Jméno Ervín

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
14.4.17 20:55
@bublinek píše:
My máme Margaret a oslovujeme jí Maggie, ve školce podepisuje učitelka výkresy: Megi.
Ještě jsem neměla chuť to s ní probrat, je mi to trapné, už jsem jí upozorňovala, že má hrubku ve vzkazu pro rodiče. Odůvodnila mi to tím, že když má třídu plnou dětí tak se nesoustředí na takovou volovinu jako je gramatika. To je důvod asi jako: píšu s hrubkami, protože mi je tam píše telefon.

já mám Viktora, zdrobněle Viki, loni ve školce v pohodě, letos má jiné učitelky a psaly ho Viky, kluk z toho byl popletený, protože se začíná podepisovat.. tak jsem to ve školce nahlásila, ať ho píšou s měkkým a od té doby je to na výkresech Viktorek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16100
14.4.17 21:03
@Anonymní píše:
Jako to je fakt dobrý nápad, to by mě ani nenapadlo, teď ještě vymyslet druhé jméno :think: Manžel začíná přicházet na chuť jménu Jindřich, tak uvidíme :think:

My měli u druhého dítěte psaného Oldřicha (narodila se tedy holka, tak nemáme), těch se rodí poslední dobou tak 30 ročně (Jindřichů něco přes 200), přitom je to naprosto běžné české jméno s historií. Jindřich se nám taky líbil (i Arnošt, proto mám pro výběry tvého muže pochopení), ale nakonec nám chyběla zdrobnělina, která by šla rychleji a líp vyslovit (pro nás to byl Oldík nebo volání Oldí, u Jindry nám podobná varianta chyběla a protože starší dítě je jen o 20m, tak jsme usoudili, že Olda/Oldík by byl o fous lepší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
14.4.17 21:08
@bublinek píše:
My máme Margaret a oslovujeme jí Maggie, ve školce podepisuje učitelka výkresy: Megi.
Ještě jsem neměla chuť to s ní probrat, je mi to trapné, už jsem jí upozorňovala, že má hrubku ve vzkazu pro rodiče. Odůvodnila mi to tím, že když má třídu plnou dětí tak se nesoustředí na takovou volovinu jako je gramatika. To je důvod asi jako: píšu s hrubkami, protože mi je tam píše telefon.

Neber to nějak zle, ale taky tam máš chyby… dokonce 4 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.4.17 21:20
@Seren píše:
Neber to nějak zle, ale taky tam máš chyby… dokonce 4 ;)

jsem to ale ignorant

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
14.4.17 21:45

Mě osobně se nelíbí :-( Ale vím, že existuje Kvirín :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.17 21:56
@zrcadlo píše:
My měli u druhého dítěte psaného Oldřicha (narodila se tedy holka, tak nemáme), těch se rodí poslední dobou tak 30 ročně (Jindřichů něco přes 200), přitom je to naprosto běžné české jméno s historií. Jindřich se nám taky líbil (i Arnošt, proto mám pro výběry tvého muže pochopení), ale nakonec nám chyběla zdrobnělina, která by šla rychleji a líp vyslovit (pro nás to byl Oldík nebo volání Oldí, u Jindry nám podobná varianta chyběla a protože starší dítě je jen o 20m, tak jsme usoudili, že Olda/Oldík by byl o fous lepší).

Oldřicha jsem měla na seznamu, líbí se mi, ale manžela jeden Olínek šikanoval celou základku, tak jsme ho vyškrtli ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.17 22:05
@Ice79 píše:
Tak proč se teda tady ptáš?? :roll: Je to tvoje dítě. Tvoje zodpovědnost.

Ty máš opravdu dost, už jsem si tě všimla ve více diskuzích :think: Začneš tady vypisovat, jak naše dítě bude chudák a co kdyby byl manželův dědeček Ruprecht, atd. Fakt nechápu, o co ti jde? :zed: Stačí napsat, nelíbí, nedala bych ho, ale takovýhle navážení :zed: Četla jsi ten můj úvodní příspěvek, kde se ptám, co si o tom jménu myslí ostatní? Jednoduše mě to zajímá a dobře mi tu poradila jedna uživatelka zkrátit „í“, takže ta diskuze pro mě měla rozhodně smysl, ale tohle urážení nepřinese nic :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.17 22:11
@bublinek píše:
Jinak k tématu, Ervína znám jednoho - vedl mi DP, mi se líbí.Miminko Ervín - kolik je maminek, které nezdrobňují? Připadám si jako pako, když na otázku jak se jmenují dcery neříkám zdrobnělinu, ale „dospělácké“ jméno.
Každé jméno lze vyslovit něžně, po „maminkovsku“

Jsem nezdrobňovací typ :lol: Ani svoje neteře, synovce, děti kamarádů nezdrobňuji :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.17 22:12
@Sova Klára píše:
Mě osobně se nelíbí :-( Ale vím, že existuje Kvirín :-)

A jsou celkem 4 lidi a žije i jedna Kvirína 8o

• Citovat
  • Upravit
2659
14.4.17 22:14
@Anonymní píše:
Ty máš opravdu dost, už jsem si tě všimla ve více diskuzích :think: Začneš tady vypisovat, jak naše dítě bude chudák a co kdyby byl manželův dědeček Ruprecht, atd. Fakt nechápu, o co ti jde? :zed: Stačí napsat, nelíbí, nedala bych ho, ale takovýhle navážení :zed: Četla jsi ten můj úvodní příspěvek, kde se ptám, co si o tom jménu myslí ostatní? Jednoduše mě to zajímá a dobře mi tu poradila jedna uživatelka zkrátit „í“, takže ta diskuze pro mě měla rozhodně smysl, ale tohle urážení nepřinese nic :P

A kdo tě uráží? 8o Tak když se ti to jméno líbí, tak ho dej. Co je na tom složitého? Mě by teda ani ve snu nenapadlo, abych se ptala cizích lidí, co si myslí o jméně pro mé dítě. Já si své děti pojmenovat uměla. :palec: A mimochodem, dědeček byl Ervín, ne Ervin, tvé pochody moc nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.17 22:14
@MollyW píše:
Nelíbí, co navrhnout manželovi jiné jméno? Prostudovat kalendář, vyškrtávat a pomalu se k němu dopracovat.

Kalendář jsme proškrtali už několikrát a bezvýsledně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9023
14.4.17 22:20
@Anonymní píše:
Jsem nezdrobňovací typ :lol: Ani svoje neteře, synovce, děti kamarádů nezdrobňuji :oops:

Svoje holky nezdrobňuji, ale pokud někdo představí dítko: Maruška, tak nevím jestli by dítko zareagovalo na oslovení: Marie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.17 22:22
@Ice79 píše:
Ervínek Hurvínek. 8o Nelíbí. Chudák kluk. Taky nemám moc obvyklé jméno, a nelíbí se mi celý život. :think: Svému dítěti bych to neudělala.
@Ice79 píše:
To ano, ale Ervín hurvín není to samé jako Tomáš co máš.
@Ice79 píše:
Taky nechápu. Kdyby byl dědeček Ruprecht, tak by manžel na tom taky trval? Nechápu rodiče, co chtějí být strašně „moderní“ a dávají tyhle jména. Nechápu, co tím sledují. Jasně, každý nechce Elišku, kterých je kolem plno, ale přece ji hned nepojmenuju Hildegarda. 8o Co já bych za to dala jmenovat se stejně jako třeba tři holky ve třídě.
@Ice79 píše:
Tak proč se teda tady ptáš?? :roll: Je to tvoje dítě. Tvoje zodpovědnost.

Tak si to po sobě přečti a zamysli se :think:

• Citovat
  • Upravit
13010
14.4.17 22:22

Ervín se mi nelíbí, zní divně, nepříjemně :nevim:

Ervín, Kamil, Mstislav…který chlap by se chtěl takto jmenovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
14.4.17 22:24