Jméno hodící se k jménu Sofie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8302
24.9.21 19:56
@Venetia píše:
Bozena je silenost…ta bys la k te Doubravce :D

Tobě se líbí Sofie, to ale neznamená, že je to hezký jméno, tak mi to nevnucuj ;) mně se nelíbí, a nikdy líbit nebude, je to bulharský mèsto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106943
24.9.21 20:22
@Zeoli píše:
Tobě se líbí Sofie, to ale neznamená, že je to hezký jméno, tak mi to nevnucuj ;) mně se nelíbí, a nikdy líbit nebude, je to bulharský mèsto.

libi se mne..tobe nemusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
24.9.21 20:29
@Vero Nika21 píše:
Krásný den všem přeji :kytka:
Ráda bych se inspirovala vašimi nápady na dívčí jméno. Doma máme dceru jménem Sofie. Nyní čekáme druhou dceru.
Přemýšlíme, zda vybrat jméno, které se bude hodit k první dceři a nebo vybrat jakékoliv jméno.
Jména, která nám napadla, hodící se k jménu Sofie:
  • Lucie
  • Marie
  • Julie

Z těchto tří, mě žádné natolik nezaujalo. Manželovi se docela líbí Lucie.

Oběma se nám líbí jméno Eliška- ale zase si říkáme, jestli to není úplně mimo k jménu Sofie. Hlavně jméno Sofie(světové) a jméno Eliška(typicky české) :think: Mě se hodně líbí oslovení Eli- je takové měkké jako je Sofi. Ale celkově jméno Eliška vs. Sofie - přemýšlím jestli není moc v základním tvaru moc zdrobnělé, myšleno tak, že je první dcera Sofie- zdrobněle Sofinka jen, jen když jí tak chceme říct, a né již v základním tvaru jako je Eliška. Snad jsem to napsala trošku srozumitelně :D :lol:
Nad jménem Eliška jsme uvažovali už u první dcery.
Jestli je jméno časté nebo méně neřešíme. Ve výsledku nikdy nevíme dopředu, kolik holčiček stejného jména se ve stejně třídě ve školce, ve škole nebo kdekoliv jinde potká. Já byla ve školce jediná Veronika a na základní škole jsme byly ve třídě 4 Veroniky. Na střední škole jsem byla zase jediná a poté v zaměstnání také. Takže tohle opravdu neřešíme.
Určitě bychom chtěli takové jmeno, aby v základním i zkrácené formě bylo,,měkké/měkkce,, znící.

Děkuji za váš čas a názor :srdce:

Příspěvek upraven 12.09.21 v 16:32

A co Elisa, Elisabet(h)? Nebo něco obdobného té Elišce? Jestli už to někdo psal, tak se omlouvám, přečetla jsem jen úvodní příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.21 20:31

@Sexynohy děkuji moc za další tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
24.9.21 20:37

@Vero Nika21 Napadla mě jako první Anna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106943
24.9.21 20:43

@Vero Nika21

a co Sylvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149414
24.9.21 22:41
@Magical-eyes píše:
OT - Veronika a Blažena mi evokuje Veroniku Kánskou že slunce seno, jak hrála Blaženu… Teď ji mám teda spíš spojenou s bulvárem s její dcerou, jak randí se starým pracháčem… :mrgreen:
No vidíš :mrgreen: To mě ani nedošlo,píšu ta jména jako příklad.
@pe-terka píše:
Tady jde spíš o líbivost, atraktivitu sourozeneckých jmen. Když budou ségry Sofie a Božena, hádej, které které bude závidět jméno? A smutnit, proč jí rodiče taky nedali nějaké hezčí?

Ano, tak to myslím. Proti Doubravce přímo nemám nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149414
24.9.21 22:47
@Venetia píše:
@Vero Nika21a co Sylvie

Nebo Silvie, dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
24.9.21 22:54

Máme kluka a holku a nikdy jsem nepřemýšlela o tom, že by se k sobě jejich jména měla hodit 🤷🏻‍♀️ Kluk je Petr, holka Sofie, obě jména pro nás mají určitej význam a líbí se nám. Takže tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
24.9.21 23:30

K Sofii se hodí třeba jméno Paris :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.21 00:16

V rodine a v okolí mam kombinaci Sofie a Ema.Me se líbí Sofie a Viktorie, Sofie a Ella, Sofie a Linda, Liliana, Lili a nebo Sofie a Laura

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.21 00:22

Sofie +Emily nebo Sofie +Bibiana nebo Beata a Sofie + Valerie :)

• Citovat
  • Upravit
26.9.21 16:13
@Venetia píše:
Bozena je silenost…ta bys la k te Doubravce :D

Jedna moje kolegyňka, se jmenovala Boženka a já na ní volala Boží ženo. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9352
26.9.21 17:39
@Zeoli :mrgreen: Co koukáš?
@Venetia píše:
Bozena je silenost…ta bys la k te Doubravce :Dje to hezké jméno …akorat ho zničila oblíbenost jako spoustu dalších

Jo, Sofie je hezký. I významově. Máš pravdu, s tou oblíbeností, že to jméno zabila. A pak ještě zkomolenina Sofča :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9352
26.9.21 17:42
@Morrígan Ní_Boii píše:
Jedna moje kolegyňka, se jmenovala Boženka a já na ní volala Boží ženo. :srdce:

V jednom románu od Scheinpflugový byla Božena Boba. Trošku hezčí, řekla bych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze