Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pamapi píše:
A mě by vůbec nevadilo používat ke jménu Karin zdrobnělinu Kája, ikdyz by to bylo méně časté než ostatní oslovení. Kamarádky dcera je Marie a říkáji ji mimo jiné Mája, dříve jsem se s tím nesetkala, tak nevím, jak moc je to rozšířené.
Mája pro Marii je běžné. ![]()
Ale je pravda, že zdrobnělinu si může kdokoliv vymyslet jakoukoliv..
Já mám dceru Karin, je jí 7 let a lidi jí říkají různě:Karinko, Karin, Kari. Já jí doma říkám Karinko, Karinečko a nebo když byla maličká, tak jsem jí říkala Karčulko
Setkáváme se s tím jménem se samými pozitivními reakcemi ![]()
@Anonymní píše:
@Coky000 faakt? A to si naivně říkám, že bychom malé říkali Káji, Kajko, Karinko, Kari, Karisku
Manžel mi říká Karin, Karčo, Kari, Karinko…to stejne i rodina. Někteří Karusko. Ale nejčastěji Karin. Myslím, že to moc řešíš.
@Coky000 píše:
Manžel mi říká Karin, Karčo, Kari, Karinko…to stejne i rodina. Někteří Karusko. Ale nejčastěji Karin. Myslím, že to moc řešíš.
Děkuji a jste s jmenem spokojena?
Karin je úžasné jméno. Moc se mi líbí přesně v tomhle tvaru. Měla jsem ale kdysi spolužačku, co se Karin jmenovala a říkalo se jí Kajčo, Kájo, Karčo. Strašný.
Pro Karin mám trochu averzi. Už od dětství. Nejlepší je Zoe, u Karolíny mi vadí, že z tak hezkého jména se to změní jen na Káju. Karina je psána ve slovenském kalendáři.
Já jsem Elena, na jméno jsem si dlouho zvykala, zní mi tvrdě. V posledních letech mi říkají lidi Elen a to se mi líbí.
@Anonymní píše:
Ahoj vím, že konečné rozhodnutí je na nás, ale i přesto tady jdu pro názory. Jméno pro holčičku líbí se nám Karin ( příjmení Machalová-měkké dlouhé), ale bojím se, aby ji neříkali Karino. Je tu někdo s tímto jménem? Další favorit byl Karolína či Zoe, ale Karin je zatím ????. Myslíte, že lidí pochopí, že Karin a Karina jsou 2 různá jména jako třeba Nikol-Nikola, Elen-Elena, Michaela-Michala atd???????????? případně prosím o tipy k našemu příjmení a ne Dorota fakt ne
Já mám ráda jména, kterými se mohou lidi oslovovat(i představovat) celý život - jako mimina, dítka, jako teen, jako dospělí, jako,,důchodci,,…
Karin je na to ideální - malinká Karin, desetiletá Karin, 15tiletá Karin na diskotéce, 20tiletá Karin v práci, 30tiletá mamka Karin, 45tiletá kamarádka Karin a 60tiletá babička Karin…