Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
Hledáme jméno pro druhatko, a mám pocit, že už ani já ani muž nejsme objektivní.
Pro holčičku máme zatim Sophie nebo Alice, ty se moc líbí mne. On by zase moc rád Amelii. Ale ohledně jména pro chlapečka zatím vůbec nevíme, rada bych neco jazykově „obojetneho“, ne jenom české jméno. Nemám vůbec inspiraci, díky za rady ![]()
Mně se líbí Maximilian (nebo Maxmilian), ale nám by se nehodilo k příjmení, takže u nás spíš Štěpán ![]()
Taky jsme vybírali jména, který jsou jak český, tak i mezinárodní, že se dávají i jinde, máme Daniela, Matyáše(tomu jen uberu interpunkci, a je to mezinárodní), a Robina. Jinak třeba Patrik je ejště dost „jazykově obojetné“ ![]()
No vidite, to jsem vynechala.
muž je brit, děti mají anglické příjmení. Vyloženě české jméno tedy ani mít nemůžou, muzova rodina by je nedokázala oslovit. Dělala jsem si srandu, že když mě budou štvát, dám naschvál přemysla nebo bedřicha
první syn je Dorian.
@alichay píše:
Ahoj,
Hledáme jméno pro druhatko, a mám pocit, že už ani já ani muž nejsme objektivní.Pro holčičku máme zatim Sophie nebo Alice, ty se moc líbí mne. On by zase moc rád Amelii. Ale ohledně jména pro chlapečka zatím vůbec nevíme, rada bych neco jazykově „obojetneho“, ne jenom české jméno. Nemám vůbec inspiraci, díky za rady
Sofinek je milion ![]()
Amelie je krásné jméno ![]()
Docela jsi mě tím teď inspirovala:).. na kluka bych dala Daniel, David…
Nicolas, Damian, Alex, Alexander, Kristián, Kryštof, Maxmilián. ![]()