Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky jsem chtěla dát jméno Karin, moc se mi líbí. Jenže se tak jmenuje ženská s kterou táta podváděl mamku, takže by to asi mamka nedala.Jdi do toho ![]()
Příspěvek upraven 19.04.20 v 18:32
Tak pokud ne Karin, za me ta Karolina. Taky jsme ji meli ve vyberu ![]()
Jinak pokud se zdrobnele rika doma, male holcicce ci ji to nevadi, tak je to dle me v pohode. Lepsi nez na dvouletacku volat Karin! ![]()
@Anonymní píše:
A jak se Karin tedy jinak říká? To nemyslím nijak zle, jen se ptám děkuji
Karle
Jmenuje se Karin, ale říkáme ji Karle…
Karin/Karinko ok… ale zbytek zdrobnělin je na mě fakt moc…
Karin je moc hezké jméno. Z těch návrhů bych volila to. Jen nechápu proč Ti tolik vadí, jak jí bude říkat okolí. Ona se bude představovat tak jak bude zvyklá, že jí říkáte a většina lidí to převezme. Taky mi jedna zdrobnělina pro jméno mého syna nejde přes pusu, říkají mu tak ve školce, jemu to nevadí, tak nevidím proč by to mělo vadit mě. Není to nic hanlivého. ![]()
@pomme píše:
Karin je moc hezké jméno. Z těch návrhů bych volila to. Jen nechápu proč Ti tolik vadí, jak jí bude říkat okolí. Ona se bude představovat tak jak bude zvyklá, že jí říkáte a většina lidí to převezme. Taky mi jedna zdrobnělina pro jméno mého syna nejde přes pusu, říkají mu tak ve školce, jemu to nevadí, tak nevidím proč by to mělo vadit mě. Není to nic hanlivého.
No já se jen zmínila před okolím a hned reakce Karina jo? Říkám, ne jen Karin.
Znám malou Karin a nenapadlo by mě říct Karina. A zdrobnele bych říkala Karinka, Karca. Lidé jsou víc zvykli na Karolinu ale stejne si myslím jak ji budete říkat, jak si bude ona říkat to už je na vás.
Karin mi přijde v pohodě, říkala bych Kari, Karinka, oslovení Karino by mi vůbec nevadilo. Určitě bych ji neříkala Kájo, to je pro mne zcela jiné jméno. Ještě o trochu víc se mi líbí Katrin.
Znam nekolik Karin. Deti i okoli jim rika Karinko nejvic. Karolina je pekne, ale uz moc dlouhe.
Tu nejcasteji oslovuji Kajo, Kajinko.
Mi by se libila Elen nebo Dita Machalova. I ta Karin je fajn.
Proste kratsi jmeno k prijmeni.
Kamarádce Karin se říká jen Kari, Karin, Karčo. Nesnáší oslovení Kájo a další zdrobněliny. Jméno se mi osobně líbí. Karolína je taky moc hezká, ale v základním tvaru, já to oslovení Kájo prostě nemám ráda
Ale k příjmení se vám hodí všechny. Znám s tímto příjmení malou Zorinku ![]()
Já znám jednu Karin a ta to jméno nesnáší, nechává si říkat Káča nebo Karina. Prý „kdybych se jmenovala aspoň KarinA, ale Karin, to je jak na chlapa (např. Kamil).“
Nevím, co ti vadí na KarinaA, když KarinKA ti nevadí
.
Jinak ne, lidi i Nikol říkají Nikolo, Nikola atd…Michalele říkají Michala…prostě to je fakt.
Ale je to vaše dítě a vaše volba..Nicméně ty tvoje zdrobněliny typu Kája mi přijdou mimo, to není ke Karin.
@Ann-Sylvie píše:
Já znám jednu Karin a ta to jméno nesnáší, nechává si říkat Káča nebo Karina. Prý „kdybych se jmenovala aspoň KarinA, ale Karin, to je jak na chlapa (např. Kamil).“
Nevím, co ti vadí na KarinaA, když KarinKA ti nevadí.
Jinak ne, lidi i Nikol říkají Nikolo, Nikola atd…Michalele říkají Michala…prostě to je fakt.
Ale je to vaše dítě a vaše volba..Nicméně ty tvoje zdrobněliny typu Kája mi přijdou mimo, to není ke Karin.
Dobře, díky za názor, kamRádka je Karin a právě těma zdrobnělinama ji říkali, tak nevím
@Anonymní píše:
No já se jen zmínila před okolím a hned reakce Karina jo? Říkám, ne jen Karin.
Presne proto je nejlepsi nikomu nic nerikat
vzdycky se najde nekdo, kdo bude mit nejaky kecy, kazdemu se libi neco jineho no…pokud se libi tobe s partnerem, tak to dejte. Karin je moc pekne jmeno ![]()
@Anonymní píše:
Dobře, díky za názor, kamRádka je Karin a právě těma zdrobnělinama ji říkali, tak nevím
A mě by vůbec nevadilo používat ke jménu Karin zdrobnělinu Kája, ikdyz by to bylo méně časté než ostatní oslovení. Kamarádky dcera je Marie a říkáji ji mimo jiné Mája, dříve jsem se s tím nesetkala, tak nevím, jak moc je to rozšířené.
@pamapi píše:
A mě by vůbec nevadilo používat ke jménu Karin zdrobnělinu Kája, ikdyz by to bylo méně časté než ostatní oslovení. Kamarádky dcera je Marie a říkáji ji mimo jiné Mája, dříve jsem se s tím nesetkala, tak nevím, jak moc je to rozšířené.
Joo taky znam jednu Máju a je to Marie
@Kukacka123 píše:
@pommePresne proto je nejlepsi nikomu nic nerikatvzdycky se najde nekdo, kdo bude mit nejaky kecy, kazdemu se libi neco jineho no…pokud se libi tobe s partnerem, tak to dejte. Karin je moc pekne jmeno
To je fakt ![]()