Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@MisulkaP Kevin je strasny a v kombinaci s prijmenim rozhodne teda ne…zkuste neco, co se k sobe aspon kapku hodi. Kluk si to preci jen ponese celej zivot (pokud si nevezme prijmeni manzelky, coz je spis nepravdepodobne) ![]()
Edit: preklep
Příspěvek upraven 29.12.18 v 06:14
@MisulkaP Nezlobte se, Kevin opravdu ne, jedine snad kdybyste byli z mezinarodniho prostredi a planovalo se ze dite bude chodit do mezinarodni skoly a/nebo zit v zahranici… Nebo kdyby manzel byl cizinec, coz vhledem k prijmeni asi neni ![]()
To je pomsta rodičů. Ja mela v praci Santiaga, Ronalda a Dezidera. Jo a Sehrezadu. To pro inspiraci
. Proc nemůžou mit deti normální české jméno. V cizině taky nedávají naše. ![]()
Mám bratrance Kevina. Teď má lehce přes 20 a je z toho nestastnej. Už od školky na to jméno nadává a pořád se ptal, proč nemůže mít normální jméno.
No, naši kdysy měli obchod v ulici, kde žilo 90% našich nepřizpůsobivých obyvatel. A tam byl Kevin a Diego každý druhý kluk. Takže směle do toho, v kombinaci s vaším příjmením úplně šílená kombinace
. To by si manžel mohl projít i válkou a tohle bych mu prostě neschválila.
Strašný, Kevin Mitáček, to je snad blbej vtip? Ale poté, co jedna, asi taky velmi chytrá osoba chce dát Majkl Přibyl mě už nic nepřekvapí. V dnešní době čím víc „originální“ jméno, tím mi ti rodiče přijdou, že mají nižší IQ nebo jsou to nepřizpůsobiví spoluobčané.
Příspěvek upraven 29.12.18 v 07:57
@MisulkaP píše:
Ahojte holky čekáme chlapečka a příteli se hrozně od začátku líbí jméno Kevin, díval se i do kalendáře a prostě Kevina si zamiloval co si myslíte vy? A příjmení Mitáčkovi
Moje kamarádka má bráchu Kevina, příjmení Škorvánek. V současnosti je mu asi dvacet. Nikdy mi to divný nepřišlo, ba se mi to líbilo
já si myslím že každý jméno je krásný když se krásně řekne. … někdo si tu utahoval z alojze… znám Lojzika a náhodou ![]()
Kdysi býval v televizi mluvčí už nevím čeho Ivo Mitáček, moc se mi to jméno s příjmením k sobě hodí. Kevin fakt né, ješte to zvažte.
@MisulkaP píše:
@Russet líbí i nelíbí, ale nechci aby manžel byl zklaman zažil si toho až aža chtěla bych to nechat na něm i jsme se tak domluvili že on chlapečka a já holčičku.
Zažil, nezažil…to má být důvod, aby dal dítěti tak hrozný jméno? Počítej s tím, že se vám budou všichni za zády smát a klepat si na čelo. Mám to v okolí. Echt český příjmení a k tomu Kevin
. Vím přesně, jak na to okolí reague - kluk chudák, rodiče hogofogo
. Vážně tohle chceš?
@xavierka píše:
To je pomsta rodičů. Ja mela v praci Santiaga, Ronalda a Dezidera. Jo a Sehrezadu. To pro inspiraci. Proc nemůžou mit deti normální české jméno. V cizině taky nedávají naše.
Tybrdo, kde pracujes? Materinka?
Taky máme typicky české příjmení s Ř na začátku… a co bylo první? Když máme české příjmení, jsme Češi, dáme české křestní jméno. Vždyť je tolik krásných jmen… které se tolik nepoužívají… já nevím, mě to proste přijde divny, furt cpát tyhle typy jmen. Pochopim ještě, kdyby jste byli nějaká zahraniční rodina… my teda vybírali oba… a jestli zažil nebo nezažil, budete mu tak říkat oba. U nás to nakonec vyhrál Michal, pediatricka říkala ze Míšu neměla dva roky.. v porodnici jeee Míša to je hezky, těch je teď tak málo. Takže i obyčejné jméno muže být už v dnešní době neobvykle…
Kevin Mitáček je fakt pomsta, nechápu rodiče, kteří se takhle „mstí“ dítěti jménem. Jednou vám poděkuje.. ![]()
@Celina Tak zrovna Vivien není tak příšerný jako Kevin a Julii Roberts bych si při oslovení Vivien nevybavila, Culkina jo ![]()
@Verurizeckova píše:
Taky máme typicky české příjmení s Ř na začátku… a co bylo první? Když máme české příjmení, jsme Češi, dáme české křestní jméno. Vždyť je tolik krásných jmen… které se tolik nepoužívají… já nevím, mě to proste přijde divny, furt cpát tyhle typy jmen. Pochopim ještě, kdyby jste byli nějaká zahraniční rodina… my teda vybírali oba… a jestli zažil nebo nezažil, budete mu tak říkat oba. U nás to nakonec vyhrál Michal, pediatricka říkala ze Míšu neměla dva roky.. v porodnici jeee Míša to je hezky, těch je teď tak málo. Takže i obyčejné jméno muže být už v dnešní době neobvykle…
Naše dcera je Alenka a spousta lidi z toho byla paf. Ve školce ji prý neměli 15 let, můj gynekolog mi jméno pochválil že už ho hodně dlouho neslyšel (vždycky se ptá jak se maminka na mimi těší, jestli má jméno,…) Jedna maminka na dětském hřišti jméno chválila jak se k malé hodí, kámošky taky říkaly že by je to vůbec nenapadlo. Přitom je to úplně obyčejné jméno
přímo tuctové jak mi jeden kolega řekl, což víceméně splnilo zadání mého muže. Tomu bylo v podstatě jedno jak se dítě bude jmenovat, ale trval na obyčejném jméně které je v českém kalendáři. Já jsem strašně ráda že jsme ho dali, moc se mi líbí, k dcerce se hodí a je jediná široko daleko (ve své generaci). Prosím o ponechání anonymu.