbí od mala, si občas od mala připadám jak vlastní bábi a prábába s tím jménem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
14.4.17 22:26
@Borrealis píše:
Ervín se mi nelíbí, zní divně, nepříjemně :nevim:Ervín, Kamil, Mstislav…který chlap by se chtěl takto jmenovat? :think:

Další padlá na hlavu. Jako já. :kytka: Chlap jistě žádný. To maminka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.17 22:26
@bublinek píše:
Svoje holky nezdrobňuji, ale pokud někdo představí dítko: Maruška, tak nevím jestli by dítko zareagovalo na oslovení: Marie.

Někdy je potom smutný, že ty děti ani neví, jak se vůbec jmenují, že jejich jméno není Áďa, Niki, Dáda, atd.

• Citovat
  • Upravit
13010
14.4.17 22:27
@Tamtama píše:
@Borrealis a rovna Kamilů znám hodně a nikdy mi to neobvyklé nepřišlo :lol:

ne neobvyklé, ale strašné :nevim:

který mladý kluk by se dnes chtěl jmenovat Kamil?  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
14.4.17 22:28

S krátkým i je pěkné, modernější, než s dlouhým. Ono přece každé jméno je hezké, záleží jen na tom, jak se vysloví :-)

A pro ty, co argumentují dětmi, jak se budou posmívat apod. Pro děti je jméno jen slovo. Neznají tradiční, netradiční jména, zahraniční jména ani směšná jména. Ale pokud se před nimi budete posměšně vyjadřovat o něčím jméně, tak se začnou posmívat taky. Děti jsou naším odrazem, opakují vše, co vidí a slyší (i to, co by radši vidět a slyšet neměly). Zkuste se nad tím zamyslet, než před drobkem utrousíte: No, to je jméno, chudák dítě, co mu to ti rodiče provedli, takové blbé jméno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
14.4.17 22:30

Křestní jméno: Ervín
Charakteristika

Jméno Ervín je v současnosti považováno za zastaralé. Pravdou však zůstává, že je doslova přátelským jménem, které má neobyčejnou podobu a rozhodně je originální.

Odvozeniny a varianty

Mužské křestní jméno Ervín má i krátkou variantu Ervin. Vyskytuje se i ženská mutace jména Ervína. Domáckými variantami jména jsou Erva nebo Ervínek. Jméno se užívá i v angličtině jako Irving. Vyskytuje se také jako příjmení.

Původ a význam jména

Mužské křestní jméno Ervín (užívané také jako Ervin) je původu germánského. Pochází ze staroněmeckého jména Herwin. Vyvinulo se ze slov „heri“ a „wini“. Významově se překládá jako „přítel vojska“.

Jméno: Ervín
Nosí v ČR 1119 lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.17 22:31
@Borrealis píše:
Ervín se mi nelíbí, zní divně, nepříjemně :nevim:Ervín, Kamil, Mstislav…který chlap by se chtěl takto jmenovat? :think:

Nepříjemně? To je zajímavý :think: Kamilů znám docela dost, to mi nepřijde divný :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2453
14.4.17 22:31

Zakl., ervín mi prisel dost desne jmeno. ale to zkraceni na ervin je super. zajimave, co udela jedna carka :think:
neprozradis prijmeni? jak by to ladilo k sobe.
a jinak, ja taky nezdrobnuji. mame treba sousedy, ti maji dite viktora a rikaji mu vikousku a vikisku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
14.4.17 22:32
@Maiiia píše:
S krátkým i je pěkné, modernější, než s dlouhým. Ono přece každé jméno je hezké, záleží jen na tom, jak se vysloví :-)

to je taková oblíbená fráze, ale… :think:…nemyslím si že každé jméno je hezké když se hezky vysloví

můžu na malou holčičku volat " Kunhuto " nebo " Kunhutko ", stejně mi to zní strašně… :nevim:…i když se hezky vysloví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
14.4.17 22:33
@Borrealis píše:
Charakteristika

Jméno Ervín je v současnosti považováno za zastaralé. Pravdou však zůstává, že je doslova přátelským jménem, které má neobyčejnou podobu a rozhodně je originální.

Odvozeniny a varianty

Mužské křestní jméno Ervín má i krátkou variantu Ervin. Vyskytuje se i ženská mutace jména Ervína. Domáckými variantami jména jsou Erva nebo Ervínek. Jméno se užívá i v angličtině jako Irving. Vyskytuje se také jako příjmení.

Původ a význam jména

Mužské křestní jméno Ervín (užívané také jako Ervin) je původu germánského. Pochází ze staroněmeckého jména Herwin. Vyvinulo se ze slov „heri“ a „wini“. Významově se překládá jako „přítel vojska“.

Nosí v ČR 1119 lidí

Erva. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.17 22:37
@Borrealis píše:
To same u holek, Kunhuta, Jenůfa, Kordula — Ervína mám ve stejné kategorii, tzv. " nikdy ".a nevím, s těmi jmény po prarodičích…já jsem také jedno vyfásla, máma to nechtěla, otec si to prosadil po své mámě a tak se mi vlastní jméno nelíbí od mala, si občas od mala připadám jak vlastní bábi a prábába s tím jménem :roll:

Zrovna můj manžel má hodně neobvyklé jméno, je jich do 30 lidí a nese ho po svém předkovi, který padl ve válce za svou vlast a je na to hrdý, když se ho někdo zeptá, proč mu to rodiče udělali, tak jim naopak vysvětlí, že on byl tím jménem poctěn ;)

• Citovat
  • Upravit
694
14.4.17 22:37
@Borrealis píše:
to je taková oblíbená fráze, ale… :think:…nemyslím si že každé jméno je hezké když se hezky vyslovímůžu na malou holčičku volat " Kunhuto " nebo " Kunhutko ", stejně mi to zní strašně… :nevim:…i když se hezky vysloví

Ale pokud by bylo jméno Kunhuta běžné, ani by tě nenapadlo se nad tím pozastavovat. Pro stě jméno Kunhuta (i další jména) nám evokují jiná slova, něco směšného, nebo nám zní cize a nepříjemně. Ale kdyby si měla kamarádku Kunhutu, tak ti to po čase ani nepříjde, že má nějaké divné jméno…je to jenom slovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.17 22:39
@Borrealis píše:
Charakteristika

Odvozeniny a varianty

Původ a význam jména

Nosí v ČR 1119 lidí

Tohle jsem taky četla ;)

• Citovat
  • Upravit
17472
14.4.17 22:39
@Borrealis píše:
ne neobvyklé, ale strašné :nevim:který mladý kluk by se dnes chtěl jmenovat Kamil? :think:

vidíš, mně to přijde stejné jako třeba Tomáš, Lukáš nebo Jakub :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko