Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Russet píše:
Kdybych chtěla po Sofii mít dceru Doubravku, tak bych jí to jméno dala. Mně přijde normální pojmenovat děti podle sebe. Ne aby se to podle druhých k sobě hodilo.
Mne to přijde jako úlet. Mit třeba Olivera a Diviše
@Russet píše:
Kdybych chtěla po Sofii mít dceru Doubravku, tak bych jí to jméno dala. Mně přijde normální pojmenovat děti podle sebe. Ne aby se to podle druhých k sobě hodilo.
Proč podle druhých? Píšu to že svého pohledu. Mě opravdu to přijde divný a nikdy bych nedala dětem jména k sobě se nehodicí. To ovšem hned neznamená že musí být stejně znělá, začínat stejným písmenem nebo se rýmovat.
Třeba bych nedala dcerám jméno Veronika a Blažena, synům například Daniel a Spytihněv…
@Anna766 píše:
Některá jména máš v nabídce pěkná. Ale upřímně…být Doubravka a mít sestru Sofii, tak bych svý rodiče asi chvíli moc ráda neměla.
Já neznám zakladatelčin vkus. Tak jsem jí zkusila nahodit nějaká pěkná a zároveň neobvyklá. Sofie je taky starší jméno. Dřív se u nás dávala Žofie.
@Anna766 píše:
Proč podle druhých? Píšu to že svého pohledu. Mě opravdu to přijde divný a nikdy bych nedala dětem jména k sobě se nehodicí. To ovšem hned neznamená že musí být stejně znělá, začínat stejným písmenem nebo se rýmovat.
Třeba bych nedala dcerám jméno Veronika a Blažena, synům například Daniel a Spytihněv…
Zrovna je staré biblické jméno hebrejského původu.
@Anna766 píše:
Dobře, no. Stejně mi trochu uniká ta společná nit. Daniel je starodávná biblická vykopávka… Jakože ne slovanské a řecké (i když počeštělé) nebo hebrejské dohromady? Ani, kdybys za tím měla nějakou společnou myšlenku? Zrovna Veronika a Blažena… Ta Blažena je snad i hezčí…
@Takyjedna píše:
Dobře, no. Stejně mi trochu uniká ta společná nit. Daniel je starodávná biblická vykopávka… Jakože ne slovanské a řecké (i když počeštělé) nebo hebrejské dohromady? Ani, kdybys za tím měla nějakou společnou myšlenku? Zrovna Veronika a Blažena… Ta Blažena je snad i hezčí…
Všechno je hezčí než Blažena, Blaženky prominou ![]()
@Anna766 píše:
Všechno je hezčí než Blažena, Blaženky prominou
@Takyjedna píše:
Ale prosím tě. Jestli seš Aničko i v reálu Anička, tak jediná ségra, která by k tobě pasovala by byla Marie. O tom pŕece láska k rodičům není. Ta prostě existuje, i když nemají rodičové fantazii na jména.
Náhodou, Anička je teď hrozně moderní i u dětí. Znám jich více různého věku. Sama tu oblíbenost jména ve všech generacích moc nechápu.
@Pears206 píše:
Náhodou, Anička je teď hrozně moderní i u dětí. Znám jich více různého věku. Sama tu oblíbenost jména ve všech generacích moc nechápu.
Jo, je teď hodně moderní. Ať už klasická Anička, nebo Aneta, i Anita a Anika.
@Anna766 píše:
OT - Veronika a Blažena mi evokuje Veroniku Kánskou že slunce seno, jak hrála Blaženu… Teď ji mám teda spíš spojenou s bulvárem s její dcerou, jak randí se starým pracháčem… ![]()
@Anna766 píše:
Je víc jmen které by k Anně pasovalynejde úplně v přeneseném smyslu o lásku k rodičům, ale o to, že mi přijde opravdu divný, když má jeden sourozenec normální jméno a druhý ne.
Sofie mi normální nepřijde. Zlatá Doubravka.
@Takyjedna píše:Skoro všechno, až na Petry, Pavly, Marušky, Aničky, Janičky, Verči, Lucky, Elišky, Elly, Emmy, Dany, Kristýnky, Apolenky, Lenky…
doufám, že mi to taky prominou
![]()
@Takyjedna píše:
Ale prosím tě. Jestli seš Aničko i v reálu Anička, tak jediná ségra, která by k tobě pasovala by byla Marie. O tom pŕece láska k rodičům není. Ta prostě existuje, i když nemají rodičové fantazii na jména.
Tady jde spíš o líbivost, atraktivitu sourozeneckých jmen. Když budou ségry Sofie a Božena, hádej, které které bude závidět jméno? A smutnit, proč jí rodiče taky nedali nějaké hezčí?
@Takyjedna píše:Díky , ze jsi nezahrnula i me tuctove jménoSkoro všechno, až na Petry, Pavly, Marušky, Aničky, Janičky, Verči, Lucky, Elišky, Elly, Emmy, Dany, Kristýnky, Apolenky, Lenky…
doufám, že mi to taky prominou
![]()
@Magical-eyes píše:
OT - Veronika a Blažena mi evokuje Veroniku Kánskou že slunce seno, jak hrála Blaženu… Teď ji mám teda spíš spojenou s bulvárem s její dcerou, jak randí se starým pracháčem…
Veronika se mi libi…chtela jsem ji pro první, kdyby to byla holka ![]()
@Zeoli píše:je to hezké jméno …akorat ho zničila oblíbenost jako spoustu dalších
Sofie mi normální nepřijde. Zlatá Doubravka.
@pe-terka píše:
Tady jde spíš o líbivost, atraktivitu sourozeneckých jmen. Když budou ségry Sofie a Božena, hádej, které které bude závidět jméno? A smutnit, proč jí rodiče taky nedali nějaké hezčí?
Bozena je silenost…ta bys la k te Doubravce ![]()